Vai ir kādas īpašas rekomendācijas alum ar zemu alkohola procentu, bet lai ir dzerams? Tā lai ABV 3-4%? Vai pietiek iebarot datus kalkulatorā tā lai sanāk vēlamie procenti?
Alus ar ABV 3-4%
tas jau standarta biterīša stiprums - pie mums tas skaitās vājais alus - britiem virs 4.5% jau sauc par Extra Strong Bitter ... - http://beeradvocate.com/beer/style/98
galvenais, lai nav pārāk ūdeņaini, apiņus ar vajag mazāk. Pāris mani nedali uz 2.5-3.5% nelikās tik mazalkoholiski, ja pēc garšas sprieda
cik lasīts, tad rekomendācijas taisot 3% alu: -ņem raugu, kas nerūgst pārāk dziļi, lai nav sauss/ūdeņains -kā jau Dainis teica, liec bik mazāk apiņu nekā 5-6% -liec klāt iesalus, kas "body" taisa (melanoidin, minhene, karamele u.t.t.)
palasi te: http://www.themadfermentationist.com/2011/08/micro-ipa-with-nelson-sauvin.html http://www.themadfermentationist.com/2012/01/vienna-malt-session-ipa-recipe.html
Kad meklē receptes, skaties "session beer"' tas būs īstais