• Pasākumi
  • 11.06.2016 ekskursija pa "Lāčiem" un alus degustēšana pie Alusvedēja.

CNZ said: Man tik tikko ir atkal pilnībā mainījušies plāni un tomēr piedalīšos :) Tāpēc jautājumi: 1) Vai var vēl arī pievienoties arī maizes cepējiem vai jau par vēlu? 2) Vai var pieteikties uz 1 vietu baltajā busā "Lāči-Alusvedējs"?

Laipni gaidīta!!!

Sakarā ar darbu un komponistiem, kuri mūždien visu kavē un vajag uz sitiena notis, tad rīt, diemžēl, nevaru nekādies tikt. Bet paldies par atsaucību un lai izdodas pasākums!

Sveiki, baigi jau gribētos aizbraukt, bet laiks biedē! Tāpēc daži praktiskas dabas jautājumi, vai labāk braukt ar savu auto, vai sabiku, lai vakarā var tikt mājās. Tomēr pēc alus degustēšanas pie stūres ķerties nevar, sieva nebrauks, nebūs, kas aizstūrē atpakaļ... Telts, protams, man ir, bet tas kas aiz loga notiek, mazliet biedē. Varu jau arī izgulēties mašīnā. Tāpēc mazliet svārstos par braukšanu-nebraukšanu. Kā darīs pārējie? Ja nu rīt braucu, tad uz maizes cepšanu diezvai paspētu...

Ja ir TELTS, nevis Maximas suņubūda, tad par skatu aiz loga nevajadzētu uztraukties

patiesībā es varu ierādīt vietu kur uzcelt telti aizvējā un ZEM JUMTA. tā kā par ūdeni no augšas var nesatraukties.

vajag labu guļammaisu, lai nenosalst ja gadienā uznāk sals laukā.

taču es domāju ka uztraukumam nav pamata - Egīls droši vien ir saorganizējis lai viss šodien izlīst un rīt lai ir silts un saulains laiks.

P.S. ar sabiku te vakarā mājās netiksi. šeit nav pilsētas centrs. es rīr kursēšu no Rīgas uz notikuma vietu. 2 pasažieri man jau ir pieteikušies. vēl vienam vieta ir. sarunā lai svētdien sieva atbrauc pakaļ.

Mareks_Lakehill said: Tāpēc mazliet svārstos par braukšanu-nebraukšanu. Kā darīs pārējie?

Šķiet, ka no Rīgas jau diezgan maz to braucēju šoreiz. Es domāju gan turp uz ceptuvi, gan atpakaļ no alusvedēja doties ar Liepājas autobusu, pa vidu baltā busa transfērs "Lāči-alusvedējs". Pēc kartes izskatās, ka 3km attālumā no alusvedēja (Kalnciems) ik pa 1-2h kursē tie busi uz Rīgu, pēdējais 22.15. 3km jau nav pārāk briesmīgs attālums. Nez vai šāda veida pasākumam tik ļoti traucē lietus, lai nebrauktu :)

Viņa pie stūres sēž tikai ar instruktoru (mani) jau n-tos gadus! Labāk tad būšu ar savu tačku. :) Uz tikšanos!

CNZ said: Šķiet, ka no Rīgas jau diezgan maz to braucēju šoreiz. Es domāju gan turp uz ceptuvi, gan atpakaļ no alusvedēja doties ar Liepājas autobusu, pa vidu baltā busa transfērs "Lāči-alusvedējs". Pēc kartes izskatās, ka 3km attālumā no alusvedēja (Kalnciems) ik pa 1-2h kursē tie busi uz Rīgu, pēdējais 22.15. 3km jau nav pārāk briesmīgs attālums. Nez vai šāda veida pasākumam tik ļoti traucē lietus, lai nebrauktu :)

Es tomēr ar auto un gulēšanu teltī! :) un Svētdien atpakaļ uz Rīgu.

CNZ es tev atpakaļceļā uz Rīgu kompāniju sastādīšu:)

Lietus dievs šoreiz ir guvis pārsvaru :) Būšu pa taisno pie Alusvedēja ap 16 - lai var laicīgi sākt.

