Es te meistaroju savu brūzīti un, kā pilnīgam iesācējam santehnikā, man ir dažas problēmas ar cauruļu savienošanu.. Varbūt kāds var dot padomu kā savienot divas caurules
Pašlaik izlīdzos ar skrūvējamiem savienojumiem, bet baigi neerti..

Par kādām caurulēm iet runa? Ja par lokanajām kuras vajag bieži pievienot atvienot tad vislabāk lietot kompresora savienojumus . Iegādāties var K-RAUTA. Ja par vara stacionārajām tad skrūvējamajiem nav ne vainas. A lodēšanu labāk neaizrauties, jo lodēšanas sastāvā ir nevēlama ķīmija. Kad atbraukšu uz Latviju 22. augustā tad kaut kā sarunāsim un es palīdzēšu.

16 days later
      • [deleted]

Vai šis forums ir miris forums?

Jāni, paskaidro lūdzu, kāpēc nedrīkst lodēt ar dzeramajam ūdenim paredzēto alvu?

• [deleted]

Nu ja tā alva paredzēta dzeramajam tad jau laikam okei. Bet nu jābūt par to 100% pārliecībai ka pie T 80C tur nekas neizdalīsies.

6 days later
          • [deleted]

Izlasīju grāmatā, ka alva bez svina neesot tik kaitīga, bet karsta misa alvu ar laiku saēdot!

• [deleted]

Ir arī tādi presējamie savienojumi, bet tad jāņem nomā presējamais verķis un dēļ dažiem savienojumiem baigi dārgi...

• [deleted]

Nu tā, pārtaisīšu visus savus pričendāļus bez lodētiem savienojumiem...

5 days later
                • [deleted]

Bļodiņā sišana nedeva vālamos rezultātus, jo bļodiņa izrādījās lielāka par caurumu un iekšā dabūta, saskrūvējot 2 misiņa detaļas, kuras vītnē salīmētas ar gultņu līmi... Izjaukt varēju tikai iespiežot skrūvspīlēs un ar roratslēgu, diemžēl rezultātā savienojums sanāk mazliet sačakarēts...

• [deleted]

Vot dīvaini gan....es jau kādus 8 savienojumus esmu izsitis bez mazākajām pūlēm. Viens sitiens un gatavs. Varbūt baidījies salauzt.

• [deleted]

Nu nē taču! Domāju, ka drīzāk cits ražotās, tā klapīte taču lielāka par to caurumu- pirku kompresoru bodē... Gribēju kā labāk...

• [deleted]

Aaaa...nu tad varbūt.Es jau visus savus k-rauta.

a month later
                        • [deleted]

Par tiem pašiem kompresoru savienojumiem- pirku Hansaflex Ganību dambī- savienojumi baigi forši, bet, lai dabūtu ārā to klapīti ir jāizjauc un jāatskrūvē 2 misiņa detaļas, kas salīmētas ar vītņu līmi- tātad paliek robiņi no skrūvspīlēm un roratslēgas, bet tas jau nekas. No sākuma gribēju tapat salīmēt atpakaļ, bet tad konstateju, ka vītņu līmei ir salda garša- tātad kaut kas noteikti arī no tās paliek alū, tāpēc vītni noblīvēju ar FUM lenti... Tāda pieredze... Starp citu Hansaflex ir diezgan liela izvēle- iepirku papus ar 1/2" ārējo vītni un mammas ar eglīti uz 1/2" šļūteni, bet ir pieejami arī visādi citādi varianti. Mamma+paps ~3,5 LVL. Vēl ļoti līdzīgus kompresoru savienojumus esmu redzējis Wurth arī Ganību dambī- kādas tur cenas- nezinu... Tur arī vienīgā vieta Rīgā, kur var dabūt skrūves un uzgriežņus ar collīgām vītnēm. Tāds spriedelējums sanāca...

• [deleted]

Šāda rakstura informācija ir ļoti noderīga un ietaupa kaudzi laika...paldies.

• [deleted]

Jā, un turpat pretim Wurth ir Sanistal, kur var dabūt ņeržas metināmās vītnes- tās par kurām Tev stāstīju...

• [deleted]

Savu misas dzesētāju arī pārtaisīju, nogriezu lodētos savienojumus un izlocīju ar speciālu atsperi- pirku Rothenberger pretim Kokakolai, aizmirsu kā to veikalu sauc- Sanistal bija daudz dārgāk. Pec tam līdzīgas atsperes arī Depo bišku letākas... Galus pie šļūtenes pievienojuma gan pielodēju, tie jau nemērksies misā...

• [deleted]

Tu laikam bieži atprasies no darba pa kluso!

• [deleted]

Nezinu kā tur Norvēģijā, bet te pie mums veikali diezgan ilgi strādā...

• [deleted]

Pārtikas veikali jau te arī strādā līdz kādiem 22.00, bet alus tikai līdz 20.00 a sestdienās līdz 18.00. A viss kas stiprāks par 4.7% alk. , tikai līdz 17.30 darbdienās un 15.00 sestdienās. A svētdienās nestrādā vispār neviens veikals visā valstī. Vot tāds te komunisms. Ja sestdien nepaspēji nopirkt rijamo tad svētdien hoķ badā sprāgsti.

a month later
                                      • [deleted]

Bļāviens, mans "labais" metinātājs izrādās baigais haltūrists, kad stāv aiz muguras un lūr pār plecu, viss ir ok, kad uztic darbu vienam, tā viss ir šķībi un sūdīgi, haltūrists tāds!