Labrīt!
Esmu mazliet apjucis, tāpēc jautāšu gudrākiem prātiem.
Pirmo reizi mēģinu brūvēt skābuli, precīzāk skābo IPU.
Raugs Lallemand Philly sour.
Iesali: 76% Simpsons Golden promise, 22% Simpsons kvieši, 2% Simpsons cara
OG: 1.050
Šobrīd ir sestā diena, kopš pieliku raugu, bet, atšķirībā no ierastā rūgšanas procesa, šis ir noritējis pilnīgā klusumā un mierā, hidroaizvars ne reizi nav burbuļojis.
Izmērīju blīvumu- 1.010 un pH- 4.06
Cik saprotu, tad Philly sour sākumā (~5 dienas) skābē, bet pēc tam sāk ražot alkoholu un CO2 kā parasts alus raugs.
Tas, ko nesaprotu ir, vai viņš vēl raudzēs dziļāk? (Beersmith prognozē beigu blīvumu 1.008)
Vai tagad piešaut klāt citu raugu ar cerību, ka nograuzīs līdz tiem 1.008, būtu laba doma? Jeb vienkārši gaidīt ilgāk?
Un, vai pH nav krietni par augstu? Jo 4.06 taču ir "normāla" eila skābums. Garšo, smaržo ļoti jauki, ir arī labs skābums jūtams.