Radās doma, ka varētu karbonizēt alu fermenterī vai kegā noslēdzot to kādu brīdi pirms rūgšanas beigām. Jautājums sekojošs - Vai ir iespējams kegā karbonizētu alu sapildit pudelēs? Kādi varētu būt CO zudumi?

• [deleted]

Ja tev nav uztaisīts pretspiediena pildīšanas verķis tad atdzesē alu kegā līdz kādam -1C un pildi pudelēs ar trubiņu kura sniedzas līdz pudeles dubenam. Kādi 30% zudumu jau būs. Te var daudz palasīties : http://byo.com/stories/techniques/article/indices/21-carbonation/665-force-carbonation-tips-from-the-pros

8 years later

Beidzot nopirku trūkstošos loriņus, lai sadalītu CO2 maģistrāli pildīšanas pistolei un sapildīju vienu kasti sagāzēta aliņa. Beer gun no Ķīnas:
      https://www.aliexpress.com/item/Homebrew-Beer-gun-bottle-filler-Beer-Co2-Carbornation-Kit-Homebrew-bottling-Equipment/32762807415.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.vrMVSu
      Principā viss strādā, pildās utt. Jāuzpasē pats uzgalis, kurš var nolidot, ja stipri pa daudz uzspiež alus padevi un sprostgredzens nokrīt. Ja pilda tā, lai puta necik neizskrien ārā, tad pudele ir nedaudz nedapildīta (diemžēl nesabildēju). Ja mauc līdz galam max pilnu, tad nedaudz puta neizbēgami pārskrien pāri. Bet es neteiktu, ka stipri puto. Starsan arī piepalīdz un pastiprina putošanu. Pudeles nedzesēju. Alus ap 2-3C visdrīzāk. Kopumā esmu apmierināts un turpmāk arī kādu daļu no kega pildīšu reprezentatīviem nolūkiem pudelēs. Pa to cenu sagāzēts dzidrs mājas alus bez rauga nogulsnēm šķiet labs darījums.

5 days later

es no tās bildes nepadomātu ka verķis māk pildīt pudeles ar pretspiedienu...

Lai šis kļūtu par pretspiedienu - uz centrālā ass jāuzmauc gumijas puļķis, piemērots pudelim. Tad ir pāris opcijas virsspiediena nolaišanai, ar pirkstiem saspiest puļķi, lai rodas spraudziņa starp puļķi un pudeles kakliņu vai arī puļķī iemontēt vēlvienu trubiņu ar krāniņu. Ļoti iespējams, ka ja puļķī iespraust sprices adatu, ka ar to plūsmu pietiktu lai mērenā ātrumā sapildītos alus netrakojot.

nu tad gaidu autora komentāru un bildi no reālās pildīšanas. sabildē lūdzu nākamo reizi. man nav steidzīgi, tuvākajā laikā vēl neko nemainīšu.

aptuveni skaidrs, izskatās gandrīz lietojams variants.

Es teiktu vairāk kā gandrīz 🙂
                Ja čakarējas un dzesē tās pudeles, tad gan jau vispār ideāli. Uzliku mīksto tam, ka puta nedaudz iznāk ārā. Atsauksme vairāk domāta, lai potenciālie pircēji izvērtē vai ir vērts maksāt 3-4x vairāk par brenda uzlīmi. Grūti noticēt, ka Blichmann ir kaut cik labāks.

Write a Reply...