Visi braucēji, lūdzu, gatavi sēdēt ārā zem jumta. Kājās siltas zeķes, mugurai līdzi kādu siltāku fraku. Pie mums ir īsts Jāņu laikam piemērotais lietus smidzeklis. Vējš nav jūtams.

Par cik nezinu precīzu atrašanās vietu un gps nav pieejams un sakari arī (Telefons sēž servisā), tad braukšu uz Lāčiem, ja paspēšu, iešu ekskursijā, ja nepaspēšu, sēdēšu un vaktēšu balto busu, lai var nokļūt uz pasākuma vietu. Kas jāpaķer kopgaldam, vienalga, vai kas specifisks?

Mareks_Lakehill said: Par cik nezinu precīzu atrašanās vietu un gps nav pieejams un sakari arī (Telefons sēž servisā), tad braukšu uz Lāčiem, ja paspēšu, iešu ekskursijā, ja nepaspēšu, sēdēšu un vaktēšu balto busu, lai var nokļūt uz pasākuma vietu. Kas jāpaķer kopgaldam, vienalga, vai kas specifisks?

Kopgaldam parasti ved to, ko pats labprāt ēdīsi. Der arī šašļiks, desiņas, dārzeņi utml. Ja nu tomēr kavējies, brauc garām Lāčiem. Tad gar Ložmetējkalnu, gar Aitiņlauvāv, tad ir iedzīvotas vietas nosaukums Tīreļi uz zila fona. Priekšā krustojums uz Jelgavu. Nogriez uz to. Pirmais krustojums pa kreisi - kādi 300m no lielā krustojuma. Tad brauc pa ceļu lidz galam - līdz dzeltenai mājai ar zaļu jumtu pie meža. Tur arī ir jābūt

Mareks_Lakehill said: Par cik nezinu precīzu atrašanās vietu un gps nav pieejams un sakari arī (Telefons sēž servisā), tad braukšu uz Lāčiem...

nuuu veci. forumu vari atvērt, bet google maps nevari? pašā pirmajā postā šim topikam:

alusvedejs said: Tie kas nezin kur jābrauc - paprasiet Googlei norādes uz "Alusvedejs" :)

P.S. Rencis jau klāt.

Paldies Lāsmai un Sergejam par jauko pasākumu! Pupiņu zupa bija ļoti garšīga. Pirmo reizi baudīju priežu čiekuru sīrupu. Paldies arī Lāču fejai par jauko ekskursiju un rūķim par smaidiņu! Tā īsti jau nenoticēju viņas stāstījumam, bet nu domas par Lāčiem mainījušās tikai uz labo pusi. Lai arī ražošanas apjomi ir salīdzinoši lieli, daudz roku darbs. Pat grauzdiņi tiek ar rokām sagriezti un ar ķiploku daiviņu ierīvēti kā mājās. Tā turpināt! Otrā daļa Tīreļos. Patīkami, ka jaunas sejas mūsu pulciņā. Novēlu izturību un gribasspēku! Lienes ķirsītis bija labs, piedod, bet vairāk neatceros Tavus dzertos. Mareka APA arī man garšoja. Šovmeņa Jāņa IPA man likās ļoti laba. Alus bija labs dažādām gaumēm un noskaņojumam. No maniem un Agņa saldajiem Bock līdz tumšajiem pie Žuka vārītiem. Publika manu tumšo izbrāķēja, laikam par labāko atzina Agņa. Izlējām laikam Oskara sūtīto defektaino alu un vēl kādus komerciālos. Paldies! Uz tikšanos 9.07.! P.s. Baudu mūsu cepto maizi.

pārdodu Trompetista bībeli ar visiem viņa alus noslēpumiem.

vairāksolīšana var sākties :)

Paldies viesiem! Bez jums pasākums nebūtu bijis! Lai arī diena bija lietaina, viss kopumā bija forši. Sen nebiju dzērusi tik daudz dažādu alu. Tomēr šoreiz balsoju par Renāra komerciālo saisonu (ar oranžo korķi laikam bija) Tas visā vakarā šķita visgaršīgākais. Anda rabarbers bija labs un visi citi arī, kurus pagaršoju. Paldies jums, paldies mums! Plašaks apraksts būs jāpagaida.