• Pasākumi
  • Mājbrūvētāju seminārs 10.01. plkst. 18, bārā "Autentika", Bruņinieku 2

Var būt izdosies ierasties. Šī būs pirmā reize, tā ka ir jautājums - ir kāda info par līdzatnesto allu jāsagatavo, vai pietiek ar to ko atceras no galvas?

Parasti kaut ko uzlīmē uz pudelēm, viens sīkāk apraksta, cits slinkāk. Ja galīgi nav iedvesmas, ar kaut kādu atšķirības zīmi pietiks.

ja, parasti jau stilu, izejvielas un abv% pieraksta, bet ne visi!

Es būšu domās ar jums,jo kaimiņos alus jālej glāzēs :)

Man vislabāk patika un palika atmiņā 1) Daiņa Enigma IPA un 2) čili vīra (kāds bija foruma lietotājvārds piemirsu — Edgars?) IPA, kas dažiem citiem likās par rūgtu/sīvu. Man bija tieši laikā, esmu praktiski identisku komerciālo dzēris ASV un slavējis. :)

Ar Equinox bija Uģim un tā nebija IPA. Mani bija ar Enigma IPA un BIPA

Izlaboju, Enigmu biju domājis.

daini, iemet enigma recepti. ja nav žēl :)

Par vietu - bija patīkami neierasti, ka visu vakaru mierīgi varēja sarunāties un dzirdēt, kas tiek runāts galda otra galā. Netraucēja nekādi fona trokšņi.

Par aliem - visvairāk palika atmiņā Uģa alus ar laktozi, sevišķi aromāts! No visa milzīgā alus klāsta kas bija sanests, tikai kādi divi savilka mēli sīvu. Tā citādi visi bij dzerami un daudz labu aromātisku.

Šahtu tēviņš bij labs!

kastrolis said: daini, iemet enigma recepti. ja nav žēl :)

Vajadzēja etiķeti noskrubināt

Pale Ale (BM) 5 EBC = 55.0% Vienna (BM) 8 EBC = 18.0% Rye Malt (BM) 5 EBC = 14.0% Aromatic (BM) 65 EBC = 14.0%

45min @ 67C (2.60L/kg)

Iunga 2014 (11.0) 20g = 24.0 IBU FWH Enigma 2015 (16.5) 30g = 25.0 IBU 15min

Enigma 2015 (16.5) 70g = 3 g/L S/W 25min

US-05 @ 1x @ 18.5-19C -> 16C

Enigma @ 6g/L @ 8d

OG 1.063 (1.066) / FG 1.018 (1.018) / 72% (75%) OG / ABV 5.9% (6.3%) IBU=50…75 / EBC=21 / 1L= €1.40 & 600cal

Man patīk, ka jaunās vietās pasākumi notiek, Autentikā arī nebija pirms tam būts. No aliem ļoti patīkams pārsteigums bija "Make Beer Great Again" - ne tikai etiķete smuka (tā jau bija noskatīta Twitterī senāk), pēc tik vienkāršas receptes negaidīju tik interesantu. Vēl topā Daiņa Enigma un Zaptesburkas porteris, kas tur dažiem par skābu likās.

Beidzot tiku uz ikmēneša semināru. Kopējais vērtējums- izņemot kādus 5 zāļainus un sīvus, pārējie bija dzerami. Vietiņa bija diezgan interesanta. Lab, ka tas bulerjānis bija! :) No vakardienas pozitīvā atmiņā palicis, jeb mans TOP: 1. Uģa harvest ale (šķiet šim bija tā tējas piegarša) 2. nurmes tāpiņš (man tas sagāzējums bija tieši laikā) 3. Zaptesburkas portreris (tīrs, ar mazu ķermeni) 4. Edžiņa (laikam) stouts.

Kārtējo reizi secināju, ka rudzu aliņi nav manām garšas kārpiņām! :)

Ierosinājums apspriešanai uz nākamajiem semināriem: Man gribētos, lai katrs pats par savu alu pastāsta kādēļ izvēlējies konkrēto stilu, izvēlejies to vai citu izejvielu, vai ir sasniedzis plānoto garšas/ķermeņa/krāsas/aromāta īpašības utml. Savādāk par alu uzzina tikai tik cik uz pudeles izlasīts, bet kādēļ pielietoti konkrēto iesalu/apiņu/rauga kombinācija var tikai minēt. Papildus kaut kā gribējās lai vairāk jauniņie uzdotu vairāk sev interesējošos jautājumus lai rodas ražīga diskusija uz vietas, nevis forumā. Ticu ka šādā veidā visi iegūs daudz vairāk.

Varbūt var papildus alus degustācijai ierosināt kādu vakara tēmu, kurā vecie/pieredzējušie/izglītotie var padalīties un atbildēt uz jautājumiem pārējiem. Piemēram pēc vakardienas man radās jautājumi par beigu blīvuma ietekmi uz alus garšu (un šeit es domāju par FG atšķirībām starp 1.014 un 1.018).

