Linards said:

Kas attiecas uz iepriekšējo tēmu par degļa jaudu. Biju pārsteigts kā uzvedās divi gandrīz vienādi degļi, bet ar diviem dažādiem reduktoriem. Viens 7,5 kW deglis ar visparastāko Depo nopērkamo reduktoru sasniedza vismaz 3 reizes vājāku efektivitāti, kā 8 kW deglis ar metināmo reduktoru. Otrajā variantā 180 litri vārījās tā ka nemaz nevarēja pilnu flammi griezt, bet mazais 100 litrus skalojamo ūdeni pa stundu nevarēja līdz vajadzīgajai temperatūrai uzsildīt.

Kāds varētu pilsētniekam apskaidrot kā atšķiras metināmais reduktors no parastā? Kādi parametri jāmeklē?

Varētu :) Parastajam gāzes plītīm domātajam reduktoram spiediens ir 30 mbar un maza caurlaidība, bet metināšanas reduktoram spiediens ir regulējams un noteikti daudz lielāka caurlaidība. Tikai nav jau obligāti jāņem metināšanas reduktors, ir jau arī propānam domātie regulējamie reduktori, tikai, lai tev kāds pasaka, uz kādu spiedienu viņam uzregulēts reduktors tādam pašam deglim, lai zini, ko izvēlēties.

es izmēģināju 3 dažādu izmēru reduktorus, tā arī nevarēju piedabūt 40l vārīties kā nākas. nopirku šeit http://weldtrade.lv/catalog/aia-48 , jau nedaudz pagriežot deglis rūc un vārās kā traks. viņiem tajā brīdī kases aparāts nestrādāja :) tad pierunāju čeka vietā 3 metrus šļūteni jaunu nogriezt.

Reduktors tiešām ir viena no svarīgākajām sastāvdaļām. Šķiet, ka parastajiem tā caurlaidība ir 0,5-1,2kg/h vai kaut kā tā. Ar tiem ir par īsu lai uz pilnu klapi iekurinātu to 7,5kw degli.

Reduktorus visādus var sameklēt latgalītē 8-10ls bija ražīgais gals. Arī visādos santehnikas veikalos ir pieejami. Vienīgi jāpievērš uzmanība niansei, uz ko es pats vasarā uzrāvos - ir viena reduktoru suga, ko izmanto jumtu piķošanai un kam nevar pilnībā noslēgt gāzes padevi, tā kā pie pirkšanas ieteiktu papūst caurumos pie aizgriezta stāvokļa!

Un 2 riņķu gāzes plīts ir sūds! Nevelk pat 30L vārījumu. Visi mani pirmie ali bija DMS bombas dēļ mtās plīts. Nežmiedzaties, ņemat to 7,5kw degli.

6 days later

Sveiciens Labākajiem! Nemiers mani moka par termometra vietu katlā. Kamēr vārīju ar spirtinieku - tam liela inerce likās viss puslīdz ok. Brīvdienās piešķīlu termometru uz Arduino bāzes (paši termometri DS18B20 http://dx.com/s/ds18b20+waterproof ). Viens termometrs ir iejavā, otrs īpašā atverē no katla ārpuses kur sprauž puksteņveidīgos termometrus). Temperatūra tiek mērīta 4 reizes sekundē - inerce faktiski nav. Uz pirmo pārcukurošanas s fāzi 62 grādi (katls ir pilns) parādās lieli temperatūras izlēcieni iejavā, katla termometrs kāpj lēnām un prātīgi. Aktīvi maisot un histēriski pārvietojot termometru pa iejavu tāpat puslīdz vienādus rādījumus nesaniedzu. Pielikumā bilde. Kāda ir Jūsu pieredze, kur mērat temperatūru pie pārcukurošanas pauzēm ? Vairāk tiem kas vāra uz gāzes degļa .

DSC_0448_small.jpg

Ar roku maisot(ja nav miksera) ta arī lēkās. Uzliec mērīšanas intervālu retāku.

