Zelcs

  • 7 days ago
  • Joined Jul 13, 2015
  • @Zelcs uzveido lūdzu balsošanu par galvenā konkursa alu.

    • Zelcs Saprotu, ka tiek gaidīta tieši Uģa atbilde. Vairāk nemaisīšu ar saviem spriedelējumiem.

      Nē, nē! Tieši otrādi! Strīdos dzimst patiesības! Jebkura diskusija ir svarīga! Varbūt mans tonis var šķist mazliet izaicinošs, bet ja tā arī ir, tad tikai tāpēc lai raisītos diskusija. Pēcāk šo pārnesīsim pie "Ūdens" tēmas, bet pagaidām lai notiek!

      Zelcs NEIPA stils paredz hlorīdu līmeni vismaz divreiz lielāku kā sulfātu līmeni. To var panākt:

      Kā to var panākt es zinu, jo pats arī tā rīkojos. Es tikai nesaprotu, kā tas var būt! 😃
      Manai neizpratnei ir pamats. Bija tā. Kādā "adresē" tika papildus ūdens atdzelžošanas iekārtai uzstādīta arī ūdens mīkstināšanas iekārta. Mazas pieredzes un vāju zināšanu dēļ, brūvētāji paļāvās uz to, ka mīkstināšanas kolonna ūdeni reducēs līdz optimālajam ūdenim. Mazliet ģipša iejavā lai pastiprinātu apiņus, un aidā! Tas kas tur pirmajā reizē sanāca, maigi izsakoties bija draņķis. Tā garša bija tāda, itkā būtu izlaizīts Gaiļezera slimnīcas operāciju bloks. Ūdens nekavējoties tika aiznests uz laboratoriju, un rezultāts redzams zemāk.
      image hloridi.jpeg
      No šejienes arī mana stingrā pārliecība, ka augsts Cl saturs ir slikti. Ar šodienas domāšanu es saprotu, ka tam ūdenim bez sulfāta joniem tur daudz kas trūka, bet tā tas toreiz sanāca. Kā tas beidzās jau ir atsevišķs stāsts.

      ugis_n Nedaudz atkapei no Gustava, par udens profila aprekiniem, ka jus, piemeram Zelcs, rekini ppm koncentraciju?

      Saprotu, ka tika gaidīts tieši @Zelcs viedoklis, bet es arī padalīšos informācijā. 😃
      Es ļauju lai visu manā vietā izdara BeerSmith. Nu dikti jau tam Palmeram es uzticos! 😃
      Es gan visam ūdenim uztaisu profilu, un tad tikai sadalu.
      Bet man arī jautājums. Kā jūs izšķīdiniet sāļus? CaCl, krītu? Tie tak vispār negrib šķīst.

      ugis_n tad ko tu teiksi par dryhopu fermentācijas pirmajās dienās, turklāt vairākkārtīgu (kas teorijā izpūš visu apiņu aromātu ar co2 laukā)?? 😃

      Tiem kas tā dara, ir jāuzrīda "apiņu policija" 😃

      ugis_n Gustava gadījumā neviens no šiem sāļiem nepārsniedz 200ppm atzīmi

      Mazliet žēl laika, bet vajadzētu tavu "Gustavu" uzbliezt ar kādu no tiem ekstrēmajiem profiliem, kur Cl ~ 400 , un tad paskatīties kas sanāk! Jo es sākotnēji tā arī padomāju, ka ir IPA sulfātu profils, un NEIPA piedienošā sulfātu/hlorīdu attiecība.