Ņemot vērā, ka nu par normāliem alus veikaliem Latvijā varam runāt daudzskaitlī, davai rakstām te, nevis pie "Kādu alu mēs dzeram". Tajā spama tēmā viss pazūd milzu juceklī.

Pagaidām bez visiem izlejamajiem, manuprāt, ir normāli trīs. Bet var arī droši izlejamos apakšā rakstīt, tāpat visus jaunumus un kritiku.

Valmiermuižas tirgotavas
http://www.valmiermuiza.lv/lv/kur-nopirkt/valmiermuizas-parstavniecibas
Manuprāt, labākās LV alusdarītavu tirgotavas. Divas klases augstāk par visiem pārējiem.

BeerFox
https://www.facebook.com/pages/BeerfoxCallous-Alus/1511145882490268
Forši. Ja attīstīsies kā plānots, būs ļoti labs alus veikals. Vispār jau tagad ļoti labs, ar daudziem kvalitatīviem aliem un relatīvi normālām cenām.

AlusCelle
https://www.facebook.com/aluscelle?fref=ts
Neesmu bijis.

Biju Alus cellē. Vecais AH piedavajums, sis tas jauns ari. Drizuma planots atvert ari izlejamo alu sturiti (veikals bus viena mala, barčiks otrā) ar "mācītāja kanceli" kā izliešanas vietu un pagaru "dievgaldu" vidū. Svētnīca alusmīļiem. :)

pēc 20.janvāra lejamie būšot - visādi 8 Wired un tamlīdzīgi suslūdeņi.

BeerFox Malduguņi par lētāko cenu Rīgā, bet Pohjala bija lētāka nekā Igaunijas Selverī ;)

Dainis said:

BeerFox Malduguņi par lētāko cenu Rīgā, bet Pohjala bija lētāka nekā Igaunijas Selverī ;)

Tas priecē! Janv. sākumā sola visus "special" jaunumus no Pohjala

AleHouse kā tāds ir izbeidzies - tā vietā būs Stargorod / Šveika tipa iestāde ''Bavārijas'' stilā

Mājas īpašniekam ir pašam savi plāni

atis rakstīja: BeerFox Forši. Ja attīstīsies kā plānots, būs ļoti labs alus veikals. Vispār jau tagad ļoti labs, ar daudziem kvalitatīviem aliem un relatīvi normālām cenām.

«Relatīvi normālas» cenas ir maigs mēģinājums pateikt, ka cenas ir augstas. Pieņemu, ka tā pa lielākai daļai nav Bīrfokša vaina — tik ražotāji par tiem grib; nezinu kā citi, bet es neplānoju maksāt 5-12 EUR par pudelīti alus, kur aldaris vienkārši piešāvis vairāk apiņu.

Izstaigāju, vienīgie interesantie & par saprātīgu cenu iegūstamie bija Malduguņi, ko arī paņēmu.

Manuprāt vairāk nepieciešami ali no valstīm, kur aldari nav sajukuši prātā par savu īpašumu un unikalitāti (Vācija, Lietuva, Beļģija, daļēji UK) un attiecīgi uztur normālas cenas, atšķirībā no apmātajiem, kuriem šķiet, ka pietiek uzlikt lecīgu nosaukumu un etiķeti, un nu tik būs lielā hipsteru kāšana, prasot par to pašu 5x vairāk.

Paldies, aiztaupīji man laiku un kāju siltumu!

Juris pateica mazliet skarbi, bet arī taisnīgi. Tas ir viens no iemesliem - kāpēc biju uz Celli, bet uz Beerfox vēl nē - cenas, kuras aplūkojamas bildēs nav īpaši vilinošas. Es nesaku, ka Cellē kaut kas būtu par sviestmaizi, bet tur tomēr ir top pasaules alus (pēc manas saprašanas un pēc ratebeer datiem). Savukārt beerfox ir Latvijā vēl nebijuši eksemplāri, bet, paskatoties ratebeer, atzīmes ir 3.3 - 3.7. Iepriekšēja pieredze brīdina, ka šajā kategorijā var būt kaut kas labs, bet var arī būt kaut kas viduvējs un uz leju. Par izcilu alu man nav žēl maksāt tos pašus 10 eur un vairāk, par kaķi maisā, kuru vel citi novērtējuši ne īpaši labi, nu galīgi nevelk nolikt 5 - 10 eur un pēc tam domāt, kuri, no mājbrūvētajiem aliem skapī, noteikti ir labāki

^^ tur jau arī stendiņš ar UK ražojumiem ir - šiem cenas ASV līmenī ...

AleHouse / Alus Cellē cenas bija/ir nedaudz augstākas.

Skaidrs, ka vairums alu ir labi, bet diez vai ir tās naudas vērti (sevišķi kad jau ir virs €7 par 0.5L pudeli). Tā jau arī Brevingā / AleHouse bija. Un Štatos, Igaunijā vai Anglijā tie ali nav lētāki

Ja Dainis apsolīja Pohjala par cenām zem Tallinnas Selver, un Juris Malduguni par saprātīgu cenu - pārējie var atpūsties. vismaz mans maciņš par pārējiem diez vai tik bieži iefanos. ja nu kompānijā, tipa 3 dārgie uz trijiem pa apli.

