• Pasākumi
  • 11.06.2016 ekskursija pa "Lāčiem" un alus degustēšana pie Alusvedēja.

Iepriekšējā pasākumā pie Anda ēdod steikus cilvēki runāja par pasākumu dažādošanu.
Tā sacīt lai programma ir plašāka par tikai alus degustēšanu.

Nolēmām Jūnija pasākumam pievienot ekskursiju pa Lāču maizes ceptuvi un uzcept kādu maizes kukuli vai klinģeri, ko vēlāk vakara gaitā pie alus notiesāt.

Tātad pasākuma plāns sekojošs:

• līdz 3. jūnijam vajag savākt dalībniekus kuri vēlas piedalīties ekskursijā (tas ir maksas pasākums un būs jāsamet naudiņa).
  • 11. jūnijā pulkstens 13 gribetāji ir ieradušies pie Lāču maizes ceptuves un ir kaujas gatavībā cept maizi. Pie lāčiem gaidīs Lāsma. Ekskursijas laiks pusotra-divas stundas.
  • 11. jūnijā pulkstens 15 sākam alus degustēšanu manā sētā. Būšu mājās visu dienu un nepacietīgie var braukt arī agrāk.

Tie kas nezin kur jābrauc - paprasiet Googlei norādes uz "Alusvedejs" :)

jā, dažās kartēs ir iebakstīts tas punkts ;)

Izklausās interesanti. Piesaku sevi un savu +1

Varētu piedalīties Es + dāma, būs jau arī pirmie vārījumi, ko paņemšu līdzi degustācijai.

Melniem aliem melnas galvas ;-) Lēnām gāzējās un gaida savus degustetājus pie alusbedēja 11.06

Šis 1. maijā kopā ar Žuku, Andi, Alusvedēju, Egīlu, Uģi pēc vienas receptes vārītais tumšais alus sapudeļots 24.05. Šodien attaisīju 0.2L pudelīti - ir jau pa pusei sagāzējies un garšo labi, uz 11. jūniju būs gatavs.

20160528_131853.jpg

Manam Ž/6 vakar Vērmanītī pirmā degustācija. Neskatoties uz to, ka vēl samērā svaigs publikai garšoja.

Agnis said: ...Lēnām gāzējās un gaida savus degustetājus pie alusbedēja...

:)

man tas alus galīgi garām. pirmkārt jau šķidrs. ar to bunduli reti vāru, neaprēķināju skalojamā ūdens daudzumu un rezultāts atšķaidīts. otrkārt pārāk ilgi fermenterī siltumā stāvēja. pēdējais atbraucu pakaļ. kad attaisīju spaini pa virsu bija pelējuma pūciņa. tagad viens kegs siltā istabā pie dzesētāja. ja pirmās dienas bija vienkārši atšķaidīts aliņš, tad ar katru dienu paliek skābāks un kaut kādi balti krikumi reizēm pa trubu noskrien. diezvai līdz 11. jūnijam šis kegs izdzīvos. nezinu kā ar tiem kegiem kas salīdzinoši vēsākā pagrabā pie +15.

Tu nerunā par tāpiņu? Nevārījām un ūdeņains.

Pie Žuka vārīto 1.maija alu arī vakar pamēģināju. Smarža, krāsa un garša ir OK, sākuma blīvums bija mazs un beigu blīvums augsts - alko kaut kur uz 3.5 grādi ar optimismu pievelk. Varbūt mazliet rūgts, bet visumā atgādina to ko Alusvedējs pie Anda cienāja. 11.jūnijā paņemšu kādas pudelītes :)

Piesakamies 2gb. arī maizīti cept.

Alusvedēj kā ar nakšņošanu? Vieta teltij vismaz atradīsies?

• Awaiting approval

Varbūt kādam no Rīgas ir 1 brīva vieta mašīnā?

Diemžēl atceļu savu pieteikumu šim pasākumam. Vasara par īsu, pasākumi par daudz! Ehs...

cik tad īsti mums ir gribētāji cept maizi?

no šejienes saprotu ka ieradīsies:

Mareks_Lakehill Agnis egy4 AndisL Rencis

maizes cepšanai pieteicās

Agnis AndisL Rencis

pa taisno uz alus degustēšanu brauks Egīls.

Egy4 - pa taisno pie Alusvedēja, bez Lāčiem :)

Ja vēl pāris cilvēku pieteiksies, tad es gribu piedalīties maizes cepšanā. Tikai diviem mums ar Andi taisīt pasākumu ceptuvē diezvai būs racionāli.

Ja vēl pāris cilvēku pieteiksies, tad es gribu piedalīties maizes cepšanā. Tikai diviem mums ar Andi taisīt pasākumu ceptuvē diezvai būs racionāli.

Es ar labprāt maizi uzceptu