• Pasākumi
  • Jelgavas mājbrūvētāju seminārs: 3.12, plkst.17.00 "Melno cepurīšu balerijā"

egy4 said:
Nu tā. Jelgavnieki arī sasparojušies. Zux raksta, ka Balerija mums 3.dec rezervēta.
Gatavojam alus pudeles un gaidam pasākumu.
E.

zux said:
balerija rezervēta, bet man vēl jāatraksta, vai tiešām būsim un apmēram cik. pagaidām izskatās ka gaužām maz (pats arī nebūšu)

tiem kas vēl nezin kur tas ir:

KapteinisEdgars said:
image https://kupla.lv/assets/files/2/2217.mcb.png(mcb.png)

egy4 said:
-> adza dresskods: mugursona ar pilnām alus pudelēm un uzkodas

egy4 said: Balerija Jelgavā: Skaitam pa datumiem: 3.dec Andis,Sandra,Sergejs,Lāsma,Egils,CNZ,Zenkis (pārējie Jelgavnieki - Ozolnieki klusē). Zux,Kastrolis,Uģis netiek

E.

Rimants said: Buusim. Alus no Kaleejiem buus. Glaazes panjem.

Es arī plānoju piebiedroties.

Piedomāsim par noformējumu pudelēm ko atstāsim saimniekiem. Informācijai tiem kas mūsu pasākumu apmeklēs pirmo reizi. Pateicībā par atvēlētajām telpām parasti atstājam ciemakukuli. Protams nav obligāta prasība. Vēlams uz pudeles norādīt informāciju par alu.

Ilvars arī jums pievienosies, un jums būs ekskluzīva iespēja pirmajiem nobaudīt 4 jaunas VIEDI šķirnes (Black IPA, Spice beer, Ginger beer, Lager), kuras decembra sākumā ienāks tirgū.

CIkos plānojat ierasties? 18tos?

Tapec, ka bija jau runats uz 18, es ari parsteigts, ka 17! Busu, varbut drusku kavesu.

es paņēmu copy/paste no iepiekšējiem topikiem. cik atceros tāpat katru reizi līdz vēlam vakaram sēdējām.

Visticamāk kavēšos, bet divas vietas rezervēju.

Jauks pasākums! Sākumu nokavēju un ātrāk aizbraucu prom. Paldies saimniekiem par stūrīša nodošanu mūsu rīcībā! Sen nebijām tikušies. Alus likās daudz un dažāds. Visu jau nemaz nenobaudīju. Kalējiem kā parasti alus līmenī. Man likās viens ar defektu, bet varbūt ar efektu. Aldara konkursā ceturto vietu ieguvušais Kalēju alus bija īsts čāpstināmais. Ar tādu buķeti. Ar īstu Latvijas ozolu garšu un smaržu. Kviešinieks man ļoti garšoja. Atļāvos noplēst etiķeti. Šorīt lasu viss apraksts angliski. Padomāju, ka čaļiem datorā nav latviešu šrifta. Atceros padomju laikus kad pie auto reģistrācijas, pārreģistrācijas vajadzēja kartiņas aizpildīt trīs eksemplāros krievu valodā. Es savā laikā simtiem tādas sarakstīju. Egīla plūškoks man patika, pīlādzis gan nebija manā gaumē. Kā jau vakar teicu pamēģini nomainīt savvaļas pīlādžus uz kultivētiem. Es dārzā sapotēju kādas desmit šķirnes, tik vēl kāds gads jāgaida līdz ogām. Paldies Lienei kas tādā ziemas dienā pagodināja mūs ar savu klātbūtni! Varēju jau arī piedāvāt naktsmājas, bet par cik vakar no agra rīta biju izbraucis no mājām, un visu dienu nebija kurināts, nevarētu nodrošināt Tavu komforta temperatūru istabā +25C. Tavs alus ar Nelsona apiņiem bija labs, bet ja gribi ar odziņu, pamēģini kādreiz šķidros raugus. Pērkot pie Raivo praktiski 100% garantija, ka rags būs labs. Mūsu aveņu kopdarbs ar Agni arī liekas daudzsološs. Bock lāgeris pat pēc Uģa ipas likās ļoti labs. Uģim kā parasti daudz interesantu un labu eksperimentu. Laikam vienu Alusvedēja tumšo tik nogaršoju. Maigi sakot Agris mūs ļoti pārsteidza! Tavs alus bija labākais Latgales alus kas dzerts līdz šim. Pats uzraksti darīšanas procesu. Raudzē koka kubulos ārā pārklājot ar paladziņu, pēc tam pilda koka mucās. Viss ciems slavē. Mums gan tika atvesta pudeļu versija. Nākošreiz paņem kolēģus noteikti līdzi. Man pat nav pārliecības vai vajag ko mainīt jūsu alus darīšanas procesā, bet ja gribi iegūt tādu alu kā vakar dzēri, tad šis tas būs jādara citādi. Pavasarī variet atbraukt pie manis, varam uzvārīt ko kopā. Laiku nevaru pateikt, atkarīgs no tā kā man izdosies sadabūt šķidro raugu. Man viss vienkārši uz gāzes degļiem bez sūkņiem, 100% ar rociņām. Ja gribiet ko smalkāku apgūt jābrauc pie Alusvedēja, ja vēl ko smalkāku tad pie Agņa. Ziema gara. Rezultāts praktiski vienāds, tik ceļi kā iegūt alu mazliet atšķiras. Pirms sāc kādus dzelžus būvēt, izlem kas labāk patīk. Paldies visiem par jaukajām emocijām!

