varbuut vareet sarunaat shite piedaliities ^^ http://www.lads.lv/?p=58&cpage=1
reku viens pasaakums briest
Vai kādam ir gali, vai jāmeklē pašam ? Man šķiet, varētu būt interesants pasākums.
Neviens tā arī neaicina, vai ne? Paši visu izstrēbs, skopuļi...
[deleted]
Bet tas pasaakums jau nav domaats te visaadiem taadiem kaa mees. Tur jau veertees profesionaali profesionaalus. Ja tur piedaliitos mees tad jau tas viss paarveerstos par farsu un balagaanu. Mees jau ar saviem stoutiem , dopelbokiem un vitbiiriem sajauktu degustatoriem visu ozhu un garsas izjuutu
Šajā pasākumā mani neuzrunā divas lietas:
Objektivitātes trūkums. Var jau vērtēt, bet ja VISUS alus iedala (nu vismaz agrāk iedalīja) 3 kategorijās - teicami, ļoti labi un labi, tad rodas zināma neizpratne. Slikti, viduvēji utjp. nav iespējams, jo LADS darītavās pēc uzstādījuma gatavo tikai labu alu. :) Ja kādai darītavai pateiktu, ka viņu alus slikts, gan jau apvainotos. Nosaukt šādu pasākumu par profesionālu...nu nezinu.
LADS uzskata mājas alus darītājus par pietiekoši nevēlamiem. http://www.lads.lv/?p=3 Nu ķipa, ir alus profesionāļi - LADS biedri un ir pārējie, kuri ražo potenciāli cilvēka dzīvībai bīstamu šķidrumu. Dīvaina nostāja, protams, bet principā tāda sanāk oficiāls visu mazo alus darītavu viedoklis (izņemot Valmiermuižu, kura šajā savienībā neietilpst).
[deleted]
un galvenais jau ir tas ka patiesiibaa tie muusu pashbruuveetie ali ir galvas tiesu paaraaki par visiem LADS biedru bruuveejumiem. Kops tagad saviem peedeejiem bruuveejumiem (marta alus, leffe brun klons, impereaalais stouts)es uz veikala aliem vispaar vairs skatiities negribu. Vinjiem ir jaabuut goda viiriem un pasiem jaatkaapjas un jaadod cels iistiem alus meistariem ar HOW TO BREW no John Palmer kabataa.
Jāni, pēc kādas receptes tu taisīji marta alu? Kā ar to "decoction" paņēmienu sanāk, tiek taču misa uzvārīta kopā ar graudiem ar visām miziņām, vai alū netiek tā sliktā garša no graudu miziņām?
vot šitā "decoction" metode man ar netapa līdz galam skaidra pat pēc vairāku aprakstu izlasīšanas! Varētu sīkāk pastāstīt? Vai jāvāra kopā ar graudiem? Kā zin kādu daļu vārīt un līdz kādai temperatūrai? Cik saprotu, tad to daļu uzkarsē un lej atpakaļ lai paceltu temperatūru? Vai tur tāpat kā ar apliešanas metodi ir jārēķina līdz kādai temperatūrai tā daļa ir jākarsē izejot no tilpuma ko karsē un kas palicis kastē + temperatūras kastē?
[deleted]
Nu bet Edgar....Tu tak visu esi pareizi sapratis. Runājot par receptēm - Tu ko, labāk uzticies mums nekā grāmatām?
Jāni, bet protams ka es uzticos vairāk jums nekā grāmatām, jo, piemēram, man nav ne mazākās poņas kā garšo American Lager, Imperial Stout jeb Munich Dunkel... a vot ja tu pasaki ka lūk tāda recepte līdzinās Tērvetniekam, tad man viss ir skaidrs un es brūvēju pēc tavējās ;) Tad kad apmēram iebraukšu tajos stilos, tad varēs eksperimentēt ar grāmatām. Pašlaik ir doma vēl vienu reizi pamāžoties ar Iļģuciema iesala ekstraktu un tad ķerties pie all grain.
[deleted]
Kā garšo American lager, točna zini, iedzer kādu gaišo Cēsinieku vai Aldara gaišo. Munich Dunkel ir aptuveni Piebalgas Lux, nu varbūt biški mazāk salds, igauņiem ir daži labi eksemplāri. Bauskas Premium būtu normāls paraugs, ja vien nebūtu tik ļoti pārsalds.
Un Imperiālais Pale alus tev pašam būs, tas pārapiņotais brīnums :)