starp citu par apiņiem runājot, Aizputē gāja runa, ka rudenī jābrauc uz leišu botānisko dārzu pakaļ stādiem, kāds varbūt taisās braukt? man pašam nesanāks, bet kādu stādu gribētu...
Apiņu pasūtīšana, audzēšana, novākšana
[deleted]
Ir kāda precīzāka infa? Man interesē. Kur, pie kā interesēties vai kāds tel nr?
Man šogad apiņi samaitājās ar vīrietību. kas tagad jādara? jānīdē arā un cauri pagalam. Vai varbūt nākam gad atkal būs labi ja es to vīrietīgos iznīdēšu?
[deleted]
Pāvilostā pie bijušās alus darītavas esot bijis apiņu dārzs, vai kāds zina kas tur tagad?
samaitājās ar vīrietību - tas domāts kā apputeksnējās? Ja jā, ta neko nevajag nīdēt ārā. Drīzāk jau jaatrod, kur apkārtnē tie vīrišķie aug un jāiznīdē tie. Grūtāk būs, ja tie ir kādam kaimiņam lapenē, kuram dziļi vienalga, ka kaimiņos kāds aldaris dzīvo.
Nu vot tur jau tā lieta ka es dzīvoju Rīgā privātmāju rajonā un nevaru iet pa mājām ar ugunsmetēju. Bet kā tad sanāk , kas notiks ja es tos stādus aizvedīšu uz laukiem? Vai viņi tiek pārvērsti uz visiem laikiem , vai arī nākam gad viss būs okei ja neapputeksnēsies???????? Es botānikā esmu zero.
nākamgad viss būs normāli, ja vien protams arī tur tuvumā nebūs vīrišķo augu.
pa pa, pastāstiet sīkāk, kas tur slikts ar to apputeksnēšanos? Zinu tik, ka kaņepīte mazāk dod pa dullo, ja apputeksnējas, moš apinis arī kaut kādu rūgtumu zaudē? :)
Tad kad apputeksnējas tad tie čiekuri ir tādi izpūruši un viss labums no tiem izbirst laukā. Alum nav lietojami vispār.
[deleted]
Tad jau nākošgad zālāja vietā būs apiņu biezoknis un varēsi stādus tirgot....
domāju tikai, ka viņi tur būs sakrustojušies ar savvaļas puikiem un AA būs neprognozējams
[deleted]
Man te pie mājas gar upi visi krūmi pilni ar savvaļas apiņiem pieauguši, bet cik skatos nekad nevienu čiekuru neesmu redzējis, kāpēc tā?
Es biju lietuvaa botaniskajaa darzaa pie Kestuta ,kursh tur nemas ar apiniem jau 20 gadus ( Aizputee arii sapazinaamies ) vinsh maniedeva 9 staadus 6 ieauga, ir gan ruugtie gan aromatiskie. Protams mazini veel . Man tik viens krenkis ,kaa saprast alfa skaabju saturu tais chiekoros,kad shie buus gatavi. Bet ja runaa par gataviibas pakaapi tad jaabuut zaliem ar dzeltenuma piesitienu.
heh, varēji jau padot ziņu ka brauc uz turieni es ar kādu stādu gribētu
[deleted]
Agri! Ieliec kādu Kēstuta kontaktu vai vietas precīzāku adresīti
[deleted]
Man ir pilns ar apiņiem, bet lielākā daļa čiekuru ir tādām kā bārstēm, vai tie ir tie puikas?
Nu ja izskatās tādi izpūruši tad jau laikam puikas.Bet to var novērtēt tikai tad kad ir jau paaugušies tie čiekuri. Sākumā jau visiem tiem pumpuriem ir bārkstes. Ap šito laiku vēl visi čiekuri nav pilnībā gatavi.
[deleted]
Jā mazie ir ar bārkstiņām, paskatīsimies kā attīstīsies
Es esmu dzirdējis stāstiņu, ka 90.-tajos viena beibe esot Jaunpiebalgā ņēmusies ar apiņiem un sastādījusi daudz, daudz. Pēc tam nezināmu bet nojaušamu iemeslu dēļ visu pametusi. Pats domāju kādreiz tur aizbraukt un aptaujāt vietējos, kur tas varētu būt. Runājot par AA noteikšanu pašaudzētiem,-jātaisa apiņu tējiņa un jāsalīdzina ar industriālo apiņu dzērienu. Precīzi, protams, nebūs, bet mūsu vajadzībām pietiekami.
Ja nezina, vajag paprasīt. Piebalgas darītavas apiņu audzētavas vieta 57*109N, 25*5649E, bez šiem datiem atrast nav reāli. Uz turieni var nebraukt, audzētavā govis visu apēdušas un palikuši tikai stabi. Blakus teritorijai vēl kaut kādi pārpalikumi palikuši, šogad pirmo ražas porciju noņēmu. Nekādu ziņu protams par viņiem nav, bet nu izskatās ka kaut kāda aromātiskā kultūršķirne vismaz rados ira, čiekuri palieli. Noteikti labāk tomēr nopirkt zināmu šķirni ar zināmiem AA, nevis uz dullo rakāties. Tikpat labi viņi var būt ar mežeņu apputi sēklaudži