Skatos dažādas receptes un interesanti liekas visādu piedevu lietošana, dažās receptēs figurē pat sāls, pipari, soda...(nez kādu efektu tie dod?), protams arī tādas lietas kā garšvielas, piem. kanēlis, ingvers, kā arī citrona muziņas, piparmētras, rozīnes.

Varbūt variet padalīties savā pieredzē?

Es pats esmu mēģinājis ar kanēli un koriandru taisīt. Tāds jokains tas alus sanāk, katrā ziņā man pašam ne visai garšoja, kaut gan par sliktu arī nevar nosaukt, jo bija cilvēki, kam garšoja. Koriandrs dod alum tādu nelielu pikantumu, bet grūti noraksturot to garšu. A ar kanēli savukārt jābūt baigi baigi uzmanīgam, jo viņš nenormāli pārņem garšu, nedrīkst pārdozēt. Es uz 25L pieliku 2 kanēļa kociņus (miziņas) uz 5min un bija par daudz.

te var pamekleet, daudzas gan buus no kit'iem + piedevas, bet ir ari originalas idejas:
      www.jimsbeerkit.co.uk/forum/viewforum.php?f=5
      tas ja ar english viss ir ok... (garumzimes izgais, driznaks)

Kāds nezin kur kaņepes var dabūt? Ne jau tās ko pīpē, bet industriālās, kuras it kā Latvijā audzējot? Gribu kaņepju alu uztaisīt, tā lai smuka smarža.

Es Vitbīru taisu ar koriandru un apelsīnu mizām un sanāk traki garšīgi, bet nu tā jau arī ir oriģinālā , vēsturiskā Vitbeer recepte.

taa vitbiira recepte ir atrodama visaas detaljaas/daudzumos tai jim's beer forumaa - domaaju arii uztaisiit taadaa veidaa, man tik roka niez mazliet apinju smarzhai pieshaut klaat (garumziimes velarvien izgais driznaks)

Apiņi vitbīram jālik ir noteikti . Optimālais IBU ap 20. Bet ja tev nav vitbīra rauga tad nekas prātīgs nesanāks. Sanāks parasts eils. Ja tev vajag vitbīra raugu tad pamēģini uzaudzēt no veikalos dabonamā Hoegarden. Filtrēts viņš nav, vienīgi baidos vai nav pasterizēts. Var jau arī kādu pilīti no manis dabūt un uzaudzēt. Es kāreiz vakar uz kegiem pārlēju un primārajā bundulī biezumi vēl ir. No tā tu toč uzaudzēsi labu starteri. 29760218

Ir raugs un ir vitbiira iesals skjidraa formaa, wot ar apinjiem ir kaa ir - tai maajasalusveikalaa ir dabonami tikai hallertauer ne vakuum pakaa... neesmu par kvalitaati paarliecinaats - kaads ir lietojis? datus atradu internetaa - aromatiskie klasiska vacus lagera apinji.

Nepērc pie viņiem. Es tev pārdošu 3 reizes lētāk. Pasaki cik daudz vajag un būs vakumā

2 years later
                    5 years later

Bija gaišā doma uztaisīt piena-kokosu stautu. Iepirku pāris bundžas ar kokosriekstu pienu - domāju otreizējā fermentācijā pieliet klāt. Šodien atvēru vienu budžu degustācijai - bļāviens, bet tas maita tak kā Nutella - uz maizes ziežams (ko arī izdarīju - tīri labs) ... Kā lai tādu alū iemāna ?

Tas piens īsti nav tas pats šķidrums, kas ir kokosriekstā, bet gan baltā masa, sasmalcināta. Ūdens emulsija. Tik nezinu, vai no zaļa kokosa, kad tā masa ir mīksta kā želeja, vai no veca kokosa, kad tā massa ir cieta. Komerciālajos bieži vien ir visādi palīg-emulgatori.
                      Mājās taisa no kokosa skaidām vai izkasot kokosa mīkstumu. https://youtu.be/vDpKVY6u3E0

"Bija gaišā doma uztaisīt piena-kokosu stautu"

Es vienā rūgumpodā uz sekundāro ielēju Gemosā pirkto kokosriekstu sīrupu (https://www.monin.com/fr/produits/le-sirop-de-monin/sirop-de-coco-monin), jāsaka, ka eksperiments neizdevies, iznāca visādi papildus fūzeļi klāt, bet tā kā bāze bija uz 8,1%ABV, tad aiznesu uz pagrabu, lai top krietnāks. Nākamreiz taisīšu ar grauzdētajām skaidiņām vārkatlā un pie rūgšanas, tādas receptes ar esmu redzējis. Būtu jau ar pirmo reizi tā izdarījis (skaidas 2,5kg tajā pašā Gemosā arī nopirku), bet samulsināja ka skaidās 60% tauku (eļļas), kas noteikti atstās iespaidu uz putām. Tā ka par tām bundžām nemācēšu ieteikt, cik krietnas, arī sliecos piekrist ka tur būs pilns ar visādiem rūpnīcas E- vielu brīnumiem.

Es pirmajā reizē paņēmu lētāko, ar pāris ''E''. Eko-šmeko, pa 3 eiro bundžā, vēl negribēju un pareizi darīju. Šitam eļļa ir 15-17%. Iemetīs kādu bišku 5L - tad redzēs, vai ir kāda jēga

Ja labi parokas, tad plauktos var atrast kokos masu bez E pa to pašu cenu. Varbūt biš noslāņojies.

kurās bodēs ?

kokosriekstu masu nemanīju nekur - varbūt citos plauktos šo liek ...