dzeruvaru Kautkāds šausmu stāsts .... kā jau Kurzemnieks teica, tā koncentrācija tik niecīga sanāk - kā homeopātijai (es leju korķīti uz 5L). Ja gāzē ar cukuru, tad pudelē esošo skābekli raugs pārstrādā CO2 (protams, kāda daļa paspēj nedaudz oksidēt alu, bet to vajag ar CO2 iepūšanu risināt).

kurzemnieks Ūdenī skābeklis nav brīvā veidā - tur ir gaiss iemaisīts

kurzemnieks atšķaidam 100 mililitrus uz 10 litriem ūdens.

es lieku ~200ml uz 14L spaini. tad jau man arī pilnīgi viss ir oksidēts. var jau būt, kādreiz jāsalīdzina mazgāta un nemazgāta pudele...

BOD (es leju korķīti uz 5L)

nu tu jau viņu tikai teorētiski pieliec :-D . tur tiešām nekas daudz nesanāk.

• BOD replied to this.

dzeruvaru Es laikam arī sliecos uz to, ka ūdeņraža pārskābe var oksidēt alu, vismaz pēdējais gaišais alus ir nedaudz ar kartona garšu. Mēģināšu dabūt no brama.lv dezinfekcijas līdzekli uz peroksetiķskābes bāzes. Kaut gan tur arī ir daļa ūdeņraža pārskābes, bet to lieto arī dažs zināms alus ražotājs. Vismaz viņa ali nav dzerti oksidēti.

kastrolis Mēs jau par šo esam runājuši - es vados pēc proporcijām, ko ražotājs uz etiķetes rakstījis, turklāt es tās neesmu gadiem mainījis, bet līdzekļa koncentrācija ir pieaugusi. Izturu 30min. Alus ne reizi nav saskābis / sabojājies.

^ par veco tēmu nestrīdēsimies, es tikai norādīju ka tev tas daudzums par kārtu mazāks kā citiem. attiecīgi oksidācijas iespējamība vēl zemāka.
          runājot par skābšanu, mana personīgā pieredze rāda ka tīrās pudelēs ieskābt nekas nevar. liec to dezinfekciju vai nē, nekas nemainīsies. tā ka sanāk diezgan loģiski samazināt dezinfekcijas daudzumu līdz minimumam, it sevišķi ja ir bailes no oksidācijas. neaizmirstiet ka arī daudzi brūži jaunas pudeles nemazgā.

21 days later

kastrolis ACE Regular aktīvā viela ir nātrija hipohlorīts, diez gan labs variants, lai mājasapstākļos, vislētāk , izmazgātu visu nepieciešamo inventāru. Darītavās izmanto ļoti plaši, nātrija hidroksīdu - kautiskā soda.
            Tomēr nātrija hipohlorīts ir korozīva viela, neietiektu uz ilgu laiku, to atstāt nerūsējošā tēraudā.
            Karsts ūdens/tvaiks, ir ļoti laba alternatīva, ko arī piekopj daudzas darītavas.

https://www.tcbsistemas.lv/ Paprasi šiem CL-44 līdzekli mazākajā iespējamajā tilpumā. Sārms + hlors. Mazgā un dezinficē. Brilles, cimdi un kārtīga skalošana. Bērniem nepieskaramā vietā jāglabā.

AFAIR CL-44 arī ir nātrija hipohlorīts.

Starp citu, Eiropā atkal pieejams Star San. Brouwland.com jau varot nopirkt. Tā kā gan jau drīz būs arī pie kaimiņiem.

antimaniak
                    Starp San nederēs, jo ja es ieslegšu mazgāšanas iekārtu tur būs tik daudz putas.

sākumā mazgāšanai ņem nikno ķīmiju, spicīti pavāri un pēc tam ķīmiju izskalo ar vārošu ūdeni. tapēc arī vajag 2 cipotājus lai var izskalot normāli.

a month later
                        10 days later

Skatījos uz viņu, bet bija rakstīts, ka jānoskalo pēc tam. Tāds labs līdzeklis laikam Kurzemes pusē īsti nav viegli pieejams. Remroks onlainā itkā viss notiek un tad pazūd ar galiem. Ne rēķinu atsūta. Neko.

• BOD replied to this.
                          5 days later

Imis Ja tu par manis likto, tad nekas nav jānoskalo, jo tas, būtībā, ir medicīniskais peroksīds, ar ko brūces dezinficē (3% koncentrācijā aptiekās tirgo).

• Imis replied to this.