Jesus said:
Uz kā cepāt gaļu? Uz restes vai pannā?
Uz restes!
Baigi labs pasākums, lai gan mani agri noņēma no trases, man tomēr iespaidi palika!
Par alu. Ļoti daudz tumšā alus piedāvājumu. AndisL pat uz lageriem paslinkojis un piedāvāja beļģus. No tumšajiem absolūti labākais bija #alusvedēja Guiness! Es aklajai degustācijai piegāju godīgi, un degustēju ar acīm ciet. Tikai smarža un sagāzējuma līmenis nodeva kas ir kas, bet visādi citādi ļoti līdzvērtīgs pretinieks oriģinālajam Guinesam! Kalēju džeki ar alu kā vienmēr līmenī! Un tad mani noņēma no trases!
Par gaļu!
Sākām ar herefords.lv pasūtīto gaļu. Pirmais gabals bija diezgan sīksts. Lai gan izcepu samērā asiņainu. Daži pat lūdz labāk ceptu. Otrs, kā sapratu bija no filejas gabala. Lūk šis jau bija baigi ok, kļūdījos tikai ar sagriešanu gabaliņos. Sagriezu pa mazu, un cepot palika vēl mazāki. Pēc garšas likās labāks par pirmo cepienu. Šis bija vislielākais gabals, tāpēc varēju variēt ar dažādām gatavības pakāpēm. Man patika gan asiņainais, gan vidēji asiņainais.
Pēc tam cepām Kalēju šašliku, kurš bija izcili labi sagatavots, jo pats kusa mutē, bet manai gaumei par asu.
#specilists bija sagādājis alņa fileju un vistas fileju. Alni nenogaršoju, bet vista bija laba.
Un tad izcepu manis vestos steika gabalus! Šeit visspilgtāk izpaudās tas, ko teicu par gaļas ietekmi uz steika garšu! Antrekots un arī abi divi pārējie gabali bija iz-ci-li! Ļoti, ļoti mīksti un TIK gardi! Atšķirība bija arī cenā! Ja pareizi sapratu, tad par 3 kg gaļas no herefords tika samaksāts ~ 50 EUR, es par 900 gramiem samaksāju 26 EUR.
Paldies visiem par kompāniju, Andim par to, ka izglāba pasākumu, Sandrai par piedevām un galdu.
Vakara gaitā apspriestā izdeja par jūnija pasākumu man patika ļoti! Gaidam ar nepacietību!