Šajā mirklī es tieši lietoju spirta termometru - tieši dēļ tās pašas inerces. Ja ņemās ar dekokciju, tad ar digitālo vēl sarežģītāk. Man domas velk uz to ka massa nav vienmērīga un tas rada atšķirības mērījumos.

Tieši tāda pati pieredze (emaljētais katls). Pārcukurošanas beigās temperatūra pie katla malas ir līdz pat ~1.8C zemāka, nekā vidū.

3 years later

Kādus gāzes reduktorus Latgalītē var atrast? Sovjetu ražojumus vai kautko jaunāku? Varat iemest kādu bildi, lai zin ko meklēt? Vai vecajiem red. nav kāds vājais posms, piem. membrāna or smtng?

Jautāt tieši pēc propāna?

Nezinu par Latgalīti bet es lietoju šitādu un nav ne vainas: http://baustock.lv/index.php?productID=208049 Esmu gan jauns brūvētājs, bet nu 5 vārījumi ar šo un nav bijusi nekāda vaina.

egy4 said: Vakar apskatīju savu reduktoru - skala no 0 - 6 bar (atmosfēras). Rekomendējamais darba spiediens 7.5kw deglim 1.8 bar, gaisa padeve deglim attēlā. Viss strādā, kad balons iet uz beigām spiediens krītas līdz 1 bar, atveram vairāk reduktoru un var izkurināt gandrīz visu. Nekas nav jāsedz un jāsilda. Ja pavelkaties pirkt veikalā reduktoru pasekojiet līdz spiedienam ( tādi līdz 0.6 bar - īsti nederēs ). Šie cipari ir propāna-butāna balonam. Ja lieto tīru propānu, tam īpatnējā siltumietilpība lielāka, mazāk gāzes vajag lai iegūtu to pašu siltuma daudzumu - jāeksperimentē pašiem. Vairāk jau nav ko teikt - pareizais risinājums ir atbilstošs gāzes reduktors. E.

image https://kupla.lv/assets/files/2/2594.DSC_0184_1.jpg image https://kupla.lv/assets/files/2/2595.DSC_0186.JPG

Šobrīd vāru ar šo degli 50L un ir viss OK. 1.8 Bar spiediens, gaisa atvere deglim kā bildē. Rekomendēju reduktoru ar 'pulksteni' lai var redzēt spiedienu.

a month later

Vai kāds grib tikt vaļā no sava gāzes degļa? Varbūt arī no balona un reduktora?

Ir vairāki lieki 50 litrīgie baloni.

Liepinshlv said: Vai kāds grib tikt vaļā no sava gāzes degļa? Varbūt arī no balona un reduktora?

man ir lieks deglis, bet ja tev katls mazāks par 60cm diametrā, tad mans deglis būs par lielu...

lynx85 said: man ir lieks deglis, bet ja tev katls mazāks par 60cm diametrā, tad mans deglis būs par lielu...

Paldies, bet tas man būs ļoti pa lielu!

Ir deglis (akciza.net), balons (50L, sarkanais), reduktors un šļauka. varu par saprātīgu atlīdzību šķirties. 25vienspieci38astoņitrīs

Varu piedāvāt arī 125L iejavošanas/vārīšanas katlu ar pričindāļiem.

pelecis said: Ir deglis (akciza.net), balons (50L, sarkanais), reduktors un šļauka. varu par saprātīgu atlīdzību šķirties. 25vienspieci38astoņitrīs

Varu piedāvāt arī 125L iejavošanas/vārīšanas katlu ar pričindāļiem.

Paldies taču šorīt iebraucu nopirku degli.

a month later

Esmu nopircis akcizā.net 7,5 kW degli un saprotu, kam parastais mazais reduktors neder? Vai vajadzīgs būtu šāds?

reduktors.jpg

Jā, mazais reduktors neder. Bet arī nekādu sarežģīto nevajag. Galvenais, lai noslēgt var, industriālais un domāts propānam. Latgalītē iepirkām , šķiet, pa 15 eur. Tajā dienā nebija īsti no kā izvēlēties.