Laiku pa laikam spriedām, kur tad palicis cilvēks, kam forumā Egils ieteica nākt ar mugursomu, bet pēc kāda laika jau ieradās arī viņš – kā izrādījās, ļoti interesantas alus darīšanas metodes tiek pielietotas, Agrim bija jāatbild uz jautājumiem no visām pusēm. Agri – atnāc uz kādu no tev it kā tuvākiem Rīgas pasākumiem un gan jau varēsi stāstīt un atbildēt visu to pašu no jauna :) Apbrīnoju uzņemšanos jau pirmajās reizēs brūvēt pa vairākiem simtiem litru, man pirmajās 2-3 reizēs savs 5l katliņš likās kā reiz atbilstošs

Cilvēku daudzums, var teikt, optimāls– ja būtu vēl kāds, tad tam jau laikam nāktos otrajā rindā sēdēt. Ceru, ka tiem, kas sēdēja uz dīvānu malām, nebija pārāk neērti. Ieskaitot brūvētāju līdznācējus, tikai 3 sejas bija man vēl neredzētas. Balerija tieši tāda kā biju iedomājusies, muzikālais pavadījums ļoti patika. Kvadrātgalds sarunām stipri pateicīgāks nekā garie galdi, kādi mums parasti ir Rīgā. Ļoti jauks vakars sanāca, patīkami dzirdēt visus, ne tikai savā galda galā sēdošos. Papildus sarunām pa lavošanu un par augļu kokiem, bija ļoti interesanti uzzināt par Kalēju muzikālo karjeru, uzliku pat šorīt jūsu ierakstus paklausīties :)

Uzkodu ar bija daudz, nebija vairs iekšā nomēģināt Balerijas virtuvi, šorīt tikai iedomājos, ka varēju tak kaut ko līdzņemšanai uz Rīgu paķert, kā jau daži pie mūsu galdiņa arī darīja. Sākumā likās, ka pasākums tāds būtiski nesteidzīgāks nekā Rīgā – pie katra alus tomēr vairāku minūšu pauze vismaz, vēlāk jau tempi mainījās. Redzēs, kā Lāsmai būs gājis ar pierakstīšanu, man jau liekas ļoti grūti izsekot visam līdzi.

No aliem man vislabāk patika Agņa aveņu lambic. Otrajā vietā varētu būt Alusvedēja tumšais. Kalēju ozolu tumšais šķita ļoti daudzsološs pēc apraksta uz etiķetes, bet man tomēr daudz biezāku prasītos. Žēl, ka Ilvars ar savām daudzajām šķirnēm neuzradās.

