- Awaiting approval
Šajā mirklī es tieši lietoju spirta termometru - tieši dēļ tās pašas inerces. Ja ņemās ar dekokciju, tad ar digitālo vēl sarežģītāk. Man domas velk uz to ka massa nav vienmērīga un tas rada atšķirības mērījumos.
Šajā mirklī es tieši lietoju spirta termometru - tieši dēļ tās pašas inerces. Ja ņemās ar dekokciju, tad ar digitālo vēl sarežģītāk. Man domas velk uz to ka massa nav vienmērīga un tas rada atšķirības mērījumos.
Tieši tāda pati pieredze (emaljētais katls). Pārcukurošanas beigās temperatūra pie katla malas ir līdz pat ~1.8C zemāka, nekā vidū.
OFFTOPIC
Kādus gāzes reduktorus Latgalītē var atrast? Sovjetu ražojumus vai kautko jaunāku? Varat iemest kādu bildi, lai zin ko meklēt? Vai vecajiem red. nav kāds vājais posms, piem. membrāna or smtng?
Jautāt tieši pēc propāna?
Nezinu par Latgalīti bet es lietoju šitādu un nav ne vainas: http://baustock.lv/index.php?productID=208049 Esmu gan jauns brūvētājs, bet nu 5 vārījumi ar šo un nav bijusi nekāda vaina.
egy4 said: Vakar apskatīju savu reduktoru - skala no 0 - 6 bar (atmosfēras). Rekomendējamais darba spiediens 7.5kw deglim 1.8 bar, gaisa padeve deglim attēlā. Viss strādā, kad balons iet uz beigām spiediens krītas līdz 1 bar, atveram vairāk reduktoru un var izkurināt gandrīz visu. Nekas nav jāsedz un jāsilda. Ja pavelkaties pirkt veikalā reduktoru pasekojiet līdz spiedienam ( tādi līdz 0.6 bar - īsti nederēs ). Šie cipari ir propāna-butāna balonam. Ja lieto tīru propānu, tam īpatnējā siltumietilpība lielāka, mazāk gāzes vajag lai iegūtu to pašu siltuma daudzumu - jāeksperimentē pašiem. Vairāk jau nav ko teikt - pareizais risinājums ir atbilstošs gāzes reduktors. E.
Šobrīd vāru ar šo degli 50L un ir viss OK. 1.8 Bar spiediens, gaisa atvere deglim kā bildē. Rekomendēju reduktoru ar 'pulksteni' lai var redzēt spiedienu.
Vai kāds grib tikt vaļā no sava gāzes degļa? Varbūt arī no balona un reduktora?
Ir vairāki lieki 50 litrīgie baloni.
Liepinshlv said: Vai kāds grib tikt vaļā no sava gāzes degļa? Varbūt arī no balona un reduktora?
man ir lieks deglis, bet ja tev katls mazāks par 60cm diametrā, tad mans deglis būs par lielu...
lynx85 said: man ir lieks deglis, bet ja tev katls mazāks par 60cm diametrā, tad mans deglis būs par lielu...
Paldies, bet tas man būs ļoti pa lielu!
Ir deglis (akciza.net), balons (50L, sarkanais), reduktors un šļauka. varu par saprātīgu atlīdzību šķirties. 25vienspieci38astoņitrīs
Varu piedāvāt arī 125L iejavošanas/vārīšanas katlu ar pričindāļiem.
pelecis said: Ir deglis (akciza.net), balons (50L, sarkanais), reduktors un šļauka. varu par saprātīgu atlīdzību šķirties. 25vienspieci38astoņitrīs
Varu piedāvāt arī 125L iejavošanas/vārīšanas katlu ar pričindāļiem.
Paldies taču šorīt iebraucu nopirku degli.
Esmu nopircis akcizā.net 7,5 kW degli un saprotu, kam parastais mazais reduktors neder? Vai vajadzīgs būtu šāds?
Jā, mazais reduktors neder. Bet arī nekādu sarežģīto nevajag. Galvenais, lai noslēgt var, industriālais un domāts propānam. Latgalītē iepirkām , šķiet, pa 15 eur. Tajā dienā nebija īsti no kā izvēlēties.
Es gan īsti nezinu kāds izskatās mazais reduktors? Lietoju parastu reduktoru kādu izmanto gāzes plītīm. Liesma ļoti laba. Var jau būt, ka var ko vairāk izspiest, bet man 50 litru katlam pilnīgi pietiek jauda. Jauns maksāja laikam piečuku Latvijas propāna gāzes uzpildes stacijā.
AndisL said: Es gan īsti nezinu kāds izskatās mazais reduktors? Lietoju parastu reduktoru kādu izmanto gāzes plītīm. Liesma ļoti laba. Var jau būt, ka var ko vairāk izspiest, bet man 50 litru katlam pilnīgi pietiek jauda. Jauns maksāja laikam piečuku Latvijas propāna gāzes uzpildes stacijā.
Mazais reduktors laikam ir tas pats, kas maksā piečuku. Man katls ir 30 litri, tā ka ceru, ka pietiks ar to pašu. Jebkurā gadījumā - paldies par atbidi!
Oskars said: Jā, mazais reduktors neder. Bet arī nekādu sarežģīto nevajag. Galvenais, lai noslēgt var, industriālais un domāts propānam. Latgalītē iepirkām , šķiet, pa 15 eur. Tajā dienā nebija īsti no kā izvēlēties.
Ok, vēl pamēģināšu sākumā ar mazo reduktoru, jo tas jau man ir, negribas uzreiz sapirkt visādas lietas, ko pēc tam nemaz nevajadzēs.
Es biju nopircis ari pa 5€ tiesa gan buvmaterialu veikala, ar to bika stipri par isu, knapi 20-25l vareja dabut lidz kartigam burbulim. Tur caurpludes apjoms stunda galvenais raditajs, kam japievers uzmaniba.
Mierīgi pietiek ar mazo. Man Depo pa 5 eiro pirktais jau otro gadu apkalpo 30l katlu ar 7.5kw degli no Bruvepats.
Drinkits, parādi bildi, lūdzu?