Taisnība jau ir, mans eksemplārs šoreiz bija baigi mierīgs sanācis, neskatoties uz 7.3%, 75ibu, 22ebc, 7g/l kaķi.

Nākam otrdien saskrienamies? Būs kvorums?

Ambrāža jau diezgan liela ar to nolikumu 😃 Tas ceturtais džeks no Pumpurs alus darītavas? Vakar viņi FB jaunumus izreklamēja, viens no tiem dubultā ipa, nez tas pats? 😎

Konkurss alus mājražotājiem?!
      Paldies Linard par augsto novērtējumu! Paldies, ka atslepenoji savus pierakstus! Izrādās pārliecināts lāgerists ar var vairāk apiņu piebērt. Mārtiņa alu dzēru Zaubē. Tas pats kas man, aromāta par maz.

MartinsK Nepazīstu, bet FB paskatoties uz PUMPURA foto uz čali ar iesala maisu un viņa FB profilu redzams ka tas ir viņš.

2dien varētu pagaršot konkursa darinājumus

lampa Kalkulators taču arī 1.070->1.011 rēķina 7.74% (+ kaut kas nedaudz no gāzējamā cukura), nevis 9%?

Es visdrīzāk varētu otrdien.

BOD Par krāsu - laikam tā metode neder šāda tipa aliem, jo man BS rādīja 21, nevis 36 EBC ...

Kādiem tad der?

• BOD replied to this.

Edzins

Edzins Kāpēc jautāju un kas man likās mulsinoši- mana parauga nosaukums bija PEMA.

Wow, viss paliek vēl interesantāk. Zvani Aldarim 😃

Edzins Spriežot pēc diskusijas alus lietās (pēc aprakstu fragmentiem par konkursa norisi), saprotu, ka ir maza varbūtība, ka kaut kas būtu nogājis greizi ar pašiem aliem. Bet, jebkurā gadījumā, man būtu interesanti uzzināt kā mana PEMA nonāca blakus Uģim tabulā. Tieši to nosaukumu es ieraudzīju pirmo, un pēc tam tikai vārdu, uzvārdu, kā jau uzrakstīju komentārā Mežpils alus postā.
              Žēl, bet nākamnedēļ netieku uz pasākumu. Vēl vairāk žēl, ka viss pirms Jāņiem brūvētais ir Jāņos izsmelts un neviens konkursa paraugs nav saglabājies.

CNZ Uzliec 'alternate' metodi high gravity aliem, tad sanāk virs 9%.

Skatoties laboratorijas rezulātus un dalībnieku komentārus beidzot uzskatāmi pierādās, ka kaķis tomēr IBU nedod. Tas protams ja beersmith neliek papildus IBU kaķim klāt. Varēs droši savos pierakstos likt aprēķināto IBU ar kaķi kā IBU 0.

Neesmu tik pārliecināts par kaķi - man gan IBU sanāca kā teorētiskai (91), ar visu virpuļa ierēķināto, bet es neskaitīju apiņu alfa zudumus un man bija 2014 un 2015.gada apiņi, kuriem tādi noteikti bija.

CNZ Nezinu. Zinu, ka analīzes 5 un 6 punktam taisīja ar Anton Paar iekārtu.

Es otrdien ari varetu meginat tikt (ja nemsiet vel pulcina)? 😃
                      Paris 0.3 pudelites vel palikusas, bet laiks sadiem aliem nenak par labu, pienemu, ka visiem bus pabalejusi tie ali pa siem 2 menesiem.

BOD ''DIPA ir citādāka'' - nolikumā DIPA bija aprakstīta tikai ar alko un IBU jumtu ... Esmu dzēris pietiekami daudz DIPU, kas labi ja uz IPA velk, ja ne smuku Pale Ale ... savukārt daži Barley Vine ir pēc kārtīgām DIPĀm garšojuši ...

Aizmirsu piebilst, ka nolikumu pirms tam nebiju lasījis, bet par DIPA analogu priekš sevis pieņēmu "Lauvas pacietību" apvienojumā ar spilgtu iztēli "KĀ" vajadzētu garšot DIPA'i. Pēc konkursa TAKĀ dzēru Jungle Hop, un noteicu Jurim, ka šāda DIPA būtu visiem izgriezusi pogas. Izrādās, ka šis alus liekams pie NEIPA stila!
                        Tu, Daini, man vari ieskaidrot kas ir DIPA, kas ir IPA un kura ir NEIPA?! Esmu gatavs segt izmaksas, bet tad tā, lai man vienreiz par visām reizēm ir skaidrs! Un pie jautājuma par to kādam stilam īsti atbilst "Valmiermuižas gaišais" mums nebūtu jāatgriežas! 😃

Otrdiena man derētu, tā ka varēšu ierasties ar savu DIPU.

Tu iebliez 2x vairāk apiņu nekā (savā) IPĀ un tā kļūst pat Dubulto IPU ... kas tur ko nesaprast 😃
                            Dubultā jau var būt arī ļoti ''sausa'' - ne velti tām bieži bliež cukuru klāt

aizdomīgi par to ebc. varbūt duļķis nav atrēķināts vai kāda cita kalibrācijas kļūda. nevar būt ka reāli tāda starpība...

Droši vien. Man vēl laktoze klāt - tā arī duļķaināku padara.