Pēc Dāvja lūguma, iepostēju Pūķa piena recepti. Viņam pašam foruma paroles pazudušas ;)

H2O 12.5L
Mash in 7.5L
Sparge 6L

Pearl Pale ale - 1.5kg 55%
Munich - 0.7kg 26%
Crystal 160 - 0.3kg 11%
Pale Šokolādes 600- 0.03kg 1% + Sparge 0.2kg 7%

Columbus - 12gr. 60min
Columbus - 10gr. 2min

Mangrove Jack M03 Dark Ale

68C - 60min --> 75C - filtrē

OG - 1094
FG - 1038

ABV~ 7
IBU~69
EBC~170

+ Sparge 0.2kg 7% - domāts, ka piesper pēc cukurošanas, tīri krāsai ?

Tas beigu blīvums visai nereāls liekas - to tā regulāri sanāk sasniegt ?

paroles tak var nomainīt, lai uzraksta epastu kadam adminam.

uz pudeles 7,4 abv; 60 ibu; 130 ebc sanācis.

Dainis said: + Sparge 0.2kg 7% - domāts, ka piesper pēc cukurošanas, tīri krāsai ?

Laikam tāpat kā es lieku, pie mashouta. Paspēj pārcukuroties kamēr spardžo. Tādējādi iesals netiek pārmērcēts un neiedot aukstas kafijas garšu.

MartinsK said: Laikam tāpat kā es lieku, pie mashouta. Paspēj pārcukuroties kamēr spardžo. Tādējādi iesals netiek pārmērcēts un neiedot aukstas kafijas garšu.

Kas pārcukurojas? Šokolādes iesals? :)

Pie 600L tur tiešām nav daudz kam pārcukuroties ;)

Taisnība jau jums būs... :)

14 days later

Neredzu atsauksmes par veikalā redzamo produktu. Pirms nedēļas štokmanī nopirku un atzinu par krietnu esam. Gandrīz būs jāmēģina kaut kad atkārtot, ja jau reiz recepte ir.

Kā jau teicu, redzēju Rīgas Štokmanī (1,70 eur). RIMI bodēs neesmu manījis. Liekas, ka nesen jau vien bija tā vārīšana, bet ej nu sazin, laiks ātri skrien.

labi ļaudis pačukstēja, ka labi mājbrūvētāji vēl varot tikt uz Pūķa Piena prezentācijas pasākumu rītvakar 19 Aldarī.

RIMI pie Barona centra jau vakar bija pa €1.59. Tik neaizmirstiet, ka RIMI ir kautkāds mistiskais alus sadalījums pa dažādiem plauktiem pēc stipruma, kuru citos veikalos neesmu manījis, tā ka stiprāki ali var būt nedaudz nostāk, kopā ar sidriem un kokčiem.

Nogarsoju, Alus tirgu (1.79eur), parlieku salds (joprojam sokejos par FG1038, man daziem vieglajiem tads sakuma blivums, un es sadu OG butu noraudzejis lidz pienemamiem 1014-1020), raugs looooti specifisks, bet es nevienam savam alum ar visadam laktozem utt neesmu tadu beigu blivumu dabujis, ko gribeju teikt- man par saldu, krietni... pecgarsa jut tumso sokoladi, ari nedaudz lakricu (kas mineta uz etikete tipa no Columbus, bet es sim apinim neesmu nekad jutis tadu niansi), aromats loti lagerigs, pat neticas, ka eils, kopuma nav slikts, paris vel noteikti nopirksu, bet nav manu tumso alu gaume un neticu, ka sis bija labakais no gandriz 50 iesniegtajiem konkursa aliem ! Tada sajuta, ka izvelets videjam dzerajam pienemamakais alus, lai gan zinu, ka zurija bija zinosa un respektejama. 3.5/5

Es tik Alus Cellē maziņo pagaršoju, bet nekāda salduma nebija - normāls stauts / porteris, kā V -muižas pirmā prove

Nežēlīgi salds. Lejamais ir savādāks?

Cik zinu, lejamās versijas nav.

7 days later

Nogaršots. Nezinu, kur biedri jutuši saldumu, bet manā eksemplārā nebija ne miņas no tā. Ikdienā šādu stilu nedzeru, bet pāri "tumšos" esmu degustējis. Šim jutās ļoti spēcīga grauzdējuma garša, rūgtums. Bez uzkodām likās daudz par stipru manām garšas kārpiņām! Bēt, ja kāds uzaicinātu uz kādu brieža steika degustāciju, tad šo paņemtu līdzi un noteikti būtu ideāls papildinājums!

IMG_0065.JPG

RIMI pa €1.19 vakar bija.

Ar ceturto piegājienu beidzot izdevās atrast kur Valdemāra Rimī stāv Pūķa Piens - starp Cēsu Džoni un saldējumiem.