Vai septembra sanāksmē par maija salidojumu tika diskutēts? Ja jā, pie kādiem secinājumiem nonāca kustības biedri? Es piekrītu Mārtiņa piedāvājumam par 6% un brīvu ibu un ebc interpretāciju, taču izteikšu bažas/pārdomas: 1. Vai nebūtu prātīgi vienoties arī par iesalu max skaitu? Piemēram, max 3, ieskaitot rudzu 20%. 2. Kā ir ar citu piedevu ierobežojumiem? Piemēram, ja man padomā rudzu porteris ar vaniļu un ķiršiem? 3. Manuprāt, rudzu ali vispār ir ļoti specifiski ali, un šajā kontekstā runāt par to, ko "rudzu iesals var piedot alum" ir pilnīgi kaut kas cits kā runāt par kāda karamelizētā iesala piešķirtiem "toņiem".

Nosakam vīziju - "RUDZI", šo min rāmīti, pārējais freestyle. Sākam brūvēt!

Ēēē, paga... ļauj man kādu nedēļu laika, lai visu iztulkoju/pārbaudu un salieku visus man zem letes esošos rudzus veikalā.... un tad gan sākam brūvēties ..:))

zenkis said: Vai septembra sanāksmē par maija salidojumu tika diskutēts? Ja jā, pie kādiem secinājumiem nonāca kustības biedri? Es piekrītu Mārtiņa piedāvājumam par 6% un brīvu ibu un ebc interpretāciju, taču izteikšu bažas/pārdomas: 1. Vai nebūtu prātīgi vienoties arī par iesalu max skaitu? Piemēram, max 3, ieskaitot rudzu 20%. 2. Kā ir ar citu piedevu ierobežojumiem? Piemēram, ja man padomā rudzu porteris ar vaniļu un ķiršiem? 3. Manuprāt, rudzu ali vispār ir ļoti specifiski ali, un šajā kontekstā runāt par to, ko "rudzu iesals var piedot alum" ir pilnīgi kaut kas cits kā runāt par kāda karamelizētā iesala piešķirtiem "toņiem".

Vismaz es neatceros, ka kaut kas īpašs tiktu diskutēts. Attiecībā uz visu pārējo, nekādu citu ierobežojumi nav nepieciešami, jo pārmērīgs iesalu sajaukums, kilograms apiņu uz 20 litriem vai vaniļas piedeva, tas viss nomāks rudzu iesala iespaidu uz rezultātu, kas savukārt nenāks par labu alus vērtējumam.

2 months later

Kā ar datumiem palika? kādā citā diskusijā?

29.30. aprīlis? Jo 5.6. maijs ir 3 dienu nedēļas nogale, bet 12.maijs ir darba diena.

5.-6. Maijā alu un iedvesmu "jāsmeļas" Tallinnā!

Komerciālie pasākumi būs vienmēr, turklāt to kļūs ar katru gadu aizvien vairāk. Domāju pēc 5 gadiem nebūs pavasarī un vasarā nedēļas nogaļu, kad Baltijā nebūs kāds jauks festivāla tipa kraftalus iedzēriens. :)

atis said: Kā ar datumiem palika? kādā citā diskusijā?

29.30. aprīlis? Jo 5.6. maijs ir 3 dienu nedēļas nogale, bet 12.maijs ir darba diena.

ir 4 brīvdienas - 4.-7. maijs. 13. darba diena, bet man, piemēram, pofig. 14. gan ir mātes diena... man labāk patiktu 20. maijs nevis aprīļa beigas, bet to laikam mārtiņš negrib.

Derētu arī Kraukļu saimniekiem pajautāt - varbūt citi datumi tradicionāli aizņemti ?

Daini, tiek jau skaidrots. Gala atbildi došu pāris dienu laikā. Pašlaik gan tomēr vairāk velk uz 20,21. maiju.

Ehs, to visu nedēļu esmu Polijā :/ Sirds sāp, kad šitā notiek

Tātad pasākums notiek 20 un 21. maijā Kraukļos. Brūvējiet konkursa alu. Lai veicas!

Aktuālā info šī topika pirmajā postā.

2 months later

Vakar vienojāmies, ka simpātiju konkurss būs vienkāršots. Šoreiz nebūs sadalīts par n-tajiem stiliem, bet jābalso būs vienkārši par TOP 3 aliem no visa simpātiju galda klāsta. Attiecīgi katram simpātiju alum būs savs numurs. Pie pieteikšanās būs jānorāda ar cik aliem startēs, tik numurus arī iedalīsim. Uz galda protams alu varēs izvietot apmēram pa tēmām, bet vērtēšana kopēja.

Izskatās, ka 2011. gadā pat zāle bija zaļāka. Cits formāts pasākumam. Grūti salīdzināt ar šodienu. Mans pirmais darītais alus uzvarēja lāgeros. Diploms goda vietā vēl šodien. Alus ar daudz savests priekš tiem laikiem. Vēl jau Reinis safilmēja Blomes pasākumus. Cerams kādreiz nopūtīs putekļus no filmu ruļļiem un izveidos kādu klipiņu.

No video !

2011 gada izslavētākais Latvijas aldaris..sarkanā praķī :)

a month later

Pērn bija tāds info no tautas puses, ka pēdējo gadu pasākumi pēc programmas ir visnotaļ līdzīgi. Tad nu lūgums, kam ir idejas kā programmu pamainīt, kādas aktivitātes vēl iekļaut, tad droši dodiet ziņu. Jāņem gan vērā, ka liela iespējamība, ka idejas autoram būs arī jākļūst par tās realizatoru ;)

Vispirms jau paldies organizētājiem! Galvenais nepazaudēt mērķi. Atkarībā no uzstādītā mērķa veido programmu. Ja dalībnieku skaits palielinās, vai vismaz nesamazinās, tātad viss ir pareizi. Nav nepieciešamība neko mainīt.