mēģinu šādu recepti no biržu iesala un brāļa apiņiem:
(beersmith)

Batch Size: 18,93 L
Boil Size: 21,67 L
Estimated OG: 1,061 SG
Estimated Color: 10,4 EBC
Estimated IBU: 21 IBU

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
4,75 kg Pilsner Grain 95,00 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 5,00 %
20 gm Hallertauer (60 min) Hops 11 IBU
20 gm Hallertauer (30 min) Hops 8 IBU
20 gm Hallertauer (5 min) Hops 2 IBU

Mash
11 l, 70C water for 60 min

Sparge
16 l, 76C water

    Un cik liels OG sanāca rezultātā?

      • [deleted]

      Mash ūdens 70C, bet cik tad mash temperatura? Iesals Biržu?.....Vikingmalt vai čehu pilsneriesals? Kādu un cik daudz rauga lietoji? Kas tas būs lāgers vai eils? Kā Tu zini cik tam leišu iesalam ir EBC?

        temperatūra nokritās līdz 65. Iesals Vikingmalt pilzenes no biržiem. Karameļiesals arī no biržiem. Būs eils. EBC nezinu, to beersmith pielika pēc vidējiem ebc. Raugs safale s04 no ebaja. Sauso raugu lieku tējkaroti uz 20 litriem. Sākumā noturēju dažas stundas siltumā cukurūdenī. Pirmā rūgšana pie 20 C kamēr hidometra rādījumi nemainīsies pāris dienas. Puto baigi labi, katru dienu co aizslēgos jāpielej ūdens, gāze izpūš gandrīz visu.

          a month later
          • [deleted]

          admin, kāds bija beigu blīvums?

            Write a Reply...