Andi, nu ar tiem 25 tiešām drusku greizi nošāvu tik daudz man tikai vasarā mēdz būt. Bet nu tāpat tie telpas 21-22 jau vairākumam raugu skaitās par daudz. To jau uzreiz pie pirmajiem brūvējumiem sapratu, ka man pašai ar lielāko daļu raugu īsti nav kopīgas komforta temperatūras

Katram protams sava pieredze un pārliecība. WLP090 (18-20C) ko šoruden izmantoju man rūga pirtiņā 19C (telpas temperatūra). Man nav mucai burbulītis, bet nu atverot mucu pieredze ļauj saprast vai process beidzies vai nē. 10 dienās maz bija norūdzis. Pārlēju sekundārajā un aiznesu noliku pie plīts kārtīgā siltumā. Tāpat dziļāk par 1018 nenorūga. Te daudzi raksta kā smuki rūgst pie rauga apakšējām temperatūrām, bet man kaut kā parasti rūgst pie augšējām un pāri. Tā droši vien nevajadzētu būt, bet nu kaut kādus acetonus savos alos neesmu jutis.

Agris ar saviem stastiem par Jekabpils rajona lauku alus metodem bija vakara parsteigums, visiem mutes valja un jautajumi par procesa detalam lidoja vina virziena no visam pusem. Butiba dara istu Latgales lauku alu, tikai atskiriba no vasara dzertajiem orginaliem, sie bija garsa krietni labaki, protams, ir lietas, ko uzlabot (primari varit misu, kopa ar apiniem, parasti stundu to dara, bet esmu veiksmigi varijis ari 30 un pat 15min, nu un dezinfekcija, protams! Ar karstu udeni bus par isu, iesalu no Bruvepats.lv iegadaties Oxydez vai Starsan, lietosanas instrukcijas atradisi uz iepakojuma. Un parcukurosanas temperaturu samazini par 10c, ja sapratu, aplejot ar varosu udeni tev iejava nostajas pie 75-78c? Vajadzetu 65-70c robezas, rupji nemot. Veiksmi turpmakajos varijumos un ja pa ziemu netaisi alu tad nac uz ikmenesa pasakumiem Riga. Kalendars ir izceltajos topikos. No aliem atmina palikusi Agna avenu lambic (bija krietni saldaks un bez funky bretta kas pierasti lambikiem), Kaleju C&C ipai bija superigs vanilas saldejuma aromats, ta no vinu plasa klasta vislabak patika, Egila pluskoks ari bija ok, neteiktu ka izniekoti 3l sulas. Paldies Balerijai par telpam un bagatigajam uzkodam!

CNZ said: Žēl, ka Ilvars ar savām daudzajām šķirnēm neuzradās.

Ilvars kaut ko ne to bija uzņēmis ceturdien, tāpēc līdz pat šodienai nav alus dzērājs! :) Vienu no jaunumiem jau VIEDI prezentējuši pie Jura Takā, pārējos drīzumā gaidiet veikalu plauktos! Viens, starp citu, tepat Jelgavā no sākuma būs tikai pieejams!

^ takš neviens ar varu neliktu dzert. drīkstēja atnest prezentēt un kompānijas pēc pasēdēt un paklačoties.