Vairak stāsts Par šādu alu http://www.ratebeer.com/beer/amager-the-sinner-series-wrath/172823/

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/s480x480/10891672_10205582089457740_8978382629749619439_n.jpg?oh=499ebd78e84f6170bd48eaa28f839809&oe=55413272

7eur īsti negribas maksāt

Vai par šo http://www.ratebeer.com/beer/amager-the-sinner-series-greed/187411/ 5eur

Bet nu jā, noteikti, ka jāaizčāpo un jāredz pašam savam acīm.

Labots:

Kā jau Juris teica, ne jau Beerfox vaina, ka tādas cenas, jo globāli šie paši ali vēl dārgāk maksā

Negribēju nevienu atturēt no apmeklējuma — aiziet un iegūt savu viedokli ir vērts. Vismaz kad būs plašāka izvēle, kā īpašnieks sola.

Bija protams arī nelieli beļģu, vācu un UK plauktiņi, bet tur redzamais nelikās pārāk interesants.

Jebkurā gadījumā vēlu īpašniekam veiksmi, kas manuprāt būs stipri atkarīga no izpratnes par alus cienītāju atšķirību US un Latvijā. Šejienieši mazāk gatavi pakļauties ažiotāžām un masu psihozēm par visādiem 5x hopped, limited edition utt. Vismaz tā man gribētos domāt.

Man pietiekoši daudzi pašmāju ali liekas daudz nežēlīgāk pārcenoti (cena/kvalitāte) kā vairāki amīšu un eiropiešu ali. Un dažkārt es vakarā labāk pasēžu pie viena 7 eiro alus, nevis 3 vai 4 sūdīgākiem, bet lētākiem. Bet vispār jau laiku imperiālos alus nepērku, tur baigi bieži vilšanās.

Cena ir baigi relatīvs pasākums. Kad padomā, ka Vācijā Ottinger pudele 19 centus maksā vai labs lāgeris normāli zem eiro, tad arī LV alus vispār nav vērts pirkt.

Jā, pēc Vācijas/Čehijas uz mūsu cenām negribas skatīties. Un Dāņiem / amīšiem tas iesalu un apiņu daudzums mēdz būt 10x lielāks

pārcenoti - jāskatās ar ko salīdzina. Ja ar vācu un čehu cenām gribam alu, tad jaunu brūžu mums vispār nebūs. Zinu,ka daudzi mājbrūvētāji rēkina savas pašizmaksas. Iekļaujaties cenās, lai ar vāciešiem un čehiem var konkurēt? Visu mūsu jauno brūžu jaudas ir smieklīgas, lai varētu pat domāt, kā konkurēt pat ar mūsu nosacītajiem lielajiem. Pie lietuviešu alus cenas mazajiem brūžiem kaut kā vairs nav dzirdēts, ka jauni brūži rodas, vecie tikai maina etiķetes un pudeles un tā mēģina kaut kā cenas pacelt, jo zemās cenas neļauj nemaz uztaisīt tādu matemātiku, lai spētu krītus bankām atmaksāt, ja gatavojas aizņemties brūža attīstībai. Vēl jau vismaz 3 mājbrūvētāji (es vismaz tā esmu saskaitījis) gatavojas te piestartēt ar savām ražotnēm. Redzēs, ko viņi cenās varēs izdarīt un vai savos plānos liek vācu cenas vai Labieti un Malduguni? Un drīz mazajiem vairāk kļustot krogi sāks prasīt torņus un mikromatikus likt un sistēmu mazgāšanu nodrošināt, jo pašlaik tas bieži vien vēl notiek uz lielo rēkina.

Juri, Tu taču saproti, ka ikviens ir gatavs atbalstīt vietejo brūzi līdz zināmai robežai, pēc kuras sākas nopietna prātošana par cenas/kvalitātes attiecību. Piemēram, es par pašreizējām cenām perku Malduguni, Labieti, bet nepērku Brūveri, Eridan un vairākus citus vietējos. Neesmu plānojis reizi mēnesī pārbaudīt vai pēdējo alus kļuvis labāks - man pietiek, ja savu naudu izmetu 2-3 reizes, pēc tam mani kā klientu varēs sagaidīt ne ātrāk kā pēc gada vai vairākiem.

Es pērkot vietējo alu, pieļauju aptuveni 10-40% pārmaksu, rēķinot savu, stipri subjektīvo cenas/kvalitātes attiecību. Es jau saprotu, ka darbojoties tajā alū visā pašam un pazīstot daudzus personīgi, gribas visus aizstāvēt, jo zini, cik daudz pūļu tajā visā ieguldīts, bet skarbā realitāte ir tāda, ka ar savu maku nevēlos pabalstīt tāda aldara centienus, kuram regulāri nesanāk, lai cik viņš labs cilvēks būtu.