CNZ said:
Tā es, iespējams, darītu, ja būtu jau sapudeļots. Ja ir bezcerīgais gadījums - diezgan droši, ka drīzumā saskābs un/vai šādu tāpat nav veselīgi dzert, tad lietu ārā uzreiz, nepudeļojot.
welcome to the club!
tu neesi ne pirmā ne pēdējā kam tāds sanācis.
kā tavuprāt šeit radās neveiksmju sadaļa?
piedevām eksistē arī "sātana ānusa likums" saskaņā ar kuru jebkurš alus kļūst garšīgs pēc n laika.
alusvedejs said:
ir tāds tautas ticējums par sātana ānusu:
edgars said:
"pat ja alus garšo pēc sātana ānusa, ārā nelej!"
edgars said:
Ati, atceries manu inficēto wit? Vakar, pēc 6mēnešu glabāšanas atkal pamēģināju. Zirgadeķis praktiski ir pazudis, tāds viegls skābumiņš. Pa vasaru aizies!
Tā kā vecā labā patiesība atkal un atkal apstiprinās - pat ja alus garšo pēc sātana ānusa, to nedrīkst liet ārā!
KUPLA said:
Katrā ziņā, ņemšu vērā ko Atis rakstīja, ka alus ir jāpudeļo pat ja pēc rūgšanas garšo pēc sātana ānusa! :)) Jo izliet jau var vienmēr. Un mani draugi pirms brūvēšdanas jau iesmēja, ka ja sanāks labs alus, tad dzersim pirms šņabja, ja sūdīgs, tad dzersim pēc…
Linards said:
Man nez kāpēc liekas, ka pirmais solis Tev novāks daļu alkohola. Spirts sāk iztvaikot jau pie septiņdesmit un cik tur tie grādi! Un vēl man liekas, ka visi pārējie ir izmisuma soļi. Drīzāk sadali 2 daļās. Vienu sapudeļo domās piesaukdams "sātana ānusa likumu", bet ar otru eksperimentē.
alusvedejs said:
man tādi gadās kad pārāk ātri sapudeļoju un pudelē pārāk daudz rauga izgulsnējas.
pazūdod spiedienam tas rauga plācenītis ceļas augšā un ceļ ārā alu.
ja zini ka tev tāda partija, sagatavo spaini un ātri atraujot korķi tēmē alu spainī.
kad putas nokrīt pārlej kausā un lieto kā parasti.
bet ja alus nav garšīgs tad sātana ānusa likums...
Dainis said:
Var gan tā, gan tā - nogatavosies pudelē.
Ja pie pudeļošanas alus garšo labi, tad ir liela iespēja, ka sanācis labs alus. Ja garšo viduvēji, tad ir liela iespēja, ka sanācis labs alus. Ja garšo pēc sātana ānusa, tad ir iespēja, ka sanācis labs alus, tik jāpagaida ... Par to, vai tavs gaišais eils garšo kā jāgaršo gaišajam eilam sapratīsi, kad tas būs kādu 1-2 mēnešus vecs.