Piezīmju atskaite: Atmosfēra patīkama, nesaspiesta un jautra. Sarunas daudz un dažādas par rauga komfortu, par "Pūķa pienu", virpuļu kalkulatoru, dezinfekciju, Boka vēsturi u.c. Laika gaitā sanāca kopā 14 alus mīļotāji (es, Sergejs, Egils, Liene, Uģis, Rimants, Ainārs, pieKalēji 3 personu sastāvā, Andis, Sandra un jauniņais kopā sanākšanas pulkā - Agris). Saskaitīju 30 dažādus alus veidus. Ja no sākuma, pirms mūsu ierašanās, vēl kāds bija, tie nav skaitīti, lai gan baigi neizskatījās, ka ir jau iemalkots kāds. 1.Alusvedēja gaišais - kaut kāda piegarša 2.Agņa īru stouts - garšo labi, šokolādīgs, "putas jāgriež ar nazi", foršs, salds. 3.Agņa aveņu - labs, aveņu garša jūtama pēdējā brīdī. 4.Uģa plūmju - "veļas pulvera garša", skābs. 5.Egila ķiršu lapu - pikants, atgādina ķirbju marinādes garšvielas, augļu koku sveķu garša 6.Egila viršu - patīk, labs, jūtami laba pēcgarša 7.Alusvedēja tumšais - ... 8.Agra "Pirmais 100" - iesaka ātri izdzert vai glabāt vismaz 1 gadu. Priekš pagatavošanas tehnoloģijas, pieņemams. Labāks par Latgales alu 9.Kalēju IPA - krāsa ļoti laba, laba limonāde, labs aromāts 10.Agņa T-light - pārāk labi sanācis sagāzēt, līdzīga Beļģu IPAi, labs 11.Uģa greipfrūtu - dikti rūgts, sagāzēts, nav diez ko labs, bet kādam šķita, ka nav nekāda vaina 12.Anda IPA - garšīga limonāde, rūgts 13.Anda 14.6 - nav rūgtuma kā iepriekšējajam 14.Anda 4.4 - priekš 2 gadus veca eila labs, garšīgs 15.Uģa "piečurātās apenes" - skābs, vēēē!, smarža OK, garša ne visai 16.Anda ķirsis "dikti svaigs - tikai 2 gadus vecs" - tīrs skābums 17.Egila plūškoka - Smarža pēc sastāvējušās lupatas 18.Lienes - labs, ļoti labs, sabalansēts. Atgādina Viedu alu 19.Kalēju C&C Pale Ale - mīksts, ļoti labs, nenogatavojies 20.Kalēju C&C IPA - sākumā parūgts, citrusīga pēcgarša, vaniļas saldējums 21.Agņa aveņu Lambic - ļoti labs, ļoti daudz saldums šāda stila alum. Lienei šovakar šķiet kā labākais nobaudītais alus 22.Agņa lāgeris - labs, pasalds 23.Kalēju "Melnais ozols" - kā glezna, prasās biezāks, labs 24.Uģa Black IPA - garša laba, smarža tīra 25.Anda Positivus - garšīgs, labs saldumiņš 26. Egila pīlādzis - ieskābis, aizgājis kaut kas greizi. Andis: "Ir 2 veidu pīlādži - ēdamie un neēdamie. Nevajag neēdamos likt alū!" 27.Kalēju ... - īpatnējs esteris, baigais acetons 565 28.Kalēju dzintara - ... 29.Uģa tripelis - precīzi garšīgs, super interesants 30.Kalēju K... - ...

Vēl piefiksētās pērles: 1.tā arī netika atklāts, kāds raugs tika izmantots siera salātu groziņiem 2.Rimants: "Īsti meistari sapratīs." Andis: "Tā pat kā es un Rimants!" 3.Andis: "Mandž tur starp kājām un drāž." Uģis: "Vairs negribas tādus izmantot." 4.Un vakara interesantākā daļa, Agra alus pagatavošanas metodes: "Pirmais vārījums bija 80kg iesala un 200l ūdens - TĀDS GĀZĒJS. Neko tālāk neatceramies. Otrajā reizei vārījām 400l - sanāca aknu skalojamais. 4 nedēļas nogalēs aliņš tiek izdzerts. Vietēji atzīst par labu esam un neko nevajagot citu. Izmanto 004 raugu. Pēc 3 dienām, pēc vārīšanas, pilda pudelēs. Ar raugu tur viss ir labi. Temperatūra kāda tur ir, tāda ir."

Paldies visiem par vakaru!!!

P.S.Sākam diskusiju par nākamā pasākuma datumu. Piedāvājumā ir 21.janvāris vai 25.februāris.

