Doma uzvārīt 25l alus, bet mājās nav 25l kats. Uz doto brīdi budžets ierobežots.
Vai ir iespēja vārīt 6l katlā teiksim x 4 porcijām, ar visu dzesēšanu un beigās saliet visas porcijas kopā vienā fermentējamā spainī, vai tas tomēr būtu galīgi greizi, un labāk pieturēties pie 4 atsevišķām 6l porcijām.
Misas vārīšana lielākā daudzumā (25l)?
waltersbukovskis Doma uzvārīt 25l alus, bet mājās nav 25l kats. Uz doto brīdi budžets ierobežots.
Vai ir iespēja vārīt 6l katlā teiksim x 4 porcijām, ar visu dzesēšanu un beigās saliet visas porcijas kopā vienā fermentējamā spainī, vai tas tomēr būtu galīgi greizi, un labāk pieturēties pie 4 atsevišķām 6l porcijām
Ja tiešām netiec pie 25-30 eur lai nopirktu 30l katlu Centrāltirgū https://kupla.lv/d/509-katli-bruvesanai-kur-pa-cik-utt tad tā var darīt, tā dara lielākā daļa lielo brūžu Tik kā tu misu sagatavosi 1 reizē vai četrās? Izklausās pēc baigās apņemšanās- 4x vārīt!
Ja man būtu TIK liela apņemšanās (4x4h caurmērā), tad notiekti vārītu 4 dažādus vārījumus. Protams, ja ir pieejami 4 fermentējamie trauki (piem. 4 gb. 10L ūdens pudeles). Tad būs 4x vairāk alus veidu ko degustēt un izsecināt kurš garšo, kurš nē. kaut vai VIVA's pavārīt, lai sarot kas ir kas
Bet pa lielam atbilde ir, jā, var!
Pirmai porcijai uzreiz piemauc raugu klāt un lej tik klāt.
Bet ir interesantāk dažādus alus taisīt.
a kāda vaina ir 4 reizes pēc kārtas vārīt?
es tā daru.
Viedi, Labietis, daudzi tā dara.
vienīgi jāpiekrīt ka visi iepriekšminētie droši vien vāra 4 dažādus alus un salej 4 atsevišķos fermenteros.
Vāra arī vienu alu 2x, lai fermenteri piepildītu, bet viņiem darbs tāds - mums tomēr hobijs ...
Vobla
Pašlaik dzīvojos pa Geteborgu Zviedrijā, līdz ar to cenu kategorijas mazliet savādākas, ar domu augstākas. Izstaigāju vietējos krāmu tirgus, bet 30 l katlu neatradu. Labākais piedāvājums ko atradu bija piena kanna 40 eur kura atrodas 200 km no manas dzīvesvietas, kas izmaksātu vēl kādi 30 eur , un 70 eur kaut ka negribas maksāt. Centrāltirgus vai Latgalīte te baigi pietrūkst, tā laba štelle.
Misu sagatavošu 30l fermentācijas spainī, bet tā kā tas no plastmasas uz plīts likt nevar.
4x vārīšu pašu misu ar apiņiem. Kāds laiciņš paies, bet man nav kur steigties.
Pašlaik pieejams tikai 1x 30l fermentācijas katls un iesals viena veida alum, tāpēc pieturēšos pie 1 alus veida.
Domāju par porteri ar kadiķogām, un viegli kūpinātu.
Piekrītu par dažādu alus veidu brūvēšanu bet to pataupīšu citai reizei.
esmu pārliecināts ka šeit forumā joprojām var atrast Mārtiņa elektrospaiņa bildi.
ideja tāda ka tajā plastmasas 30litru spainī ir iemontēts lētais būvmateriālu veikala elektrotens un viņš tajā spainī silda ūdeni.
man pašam kaut kur bija ~50litrīga mučele kurā iemontēts elektrotens un kurā es vārīju alu.
ja atcerēšos atrast, nofočēšu.
ierobežotas naudas un piedāvājuma apstākļos var visādus brīnumus izdomāt. es gan censtos plastmasā nevārīt dēļ visādiem organikas sūdiem sastāvā. drīzāk kautkur atrastu bleķa mucu, spaini, venalga ko un iztīrītu. tādā var ielikt tenus un vārīt. ja stipri apdeg var ielikt vairākus un samazināt jaudu.