Arvīd, tam 7,5kw deglim var paregulēt gaisa padevi un niknāku reduktoru balonam pielikt, tad silšana būs ievērojami ātrāka. Īsti neatceros savējo ciparu, bet man stāv reduktors vismaz 1kg/h, jeb virs un gaisa padeve 2x lielāka pieregulēta nekā orģināli nāca.
Gāzes deglis
jāskatās, kāds daudzums vispār paredzēts no balona dabūt ārā - tam no kaut kurienes jāņem siltums gāzes iztvaikošanai. Es citreiz lieku pat tieši blakus deglim - pa vējam, savādāk ja balons iet uz beigām (un balonā palikusi smagākā frakcija - butāns), ta tiešām tā liesma ir daudz mazāka.
Es lieku lielo (20kg?) balonu. Kad pieliek mazo 3kg, tad gan jātur blakus liesmai, jo balons ātri apsarmo :)
Vot jā, ar gaisa padevi aizmirsu parotaļāties...
Gaisa padeve jau ir pati galvenā atrakcija.
Reduktors ir aprēķināts gāzes plīts 4 riņķiem un vairāk no tā nevar izspiest. Izeja ir tikai un vienīgi metināšanas reduktors, bet tas ir vajadzīgs, kad tilpums alum virs 100 L. Kaut ko tas reduktors maksā. Ja deglis pareizi uzkonstruēts, tas gaisu ņem cik vajag. Kaut kur netā ir propāna liesmiņas apraksts pie pareizas degšanas, ja nu gadījumā kāds pats sadomā degli būvēt.
vecajiem krievu reduktoriem kas pie gāzes plītīm bija arī ira regulēšanas skrūve.
es tādu lietoju. var normālu flammi dabūt.
Es vāru ar malku. Gāze dārga.
Pekain! Pārurbu saviem degļiem dīzes uz 1,2mm. Nācās arī tās gaisa padeves šaibas izvīlēt lielākas. Vizuāli liekas, ka kādi 30% jaudas dabūju klāt.Tu vari startēt uz kādi 1,5mm :)
Pavēru deglim mazliet lielāku gaisa padevi (ne tuvu ne maksimālo), liesma biki lielāka protams palika, bet tāda šaize - kā atstāj bez uzmanības uz 5 min, tā liesma pārmetās pie pašas dīzes, tur kur regulējamā gaisa padeve. Varbūt vēja brāzmas vainīgas? Vakar tādas ne pārāk spēcīgas tika novērotas. Uzliku atpakaļ sākotnējo gaisa padevi, viss ok...
gaisa pievads pa tuvu liesmai un ja nav ar konstrukciju kas riktiigi, tad sit gāzi garaam, kura tad arii aizdegas. Mēģināšu savu degli nofoceneet un ja kaadam vajadzees, varu noandeleet par pasizmaksu.
nedomāju, ka konstrukcija pie vainas - nav jau paštaisītais :)
Nu un ja palielina gāzes plūsmu tad moš liesma paiet tālāk no dīzes. varbūt ja palielini gaisa padevi tad vajag arī gāzes padevi palielināt. Tev ir regulējams reduktors?
nē, standarta grilgazes balons ar standarta reduktoru. jauda puskilo/stundā, kā deglim un it kā griezu vaļā uz maksimumu
Arvids said: Pavēru deglim mazliet lielāku gaisa padevi (ne tuvu ne maksimālo), liesma biki lielāka protams palika, bet tāda šaize - kā atstāj bez uzmanības uz 5 min, tā liesma pārmetās pie pašas dīzes, tur kur regulējamā gaisa padeve. Varbūt vēja brāzmas vainīgas? Vakar tādas ne pārāk spēcīgas tika novērotas. Uzliku atpakaļ sākotnējo gaisa padevi, viss ok...
Savam neko tādu neesmu novērojis, gaisa padeve man gandrīz uz pilno stāv vaļā. Vienīgi ir bijis pāris reizes pie aizdedzināšanas, ka viņš pie dīzes aizdegas, bet tad nodzēšu un piešķiļu pa jaunu un tad deg normāli. Varbūt tiešām tev vējš pie vainas?
Pie aizdedzināšanas gaisu nogriežu vispār, kad aizdegas, tad tikai taisu vaļā. Man arī viss labi notiek, ja gaiss līdz galam vaļā.
nu ok, pagaidām norakstam uz vēju, nākamreiz salīdzinās...
Arvids said: nē, standarta grilgazes balons ar standarta reduktoru. jauda puskilo/stundā, kā deglim un it kā griezu vaļā uz maksimumu
Bet Valdis jau tev iepriekš teica, ka svarīgi ir tas, cik var dabūt no gāzes balona ārā, varbūt tas agas piknika balons nemaz tik jaudīgu degli nevar pabarot? Ko tu vispār čakarējies ar tiem plastmasas baloniem, paņem Latvijas propāna gāzē normālu bleķinieku 19l un viss būs čikiniekā.
Martins said: Pekain! Pārurbu saviem degļiem dīzes uz 1,2mm. Nācās arī tās gaisa padeves šaibas izvīlēt lielākas. Vizuāli liekas, ka kādi 30% jaudas dabūju klāt.Tu vari startēt uz kādi 1,5mm :)
Mārtiņ, ko tā dīzes pārurbšana īsti dod? Gāzes spiediens aiz reduktora taču paliek tāds pats, tad varbūt samazinās gāzes plūsmas ātrums un, pagriežot vairāk vaļā, gāze paspēj sadegt un vairs nepūš liesmu prom no degļa? Bet, ja dīzi izurbj par LIELU, tad tā gāze nevar aizdegties jau iekšā deglī? Un tad BUMS! Tam deglim būtu jādeg šitā: http://www.youtube.com/watch?v=YbgZDJE7Pr4
Dod to, ka pa lielāka diametra urbumu pie tā paša spiediena izplūst vairāk gāzes. Ir jau vēl visādi faktori(kā gāze samaisās ar gaisu u.c.) Tagad man liesma līdzīga, kā video. Pirms tam bija krietni švakāka. Vēl ko novēroju(redzams arī video),ka iekšējam riņķim trūkst skābekļa. Es izvīlēju visus tos lējumu pārpalikumus no iekšpuses. Cerams, ka uzlabos gaisa pieplūdi.