Piezīmju atskaite: Atmosfēra patīkama, nesaspiesta un jautra. Sarunas daudz un dažādas par rauga komfortu, par "Pūķa pienu", virpuļu kalkulatoru, dezinfekciju, Boka vēsturi u.c. Laika gaitā sanāca kopā 14 alus mīļotāji (es, Sergejs, Egils, Liene, Uģis, Rimants, Ainārs, pieKalēji 3 personu sastāvā, Andis, Sandra un jauniņais kopā sanākšanas pulkā - Agris). Saskaitīju 30 dažādus alus veidus. Ja no sākuma, pirms mūsu ierašanās, vēl kāds bija, tie nav skaitīti, lai gan baigi neizskatījās, ka ir jau iemalkots kāds. 1.Alusvedēja gaišais - kaut kāda piegarša 2.Agņa īru stouts - garšo labi, šokolādīgs, "putas jāgriež ar nazi", foršs, salds. 3.Agņa aveņu - labs, aveņu garša jūtama pēdējā brīdī. 4.Uģa plūmju - "veļas pulvera garša", skābs. 5.Egila ķiršu lapu - pikants, atgādina ķirbju marinādes garšvielas, augļu koku sveķu garša 6.Egila viršu - patīk, labs, jūtami laba pēcgarša 7.Alusvedēja tumšais - ... 8.Agra "Pirmais 100" - iesaka ātri izdzert vai glabāt vismaz 1 gadu. Priekš pagatavošanas tehnoloģijas, pieņemams. Labāks par Latgales alu 9.Kalēju IPA - krāsa ļoti laba, laba limonāde, labs aromāts 10.Agņa T-light - pārāk labi sanācis sagāzēt, līdzīga Beļģu IPAi, labs 11.Uģa greipfrūtu - dikti rūgts, sagāzēts, nav diez ko labs, bet kādam šķita, ka nav nekāda vaina 12.Anda IPA - garšīga limonāde, rūgts 13.Anda 14.6 - nav rūgtuma kā iepriekšējajam 14.Anda 4.4 - priekš 2 gadus veca eila labs, garšīgs 15.Uģa "piečurātās apenes" - skābs, vēēē!, smarža OK, garša ne visai 16.Anda ķirsis "dikti svaigs - tikai 2 gadus vecs" - tīrs skābums 17.Egila plūškoka - Smarža pēc sastāvējušās lupatas 18.Lienes - labs, ļoti labs, sabalansēts. Atgādina Viedu alu 19.Kalēju C&C Pale Ale - mīksts, ļoti labs, nenogatavojies 20.Kalēju C&C IPA - sākumā parūgts, citrusīga pēcgarša, vaniļas saldējums 21.Agņa aveņu Lambic - ļoti labs, ļoti daudz saldums šāda stila alum. Lienei šovakar šķiet kā labākais nobaudītais alus 22.Agņa lāgeris - labs, pasalds 23.Kalēju "Melnais ozols" - kā glezna, prasās biezāks, labs 24.Uģa Black IPA - garša laba, smarža tīra 25.Anda Positivus - garšīgs, labs saldumiņš 26. Egila pīlādzis - ieskābis, aizgājis kaut kas greizi. Andis: "Ir 2 veidu pīlādži - ēdamie un neēdamie. Nevajag neēdamos likt alū!" 27.Kalēju ... - īpatnējs esteris, baigais acetons 565 28.Kalēju dzintara - ... 29.Uģa tripelis - precīzi garšīgs, super interesants 30.Kalēju K... - ...

Vēl piefiksētās pērles: 1.tā arī netika atklāts, kāds raugs tika izmantots siera salātu groziņiem 2.Rimants: "Īsti meistari sapratīs." Andis: "Tā pat kā es un Rimants!" 3.Andis: "Mandž tur starp kājām un drāž." Uģis: "Vairs negribas tādus izmantot." 4.Un vakara interesantākā daļa, Agra alus pagatavošanas metodes: "Pirmais vārījums bija 80kg iesala un 200l ūdens - TĀDS GĀZĒJS. Neko tālāk neatceramies. Otrajā reizei vārījām 400l - sanāca aknu skalojamais. 4 nedēļas nogalēs aliņš tiek izdzerts. Vietēji atzīst par labu esam un neko nevajagot citu. Izmanto 004 raugu. Pēc 3 dienām, pēc vārīšanas, pilda pudelēs. Ar raugu tur viss ir labi. Temperatūra kāda tur ir, tāda ir."

P.S.Sākam diskusiju par nākamā pasākuma datumu. Piedāvājumā ir 21.janvāris vai 25.februāris.