Jebkura pētījuma pēdējā sadaļa ir secinājumi. Pieredze, apcere arī ir pētījums, kas katru vienreizējo ceļa gājēju pietuvina jaunām atziņām un slēdzieniem. Galu galā - tā mēs mācāmies no kļūdām.

Tikko pēc kāda laika pagaršoju Piebalgas alus šķirnes "Izvēlies Piebalgu" un "Jubilejas". Mjā.. ne pārāk iepriecinoši, citvārd - tīrā veidā nespēju piebeigt. Tad nu ledusskapī bija divi dažādi ar defektiem (skābs miežu vīns un skāben + iesala kombinācijas disbalansēts tripelītis) iesākti, bet nepabeigti ali. Pašam kauns par to, ka neizdevās, bet... atziņa mana tāda, ka atjaucot veikala lāgerīti ar savu defektaino vai iemalkojot savu defektaino pēc "veikalnieka" esmu spiests atzīt, ka mani ali garšo krietni labāk un (diemžēl latvju mēlē aizvietotāju nerodu) krietni vairāk "flavorfull". Fenomens un pretruna, ka mājbrūvētāja defekts var būt baudāmāks par komerc-iespēju veikumu.

Mana Decembra atzina: (pec triskartejas nogarsosanas), Pūķa piens ir SALDS nevis RŪGTS! :) Priecīgus brūvētājiem Ziemassvētkus!

Mana atziņa joprojām ir tāda, ka tas nav ne tik ļoti salds, ne tik ļoti rūgts, lai šādos vārdos sauktu ;)

Mana atziņa - dārgos Sorachi Ace apiņus labāk nelietot - lieliska iespēja kā sabojāt alu. Lasīju aprakstus un redzēju pieminētās dilles, bet padomāju, ka tas būs tāpat kā ar citrusiem un lakricām - manas prastās garšas kārpiņas nejutīs. Šajā gadījumā ne velna - dille (vārot + kaķojot) sita cauri tā, ka maz neliekas. Konkrēts diļļu strebeklis un neviens degustētājs par labu neatzina...

Būs kur iemarinēt gurķus.

Es šobrīd kāpostus mēģinu saskābēt vienā pārāk-skābulī. Trešā diena, bet kau kā neiet process.

Kas tas par latvieti, kas dilles nemīl ...

Sorachi vai nu garšo vai nē. Man gan savējais arī pamatīgi pieriebies pēc pāris spaiņu izdzeršanas.

Dainis said: Kas tas par latvieti, kas dilles nemīl ...

Man dilles riebj pat ēdienā, kur nu vēl alū... Vien laikam vajadzēs atkārtot vārījumu ar kādiem krietniem apiņiem, jo tā arī nav skaidrs, kas man no tā visa sanācis, jo netīkamā garša nomāc itin visu.

Moš zāļains vienkārši?

Nē, nē, arī zāļainums piedzīvots, bet tas ir kas cits. Nepatīkams jau ir arī tas, bet šis tomēr TIEŠĀM velk uz to dilli. Bet nu taisnība būs Kastrolim. Arī internetā divējādas atsauksmes. Vieni tur sagaršo pat citrusus un visādus labumus, citiem atkal liekas konkrēts fekāliju virums ar dilli. Ka nav, ta nav. Es nevārīšu un draugiem neieteikšu.

varbūt arī tas alus safekalizējās. Nav jau SA tā dille TIK liela, ka pēc pārdiļļotiem mazsālītiem gurķiem garšotu

3 months later

Ir super, ka Alus Pasaulei ir divas trzn.... ļa vietas - Apuzes ielā un pa ceļam uz Ogri, jo Maskavas ielā var dabūt to, ko Zolitūdē jau notirgojuši. Piemērs ar ZB Topaz vs Simcoe - ŗīt ceru, ka T. versija vēl ir, jo Simka dīvaini ... plika un... alus tūrisma nepievilcīga ( šai reizē, otrajā laidienā). Vic Sicret tur arī dabūju, kad Rīgas bruģa plauktos vējoja. Ne prezidents.

2 months later

Kops esmu kluvis par mājbrūvētāju, vārds "Mosaic/Mozaika" vairs neasociējas ar geju-lesbiesu kustību vai viduslaikos izplatītu mākslas formu, bet gan ar apinu skirni...

Un tās reklāmas pirms Panorāmas!! 100% ka PapaKarlo apmaksājis 🙂🙂🙂

25 days later

Tirgojot kegus, esmu iepazinis dažādas pircēju kategorijas- šī foruma lietotāji, samagonšiki, lauku alus darītāji un tad vēl ir kategorija kas izbrīna - mājbrūvētāji kuri neko nav dzirdējuši par KUPLA un BruvePats.lv! Sanāk ka mums ir paralēla pasaule par kuru neko nenojaušam 😃

^ esmu pāris reizes tādus mājbrūvētājus saticis. nav tā ka nenojaušam 😉

2 months later

Ja vārāmais katls ar laiku sāk pārklāties ar tādu brūnu, nenomazgājamu kārtiņu un nav iekāriens ar ķīmiju krāmēties, iesaku izvārīt kārtīgu upeņu stautu ar vismaz 2kg upenēm- ogu skābīte manu bezcerīgo katlu padarīja pilnīgi dzidru.

Jebkura skābīte palīdz, Starsan arī noņem viens divi.