KasKaspars Aug ļoti labi, ražas ir ok. Kad pasmaržo pašus apiņus, ir ļoti smaržīgi, citrusīgi utt. Taču - uzvārot ar šiem apiņiem alu, nekas izcils nesanāk. Latvijā audzētie apiņi nav salīdzināmi ar "īstajiem" apiņiem. Kaut kāda garša ir, arī rūgtums, bet nu tomēr..
Apiņu pasūtīšana, audzēšana, novākšana
Nav dozacija vaina? Nu visada gadijuma aliem bez sausas apinosanas tak der?
KasKaspars Alum jau tie apiņi, protams, der - var arī sausajā apiņošanā izmantot, tikai rezultāts nav tāds kā no komerciālajiem apiņiem. Bet nezinu, varbūt citiem, kas paši audzē apiņus, ir arī sanākušas ne tikai labas ražas, bet arī labs un aromātisks alus.
Dobeles novads. Kad atkusīs zeme došu ziņu. Pārsteidzoša ir ziemcietība. Nav nepieciešama nekāda piesegšana. Esmu pārliecināts, ka pie mums iespējams izaudzēt tik pat labus apiņus kā Čehijā vismaz, bet vismaz man nav zināma agrotehnika. Kādreiz centos iegūt informāciju, bet tā arī neizdevās. Šobrīd principā aug kā savvaļas, bez nekādas agrotehnikas. Cik nu pēc lapām var noteikt kas augam trūkst, bet tā nav agrotehnika. Nezinu vai Latvijā iespējams noteikt alfa skābi, un vai kāds to vispār kontrolē, vai uzticās kas uz paciņas rakstīts. Ja jau vīnogas var audzēt sektajās platībās, tad kāpēc ne apiņus? Cik atceros Kauņas universitātē bija profesors, kurš selekcionēja vai pavairoja apiņus, bet tā arī dzīvē neesmu saticis. Vai LLU kāds kaut ko dara šajā virzienā nezinu?
Tātad, cik saproru, drīz būs stādīšanas laiks - tātad - man ir ļoti aktuāli apiņi audzēšanai, labprät divas dažädas šķirnes, samainīšu pret paldies, naudu vai ko citu, ko sirds kāro
Stādiņi paaugušies!
Vai kadam ir rezerves ar perno sezonu kaltetiem apinu ciekuriem? Skirne nav svariga, apjoms gan, butu labi ja kilogrami, dazi, parsimts grami soreiz nederes. Vajag nakosas nedelas laika, mainam pret eiro vai Nurmes aliem.
Ja der arī Latvijas bezšķirnes apiņi - var interesēties pie "Juris A" (šeit forumā). Ja der - varu iedot kontaktus.
Nosūtīju kontaktus uz tavu gmail pastu.
Varu piedāvāt šī gada apiņu stādiņus - Cascade, Spalter Select, Hallertau Traditional, Latvijas rūgtais. Atrodas Jūrmalā. Tālr. 26 trīs četri 0000.
Autoklavs cik ilgi vēl būs piedāvājumā? nesaprotu, kad tagad būs brauciens uz to pusi, baigi gribētos
Gribās piemājas pļaviņā apiņus ieaudzēt varbūt kāds var padalīties ar stādiem?
Labak labu vīnogu uzstādīt.
Čau visiem! Ir kādas idejas, ieteikumi, kur var apiņu stādus dažādus iegādāties? Tagad.
- Edited
Vienīgais, ko atradu ir kaut kas tāds - pasūtīt auga sakni internetā. Nav ne jausmas kur Latvijā tagad varētu nopirkt. Kurjerpasti strādā kā ierasts šajā laikā, tāpēc, manuprāt, nav slikts variants pasūtīt.
varbūt ne līdz galam pa tēmu, bet vai kādam ir pieredze ar nogatavinātiem apiņiem (aged hops)? dabūju 200g 2015. gada hallertau mittelfruh speciāli nogatavinātus apiņus. kurā brīdī viņus labāk pievienot, kur labāk glabāt - saldētavā vai istabā?
Tikai lambikos. Aged - tas ir defekts, nevis efekts.
ja, tadus mierigi var ari istabas temp glabat, liec vai nu lambiskajos vai kada saisona ari labi aizies. parasti vara ilgi (1-4h lambic gadijumos), saisona es liktu pasas beigas, lai vairak funky sieraino garsu dabutu misa ieksa.