Dainis said: Vajadzēja etiķeti noskrubināt

Pale Ale (BM) 5 EBC = 55.0% Vienna (BM) 8 EBC = 18.0% Rye Malt (BM) 5 EBC = 14.0% Aromatic (BM) 65 EBC = 14.0%

45min @ 67C (2.60L/kg)

Iunga 2014 (11.0) 20g = 24.0 IBU FWH Enigma 2015 (16.5) 30g = 25.0 IBU 15min

Enigma 2015 (16.5) 70g = 3 g/L S/W 25min

US-05 @ 1x @ 18.5-19C -> 16C

Enigma @ 6g/L @ 8d

OG 1.063 (1.066) / FG 1.018 (1.018) / 72% (75%) OG / ABV 5.9% (6.3%) IBU=50…75 / EBC=21 / 1L= €1.40 & 600cal

paldies! un kādā temperatūrā tu šitās granātas glabā?

Kas nu tā par granātu ...

Pudeles stāv leduskapī un pieliekamajā, kur šobrīd ir 12-14C, bet vasarā 18-20C

21.apmeklētājs 22L alus

1. jauns kadrs - Tumšais Kviesis, 5.3% - pārgāzējies, nedaudz metāliska piegarša, neliela karameles garās -> sūdīgs / * 2. Mildas Laiks - Make Beer Great Again - nedaudz ''tējains'' rūgtums -> OK / *** 3. Edgars S - Altbier - arī nedaudz metāliska piegarša. Trūkst balans -> dzert jau var / ** 4. Edgars S - Pale Ale - ar MJ Workhorse. Visai neitrāls, ar nelielu rūgtumu - > OK / *** 5. Mārtiņš K - Bitter - nedaudz zāļains, bet dzerams. Uz Biteri velk - ** 6. Zaptesburka - Gi#1 - ar Fuggles. Smarža patīkama. Garša zāļaina, bet labā nozīmē -> OK / *** 7. Īru Sarkanais - uz sārto pusi ir. Karamele liekas par sīvu - ** 8. Uģis - New England IPA ar laktozi, Azacca, Galaxy & Equinox - parūgts, nedaudz saldens un nedaudz pārgāzēts. Bet kopumā labs -> **** 9. Vobla - ''tāpiņš'' (no IPAs savākts kaķis un iemests 10min pirms beigām - tas arī viss apiņu devums). Pils, kviesis, melanoīdens. Sanācis ''alus vulgaris'' ar iesalainu piesitienu -> ** 10. Vobla - izejas IPA - rūgtena, nedaudz paasa. Ir neliels patīkams aromāts. OK, bet papliks rūgtums un pietrūkst ķermeņa -> *** 11. Edgars S - IPA - ar Chinook. Sīvums un asums garšā. Ne visai -> ** 12. Edgars S - IPA - šai pavisam izteikts sīvums (no apiņiem, vai tanīniem) - sūdīgs / * 13. Mosaic W.Coast - pēc zirņiem un pupām. Smaržā sidains -> sūdīgs/* 14. Dainis - Enigma IPA - pašam patika 15. Zaptesburka - Porteris - nedaudz pārgāzējies un blīvums par zemu. min skābenums, bet laba grauzdējumu garša -> OK / *** 16. English Porter - Burton Union raugs, Tetnanger apiņi - tīkams grauzdējums, šocene, labs ķermenis - labs / **** 17. Liene - #12 Galaxy BIPA - smaržo pēc Galaxy, garšā dedzinātais, tumšie + neliels saldenums. Pēcgaršā rūgtums, ko nomaina neliels alko piesitiens - OK / *** 18. Dainis - Šahtu Tēviņš BIPA - man patika 19. Uģis - ar skābeno iesalu un Equinox. Patīkams aromāts, atspirdzinoša garša -? labs / **** 20. Harvest Ale - ar Cascade/Centeneal - garšā kā gaiša Duchesse versija - skābenums ar nelielu saldenumu -> labs / **** 21. Nurme - Triangulum (Malduguns) - Mosaīka sper, ko lai citu saka -> labs / **** 22. Nurme - tāpiņš - pārgāzējies nedaudz, bet ir OK / *** 23. Kastrolis - #33.3 - garšo pēc kviešiem, ar nelielu saldenumu -> OK / ***

Barda APA (vai IBA) - ļoti labs aromāts. Garša arī -> labs / **** Sākumā rencis iedeva nogaršot trīs Bardas IPAs versijas (dažāda svaiguma) - svaigā bija ļoti laba, bet nākamās jau čābīgas. Otram (APA vai IBA) nebija tik atšķirīga, bet svaigajai zpiņus izteiktāk juta (neliels ziepjainums, kā Malduguns Galaxy)

Tātad, vislabāk patika Uģa #8,#19 un citu #16, #20, #21, kā arī paša abi.

^ Nurme ir tā pati Malduguns? Man arī tas Triangulum ļoti patīk, tikai cena biedē...

Ne gluži. Pudeļoto vārīja Maldugunī, bet iepriekšējo partiju Bārdā.

A kas ar cenu ? Beerfoksā 2.60-2.70 bija.