DavisLapa Es domāju, ka vajadzētu derēt 3/4 collas dārza cauruļu ātrā savienojuma konektoram, varbūt vienīgi kāda papildus blīve jāieliek, jo vītne maisītājam īsa.
image slaukas.jpeg

nja. kaut ko tādu vajadzētu..

image 47f80d04-dae8-4591-8921-6c5eceafed2e.png

dzesētājam daudz šaurākas šļaukas, uz tā dārza adaptera nederēs.

edit: viss labi. ghetto solution, bet strādā.. sameistaroju no tā, kas bija mājās.

image 96e88cd8-5bb0-4239-a654-9a2d7d5b34d4.jpeg

image e2923f9e-9d07-4891-9477-716f553920d4.jpeg

tā pāreja labs variants, bet vienīgais variants kur esmu redzējis - kuršos kopā ar dušu. es izmantoju depo nopērkamu plastmasas pipuku kam galā nevis eglīte, bet bumba. maksāja pāris eiro, jau kādi 3 gadi kalpo. viņš pārdodas kā kaut kāds aerators vai filtrs priekš krāna. jāizjauc un jāizmet tas verķis un jālieto tikai pāreja. tiesa 8mm silikona cauruli tur var uzmaukt tikai ar lielu pacietību. es laikam 14mm cauruli nopirku. šito ideju tepat forumā kāds izstāstīja, var pameklēt vecajos postos.

atrisināju maisītāja lietu. tagad viss smuki.
      Reinimi bija taisnība

image 64cc7b6b-e97e-41d3-bc01-b7c048aa8ff0.jpeg

image 04f31194-0054-4682-ac99-b6dc6276361e.jpeg

Varbūt neloģisks jautājums, bet uzvārīju pale ale alu un pie raudzēšanas piemetu klāt garšai greifprūta miziņas(nekaltētas). Gribu noturēt vismaz nedēļu un, tad liet 2.fermenterī... jautājums, iespēja noķert kkādu zarazu caur tām miziņām ir maza, ja pirms tam aplēju ar verdošu ūdeni un pastāvēja kādas 15min.?

neimets132 es domāju, ka būs ok. Parasti receptēs raksta 5min pirms vārīšanas beigām iemest. Tāpēc domāju, ka pat ar 5min būtu ok. Vēl ir dzirdēts, ka var nelielā daudzumā šņabja ielikt, paturēt kādu diennakti un tad piešaut klāt.

Daudz esmu lietojis svaiga apelsīna mizu beļģu WIT - apsmidzinu vai izpeldinu augli iekš 3% oxydez. Tad ar dezinficētu mizojamo nazi nomizoju mizu plānā kārtiņā bez pufainā baltuma un lieku klāt primārajā vei sekundārajā bez termiskas apstrādes. Līdz šim nekas nav aizgājis pa pieskari un viss svaigas mizas labums ir ok.

Paldies par atbildi! Sakiet, kā labāk raugu uzglabāt, lai varu izmantot atkārtoti, piemēram, nākamajam vārījumam (pēc mēneša)? Esmu redzējis, ka paņemt no 1fermentera apakšas, attīra, pieviena novārītu medu un, tad saldētavā iekšā. Pēc nepieciešamības pēc tam izņem ārā, atdzīvina un lej klāt. Vai tā ir normāla prakse? 😃

Noteikti nekāda medus, no kurienes tādas dīvainas instrukcijas?

Manuprāt sakarīgākais variants ir te: https://brulosophy.com/methods/yeast-harvesting/

Bet ja Tev raugs ir no fermentiera ar visādiem piemaisījumiem, es tiko līdzīgā situācijā izdarīju tā:

1. Dezinficēju trīslitru burku, ielēju tur no fermentiera biezumus uz 2 litriem 1.040 misas no iļģuciema ekstrakta (150 grami uz 1L)

2. Pagaidīju kamēr svaigs un aktīvs raugs paceļas augšā

3. Savācu ar dezinficētu karoti pāris piegājienos un pārnesu uz 1L trauku ar 1.040 misu, kurā jau izaudzēju svaigu un dzīvu raugu. Šoreiz gan pagaidīju kamēr viss smuki nosēžas un rezultātu 50 ml trauciņā noglabāju

Sanāca ~ 25 ml rauga un tikpat "alus" pa virsu. Pēc visa izlasītā, cik es sapratu, tas ir sakarīgākais veids atjaunot rauga kultūru + teorētiski pēc vairākām paaudzēm var dabūt tieši saviem apstākļiem piemērotu raugu.

Vēl ir variants saldēt ar glicerīnu, bet to domāju atstāt garajiem ziemas vakariem 🙂

Ik pa reizei forumā uzduros tam, ka Alusvedējam esot ļoti laba Guinness recepte, bet pašu recepti man neizdodas te atrast, varbūt Alusvedējs vai kāds kuram ir šī recepte var padalīties?

Nav Alusvedēja recepte, bet šogad šo recepti vārīju divas reizes. Parasti neatkārtoju neko identisku pārāk bieži, bet šis labi aizgāja, nolēmu kāpēc ne.

70% Pale ale vai Pils
                    15% Miežu pārslas
                    15% Dingemans Pealed Roasted Barley (super iesals tumšajiem!)

Uz OG ~1.040, jebkas neitrāls apiņos uz ~ 40 IBU, angļu vai būtībā der jebkurš neitrāls raugs ar pietiekmi dziļu norūgšanu, piemēram Nottingham/US-05.

green Es gribu uztaisīt kautko ar mango, bet kā ar viņu ir? Kā viņu dezinficēt? Mizu jau tur nevajag, tik to mikstumu...
                    Un kurā brīdī būtu pareizi viņu likt klāt?

Fermeris mango pērc gemossā bundžā,pljuree ap 700ml maksā kapeikas ap 2,5eur! Ļoti garšīgs

es caur reatonu uzsūtīju augļu biezeni (aprikožu) priekš nākamā saisona. Viņiem ir desmitiem dažādi augļu biezeņi, bez cukura, saldēti. Ļoti kvalitatīvi. Ap 4-5€ 1litrs

Fermeris drošvien konservēto mango tiešām ir ērtāk lietot. Es taisīju ar svaigu, no veikala. Negribēju pastarizēt lai max saglabātu aromātu - nomizoju, sablenderēju un beigās uz 24h pievienoju campden, ja pareizi atceros - kālija metabisulfāts. Vēlāk infekcija netika manīta, bija ok.

Es caur uzņēmumu sūtu. Jābūt noslēgtam līgumam. Bet vispār viņiem esot arī veikals, tikai nezinu kur un kā

Agrāk PROMO pirku dārgos pļurē pa €7-10 kg. Tagad Gemosa Mango pļurē (bundžā ir 850g). Lētāks un saldētavu neaizņem. Ar ''svaigajiem'' nav jēga čakarēties.

Ar aprikožu pļuru arī taisīts, bet tā izrādījās skābena (pati par sevi)

Reaton mc2 tirgo, tik nezinu par cenām - ne reizi nav tur būts: http://www.reaton.lv/foodstuffs/gastronome/

Man regulāri ir problēmas ar rūgšanas uzsākšanu, atdzesēju līdz aptuveni 30grādiem, uzberu raugu uz putām, bet rūgšana nesākas vairākas dienas, kur ir tas knifs?
                                Raugi US-05 un S-04