Es gan īsti nezinu kāds izskatās mazais reduktors? Lietoju parastu reduktoru kādu izmanto gāzes plītīm. Liesma ļoti laba. Var jau būt, ka var ko vairāk izspiest, bet man 50 litru katlam pilnīgi pietiek jauda. Jauns maksāja laikam piečuku Latvijas propāna gāzes uzpildes stacijā.

AndisL said: Es gan īsti nezinu kāds izskatās mazais reduktors? Lietoju parastu reduktoru kādu izmanto gāzes plītīm. Liesma ļoti laba. Var jau būt, ka var ko vairāk izspiest, bet man 50 litru katlam pilnīgi pietiek jauda. Jauns maksāja laikam piečuku Latvijas propāna gāzes uzpildes stacijā.

Mazais reduktors laikam ir tas pats, kas maksā piečuku. Man katls ir 30 litri, tā ka ceru, ka pietiks ar to pašu. Jebkurā gadījumā - paldies par atbidi!

Oskars said: Jā, mazais reduktors neder. Bet arī nekādu sarežģīto nevajag. Galvenais, lai noslēgt var, industriālais un domāts propānam. Latgalītē iepirkām , šķiet, pa 15 eur. Tajā dienā nebija īsti no kā izvēlēties.

Ok, vēl pamēģināšu sākumā ar mazo reduktoru, jo tas jau man ir, negribas uzreiz sapirkt visādas lietas, ko pēc tam nemaz nevajadzēs.

Es biju nopircis ari pa 5€ tiesa gan buvmaterialu veikala, ar to bika stipri par isu, knapi 20-25l vareja dabut lidz kartigam burbulim. Tur caurpludes apjoms stunda galvenais raditajs, kam japievers uzmaniba.

Mierīgi pietiek ar mazo. Man Depo pa 5 eiro pirktais jau otro gadu apkalpo 30l katlu ar 7.5kw degli no Bruvepats.

Drinkits, parādi bildi, lūdzu?

Man 40L ļoti slinki vārīja mazais reduktors. Uzliku regulējamo un deglis aizgāja rūkdams.

• [deleted]

man ar lielo degli un mazo reduktoru viss ir ok, 30L vārās spēcīgi. fakts neesmu varijis vairaak un man patik apkart uzlikt tadu ielociitu metala loksni, lai viss siltums iet gar katlu un vejsh nepush prom, liekas ka taas loksnes ietekmi var labi just!

Man Latvijas Propāna Gāzes standarta reduktors kas nāk komplektā pie šļaukas un 7.5kW bruvepats deglis darbojās ļoti lieliski. Vārījums aptuveni 25 - 27L. Ja nav apkārtējās vides temperatūra diezgan zema, tad ir pat jāpiegrieš gandrīz uz minimālo, lai nodrošinātu normālu nevis ūbertraku vārīšanos.

Paldies visiem par atbildēm un dalīšanos ar pieredzi - varu teikt, ka standarta gāzes balona reduktors komplektā ar 7,5 kW degli darbojās pilnīgi o.k. Misa vārījās kā traka. Litrāža - 22-26 litri.

pamēģini 70L uzvārīt. protams ka 30L var uzvārīt arī ar 4kW, bet normāli tam deglim nepietiek ar gāzes plītij domāto reduktoru.

kastrolis said: pamēģini 70L uzvārīt. protams ka 30L var uzvārīt arī ar 4kW, bet normāli tam deglim nepietiek ar gāzes plītij domāto reduktoru.

Droši vien, ka 70 litrus es nemaz nemēģinātu vārīt Galvenokārt biju nobažījies, vai varēs tikt galā ar tie pašiem 20-30 litriem.

• [deleted]

kastrolis said: pamēģini 70L uzvārīt. protams ka 30L var uzvārīt arī ar 4kW, bet normāli tam deglim nepietiek ar gāzes plītij domāto reduktoru.

paskaties jebkurai random, letajai plītij ko cilveki lieto kāda ir kopējā jauda! pirmais ko atradu ar speceni, paskat 7.4kW http://m79.lv/iebuvejamasadzivestehnika/indukcijaskeramiskasungazesvirsmas/bosch-pbp6b3b60

gribi teikt, ka plīti pavilks, bet degli ar 7.5kW ne?

ar propāna balonu pārbaudīts ka nevelk parastais plīts reduktors.

Var jau strīdēties un oponēt pie specenēm, bet es piederu pie tiem kas ir izmēģinājuši divu veidu reduktorus ar LG propāna baloniem darbinot pie Raivo pirktu degli! DEPO pirkto mājsaimniecībā pielietojamo reduktors daudzkārt atpaliek no regulējamiem reduktoriem, ko citi sauc par metināmo aparātu reduktoriem vai kā savādāk! Tie kas saka, ka apaļie (mājsaimniecības) reduktori labi strādā un ir pietiekoši, apskatieties kāda ir caurlaides spēja? Varbūt jums ir t.s. lielie apaļie, kurus plaši izmantoja vēl padomju laikos. Par tiem varētu piekrist, skatoties kā šāds reduktors darbina cūku svilināmo degli! Bet tas ko es pirku DEPO ir pilnīgs mēsls salīdzinot ar to ko atradu tēvam garažā!

Laikam gan te runa iet par diviem dažādiem reduktoriem. Man reduktors ir no padomju laikiem un tādu pašu nopirku LG uzpildes stacijā ko lietoju virtuvē, bet laikam ir arī mazāki. Intereses pēc cik jauda ir četru riņķu gāzes plītij ar cepeškrāsni, kura arī darbojas ar gāzi? Laikam jau vienkāršāk apskatīties kāds dīzes izmērs 7.5KW deglim, un saskaitīt dīzes gāzes plītij. Kaut kā intuitīvi liekas, ka tās piecas dīzes saskaitot būs niknākas par to vienu. Bet nu neņemos neko apgalvot.

Nu es tieši par šādu reduktoru runāju! 4 ar centiem € iekš DEPO. Der tikai zupu uzsildīt pārgājienā pie ugunskura! (tas salīdzinot ar to kuru tagad izmantoju) :)

27l katlu ar zupu mierīgi silda. Griežu pat nost deglim jaudu, jo raujas pāri. https://www.youtube.com/watch?v=Uub-Nzb_CcA&feature=youtu.be&t=2m2s

Nav jau svarīgs tikai spiediens izejā, bet arī reduktora caurplūde. Importīgie neregulējamie bumbuļi ar lielu caurplūdi ir daudz lielāki par depo parastajiem bumbulīšiem.