Zelcs said: Un kā ar mainīgo IP adresi? IT speciālisti var pamainīt IP adresi kaut vai 100 reizes vienas dienas laikā?
es pamēģināju 2 dažādus variantus 5min. laikā un varēju arī kādas 100x nobalsot. tūlīt sākšu rakstīt kas man padomā.
Zelcs said: Un kā ar mainīgo IP adresi? IT speciālisti var pamainīt IP adresi kaut vai 100 reizes vienas dienas laikā?
es pamēģināju 2 dažādus variantus 5min. laikā un varēju arī kādas 100x nobalsot. tūlīt sākšu rakstīt kas man padomā.
ok, balsojam pie Kastroļa, ja jau visi baigi grib kaut ko traki nošmaukt ;)
Par datumu, pašlaik Naurim pierezervēju abas pirmās maija nedēļas nogales, bet sanāk, ka pasākums jātaisa 06. un 07. maijā, jo 13. maijs ir darba diena (atstrādā 5. maiju).
bet 4. un 5. arī ir brīvs, parasti izvairamies no garajām brīvdienām... 20. saimniekiem neder? varam atkal balsot :)
MartinsK said: ok, balsojam pie Kastroļa, ja jau visi baigi grib kaut ko traki nošmaukt ;)
jāsāk štukot kā apšmauk kastroli :) interesanti, kas būs ja 7) variants uzvarēs?
uzvarēja #1 - rudzu alus kurš domās nolikumu?
un kā tur palika ar 20 maiju, saimniekiem der? ja der varam doodlē ielikt uz balsošanu visus 3 variantus.
Pag, vaita tikko nenoskaidrojām ka doodle neder jo var balsot cik reizes grib?
Varbūt nolikums varētu būt - "Alus ar vismaz 20% rudzu iesala"? Tagad ierobežot alus krāsu, raugu, stiprumu vai rūgtumu būtu negodīgi attiecībā pret balsojumu. Kāds balsoja par rudziem domādams par Rudzu IPA, cits cerēja uz Rudzu porteri, Uģis solījās brūvēt Rudzu saisonu u.t.t. Pagājušā gada nolikums arī bija tikpat vienkāršs - vismaz 20% augļu un ogu no kopējā iesalu daudzuma? Saprotu, ka žūrijai būs grūtības salīdzināt Porteri ar IPA vai Saisonu. Bet konkursa dalībnieki vismaz iepazīs rudzu iesalu un varbūt gūs kādas vērtigas atziņas turpmākai brūvēšanai.
Zelcs saka zināmu taisnību, tādēļ ja nu kas...
Ar rudziem x% jebkurā stilā varētu 1. simpātiju konkursu 2. BrūvēPats.lv konkursu
+ pa rudeni sagādāšu max dažādus rudzu iesalus arī no Thomas Favcett
^^man liekas ka kautkādu stila rāmi vajadzētu citādi nekāds prātīgs konkurss nesanāks.
^^^ iepriekš nebij doodle. esmu doodlē pildījis(bet ne taisījis) datumu aptauju kur katrs pats ieraksta vārdu un atzīmē datumus kuri der. visiem dalībniekiem ir redzama norise un rezultāti.
Tad lai rudzu alus bez ierobežojumiem iet Simpātiju konkursā vai Brūvepats.lv konkursā, bet par uzvarētāju jāpasludina Vasaras Melnais. Vienīgais veids kā sašaurināt rudzu kategoriju - vēl viens balsojums, kurā tiek balsots par rudzu alus šaurāku stila kategoriju. Bet kurš nu vairs gribēs organizēt un balsot.
Ko var ņemties!? Bija piedāvāti varianti, #kastrolis noorganizēja objektīvu balsošanu, rezultātus publiskoja, ko vēl "jūs" gribat!? Atliek tikai nospraust rāmjus! Tad nu par to arī izsakamies! Nevis par to kā esošos rezultātus interpretēt un pagriezt "vasaras melnā" virzienā! Kur ir problēma brūvēt alu ar bāzes iesalu, + melnie, + X % rudzi, 4,5% alk, min 60 EBC!? Kur ir problēma brūvēt APA ar rudzu piedevu, Saisonu ar rudzu piedevu un visus citus balsojumā ietvertos variantus (izņemot 7.)?
Nr.7 = 100% rudzu iesals !
nu es jau saku, 20% minimali rudzi un miers (dazadi, jo raivo ir roasted, vel var rudzu parslas likt utt), var vel abv griestus uzlikt 6-7% (manis pec ibu un krasu pec ieskatiem katrs ka grib) un aiziet!
no vienas puses labi - visi varēs izpausties un būs ļoti dažādi ali. bet vērtēšana tādam konkursam būs galīgi garām.
nu bet tads jau ari bija uzstadijums "alus ar rudzu iesalu", tiesi tik nekonkrets. ja tagad grib sauri konkretizet, tad aizies tiesam vel viena balsosana, kur saksies dalisanas, kurs nu porteri, kurs ipu vai saisonu ar rudziem...
MartinsK said:
Vairāk īsti laikam nevajadzētu, tā jau daudz. Pēc balsošanas izvirzītajam variantam tad precizēsim vēl rāmjus (abv, ebc, ibu, etc).
uzstādījums šitāds bija. lai mārtiņš kautko uzraksta, tad kasīsimies tālāk :)
p.s. man nav problēmu taisīt balsojumus ja ir tāds pieprasījums ;)
Ugis said: (dazadi, jo raivo ir roasted, vel var rudzu parslas likt utt)
Vai tad Raivo ir roasted rye? Es atradu tikai parasto rudzu iesalu. Rudzu pārslas gan nevajadzētu iekļaut "20% rudzu iesala". Iesals ir iesals. Un pārslas ir neiesalēts grauds.
Ir, ir roasted rye Turu priekš igauņu brūžiem gan roasted rye, gan roasted wheat Kaut kad pirms ziemas būs jāpaņem arī crystal rye un vēl kāds..
Ja tautai interese, droši rakstiet.
Ollenaut čalis stāstīja, ka Igaunijā gandrīz katrs brūzis rudzinieku cep augšā
Politikā jums visiem jāiet! ;)))
Piedāvājums tāds: vismaz 20% rudzi, max 6% ABV, ibu un ebc atstājam brīvi. Tam messedžam, ko šim alum ir jānes, būtu jābūt tādam, lai tas parāda, ko labu rudzu iesals var piedot alum.