Zelcs said:
Varbūt jaunie(tīrie) iesali jātur:
a) aukstumā - tur neviens kukainis nedzīvos
b) cieši noslēgtos konteineros - neizgrauzīsies cauri
Sviļņa kāpurus aukstums neņem. Ja temperatūra nokrīt zemu, viņi aiziet miegā, bet tikko kā paceļas, viņi mostas.
bruvmaris said:
Man tās kuces tik vienu vecu cepuri noēdušas bišk. Iesalam nav klāt tikušas, un es arī nekā īpaši neuzglabāju - tajos pašos BestMalz stiklašķiedras maisos iekšā sasvērts malts iesals mazmaisiņos. Bet jums te gan briesmu stāsti visādi...
Cepuru ēdājs ir mazliet ciC zvērs. Cepuru ēdājam neinteresē miltainie produkti (graudu iesals, putaraimi, rīsi u.t.t.), un otrādi.
Sviļņus parasti ievazā. Visbiežāk "pārnesot no veikala" . Ja nav svilnis, nerodas kāpurs, un otrādāk. Tāpēc vispirms viens vai otrs ir jāievazā. No zila gaisa viņi neuzrodas.
Savukārt lai atbrīvotos no kāpuriem, ir nepieciešams likvidēt visus miltainos izstrādājumus kuros varētu tāds kāpurs mitināties. Pēc tam jāizmēž skapītis kur glabājās produkti, un var iet uz veikalu pēc jaunas paikas. Es savējos vienreiz no Maximas rīsos (laikam) pārnesu, otreiz auzu pārslās.
Pārtikas nozarē vislielākais naidnieks tāds svilnis ir konditoriem un maizniekiem.