Šinī sadaļā mēs varētu pastrīdēties par to kāds alus ir labs un kurš sūds pēdīgākais. Nu vot es pirms tam baigi izbrāķēju Užavu un šodien tomēr nolēmu atkal paprovēt moš šie mūsu kritikā ieklausijušies. Atklāti jau viņi nekad uz kontaktu forumā neizies , jo laikam domā ka par daudz goda tādiem kā mēs. Arvienvārdsakot alus izmainijies līdz nepazīšanai - vecais labais Užavas aromāts un garša. Es teiktu ka visizsmalcinātākais un delikātākais Latvijas lāgeralus. Es te runāju par veikalu pudeļnieku. Paņēmu salīdzinājumam arī protams Valmiermuižu kurai iepriekš slavas dziesmas esmu sadziedājis. Tas patīkamais rūgtums ir pazudis un saldums parādijies. Aromāts nekāds. Vērtētājs es nebiju viens, bet vairāki un visi vienisprātis. Tātad subjektivitāte jāatmet. Lūk tādi te dabas novērojumi.

• [deleted]

Tu neticēsi, bet es vēl joprojām dzeru Tērvetnieku! Esmu spiests gan atzīt, ka tas garšīgais vairs nekad netrāpās, acīmredzot tas saistīts ar spēju nolaist cenu un bez tam ik pa laikam lielveikalos uzrīkot lētuma akcijas...

• [deleted]

Nesen nopirku tērvetnieku - bija vienkārši briesmīgs. Nedomāju, ka viņi tā nolaidīsies.

Pērku Bauskas gaišo nefiltrēto pēdējā laikā. Šogad Bauskas labs palicis.

Vispār esmu arī novērojis, ka pudeļaliem tomēr krietni mainās gan garša, gan kvalitāte. Vienreiz ir labos, citreiz galīgi garām. Stabilāks pēdējā laiklā man šķiet Bauskas, parasti ņemu gaišo...

spriežot pēc pasākuma programmas izskatās ka būs nožēlojams pasākums. ttp://www.rigaexpo.lv/index.php/lv/paskumi/details/71-alus-festivls-qrga-2010q

Jā, pēc balagāna izskatās. Es pieļauju, ka Riga Food nākamajā nedēļas nogalē daudz labāks varētu būt.

• [deleted]

diivainaa kaartaa, Aldara "Duumalus" ir ljoti dzerams - viegls ar baigi labu bukjeti un kaudzi peecgarshaam.... es Aldarim sen biju ieksheeju "fui" uzlicis, atskaitot bezalkoholisko (zaales plaushanas laikaa, kad aaraa virs 25 1-2 alko ali parasti mani iedzen letargjiskajaa miegaa), bet shis pagaidaam ir ljoti labs, gan jau sabojaasies kaa visi ar laiku.... P.S., man patiik viegli gaishie ali, ruugteni ar pamatiigu apinju peecgarshu, taa kaa, ja cienjaa ir tumshie, neiesaku meegjinaat

Man atkal likāss pilnīgi nedzerams tas dūmaku.

Šodien Rimi nopirku alu Užavnieks. Es gan ļoti lielu atšķirību no Užavas gaišā nesajūtu. Izskaās, ka nedaudz plānāks... Gaišs, viegls, smarža vāja... Varbūt tas būs Užavas gaišā budžeta variants. Pašlaik gan maxāja 0,89ls.

Man likās normāls, bet "budžeta" 0,89 Ls ir smieklīgi. Vispār liekas, ka procesā ideja par budžeta alu ir tikusi atmesta, tā vietā uztaisot spīzdīgu etiķeti, it kā uz smalkā gala pusi, a la Valmiermuiža. Un vispār nez kas par gļukiem bija par starpu, ja visu veikalos solīja jau uz Jāņiem.

Atgādiņa atšķaidītu gaišo, bet, protams, neņemos spriest vai tas tā ir.

• [deleted]

Arī pagaršoju užavnieku, nav nekādas vainas, it sevišķi vasarā pie +30 C labs tāds viegls padzēriens 4,2 %, tikai glāzē gan nevar liet, nu izskatās pēc čurām!

Es pēc ekskursijas Cēsu alū noliku blakus pudeli Garo ar sarkano etiķeti un Užavnieku. Atšķirība ir, bet ne par 0,5 Ls. Garais rullē, kā darbdienas vakara padzēriens, bet lai kārtīgi padzertos, nav vērts Užavniekam naudu tērēt. Būtu interesanti, ja vēl kāds izdarītu tāpat un padalītos ar iespaidiem.

Nu te ir tomēr jāsadala. Alus "kad visu izšķir slāpes" un alus "kad visu neizšķir slāpes". Es vislabāk dzeru ūdeni ja man slāpst. Arī maximas Optimas līnijas alus var labāk atdzerties nekā no kāda Imperiālā stouta.

Man patīk alu dzert, lai izjustu garšu, nevis lai remdētu slāpes. Principā jau alus, tāpat kā jebkurš cits alkohols, dehidrē.

• [deleted]

Dzeru kupiškēnu gaišo alu. Kaut kāda piegarša. Agrāk tādu esmu sastapis lauku aliem. Var būt kāds zina no kā tā? Versijas: graudu asni klāt iesalam vainīga ozolkoka muca piešauti vaivariņi rūgtumam

Man nepatīk

Pērdējā versija - tev negaršo/

Nu vot šitāda lieta - šodien Bombardier bārā izdzēru 4.5 alus un sajutu baigo šmigu kas turklāt nepāriet. Es reizēm savējo brīvdienu vakaros izdzeru vēl vairāk , bet nekad neesmu jutis šo nepatīkamo reibumu.Secinājums uzprasās neaicināts - lai dzīvo mūsu pašu mājas alus, vislabākais šķidrums pasaulē.

Būsiet Lietuvā, ieejat IKI un nopērkat Bernard alu. Vienalga, gan gaišo gan tumšo. Tas ir vienkārši kaut kas!

Un atkal leiši mums garām aizgājuši. Švyturis, viena no lielākajām leišu brūvētavām tagad tirgo visos lielveikalos Savu nefiltrēto 0.5 stikla pudelēs - ļoti garšigs gaišais lāgeris no kura var gan slāpes remdēt gan izbaudīt buķeti. Nu no Bernarda gan protams vienalga atpaliek ļoti. Starp citu Kaspīt! Vot tev kā reize gaišdais Bernards ir jānoprovē, jo viņā ir kāreize Tērvetes stils , tikai daudz labāks. Iedzēru vēl malku nefiltrēto Svyturi......labs gan maita. Vot i veiksmes formula, a to taisa visādus Senos un Dūmaku mēslus tā vietā lai sapudeļotu kaut vai savu Luksus kā nefiltrēto. Laikam jau 40 gadus šitie ortodoksi pa tuksnesi jāvazā kamēr sāks uztvert lietas tīri un nepastarpināti, bez provinciāla mārketinga uzslāņojuma.