Dainis said:
Es 5L un tagad 7L vārījumus 10L katlā vāru ar diviem 6L palīgkatliem. Pie 7L ķēpīgāk, jo visu 10L katlā jādara un šis ir gandrīz līdz malām pilns, bet vienkārši vairāk jāseko līdz ko dari.

Sākumā ar 20L katlu pilnīgi pietiek. Rīgā tāds katls laikam pie Ls20 maksāja, cik pa acu galam redzēju. Gan jau var sarunāt ar kādu, lai atved, ja tur tik dārgi un Zviedrijā / Dānijā nav lētāk.

Optyroc said:
Par 20 LVL Lubānas bāzē var 40L katlu nopirkt.

Linards said:
Jauns, emaljētais 18 litru katls Buļļu bāzē bez papīra par iegādes laiku un summu maksāja 10 LVL . Par 20 LVL varēja 40 litrīgo nopirkt, kā jau Atis minēja!

krisjanis1982 said:
Es 50L alumīnija katlu šķiet pa 22Ls vai 23Ls iepirku Latgalītē vasaras sākumā.

gertners said:
lielo Al katlu (liekas ka 50L) ss,lv nopirku pa 15Ls, teicās ka esot vēl daudzi tādi (2vus piedāvāja pa 5Ls lētāk)- Ideāls variants misas vārīšanai. numurs varbūt kkur vēl ir aizķēries

Emaljēto 28L katlu iekš cenukluba,lv tagad tirgo pa 15Ls- ideāls priekš iesala sildīšanas (temp celšana utt) galaproduktam līdz kādiem 40L

Mash tun parasta kaste Depo zem 5Ls

Tur pat depo ari 30L trauks raudzēšanai zem 5Ls ar visu krāniņu sānā un gumijām priekš burbuļotāja (kas ar tup pat maksā kādi 60sant)

Exciter said:
Latgalītē 40L zaļo emaljēto labā stāvoklī pa 14Ls dabūju. Izrādījās, ka pat indukcijas virsma šo silda, takā var virtuvē arī vārīt ziemas laikā :)

Dainis said:
Es to emaljēto pa Ls22 redzēju rūpniecības preču tirgū (varbūt ir vairāk nekā 20L).

Arkolatā manīju arī krutākus katlus - 40L tuvu Ls100

alusvedejs said:
uhh
pērc tk nost! varbūt dārgā katlā garšīgāks alus sanāk!

nez kāpēc par alus kegiem visi aizmirst. tie tak arī ir pieejami un nav pārāk dārgi. vienīgi tas ka vajag uzbrukt ar fleksi un nedaudz pārveidot.

kā ar izturību un ilgmūžību tiem emaljētajiem. Pašam ir tāds pa 40L bāzē pie spices pirkts. Pēc gada lietošanas (~15-20 vārījumi) tāds melns pleķis izdedzis vienā vietā. It kā vēl pagaidām nesmērējas un nedilst, bet tas tikai laika jautājums ne?

Tev tas pleķis traucē? :) Manam vēl pirms alus vārīšanas šur tur emalja nodrupusi bija no veļas vārīšanām un gurķu skābēšanām padomju gados, bet tas jau mantai neskādē, kādus 50 vārījumus jau katls izturējis un vēl ilgi izturēs. Vietām gan ir brūnumi no misas, bet tas viss ir noberžams, ja būtu gribēšana un vajadzība.

Man padomju laika emaljētais neuzrāda nekādas problēmas, emalja 100% vesela. Pie tam jau padomju laikā ir pārcietis veļas vārīšanu un vēl visādas sadzīves vajadzības.

jā starp citu, es arī pirku pie spices, apmeeram 18 lati maksaaja 40L emaljeetais tajaa baltkrievu bodee. kastrolis gandriiz netiishaam pasuutija 70L njerzhas katlu no vaacijas ebay. cena bij ok, bet beigaas kopaa ar piegaadi izmaksaaja laikam ap 50 ls un veel vienu 40L emaljeeto pirku pa 10 latgaliitee. kad meegjinu vienaa dienaa izvaariit peec kaartas 2 vai 3 vaariijumus, tad 3 katli ir kaareiz tik cik vajag :)

nē, nu kamēr tikai ir melna krāsa un nav nekādi izdrupumi protams ka netraucē. Nav man vienkārši tāda pieredze lai pateiktu cik viņš ilgi vēl kalpos. Tagad satraukuma vispār nav - kalpos!

Alumīnija katlus pirku Latgalītē. 30 l - 15,- Ls; 50 - liti - 25,- Ls

Kā tur bij ar alumīniju - kautkādus draņķus neizdalīja ?

Dainis said: Kā tur bij ar alumīniju - kautkādus draņķus neizdalīja ?

Stipri teorētiski, ja pieņem, ka misa ir ieskābena, bet es arī vāru alumīnijā un nekas ;)

Rekur ir šis tas minēts: http://beersmith.com/blog/2010/08/17/aluminum-vs-stainless-best-beer-brewing-pots/

Tas mīts, ka alumīnijs ir kaitīgs alus vārīšanā ir ļoti daudzos saitos plaši apspriests un apgāzts. Pēc paša pieredzes vismaz kegiem esmu vārijis, iejavojis gan alumīnija, gan ņeržas kegā un alumīnijs man patīk labāk, jo pie viņa nekad nekas nepiedeg atšķirībā no ņeržas. Tas visticamāk saistīts ar alumīnija augsto siltumvadītspēju, kā rezultātā liesmas karstums labāk izkliedējas un nav tik koncentrēts kā ņeržas gadījumā.

nedaudz ne pa tēmu, bet kur var pa normālu cenu lielu sietu nopirkt ? Man ir oldskūlais 21cm duršlaks, gribētos ko lielāku. Arkolatā 26cm maksā Ls11, bet 32cm .... Ls32

Atmiņa baigi sūdīgā uz cipariem, bet liekas, ka 26cm Maximā nopirku duršlakformas sietu ar diezgan lielām acīm. Norāvu rāmi viņam pa perimetru un ievaucu spainī ar izgrieztu caurumu vidū. Ja nepiegāž pilnu spaini ar iejavu, tad normāli filtrējas. Cena bija pāris lati.

7 days later

zux said: jā starp citu, es arī pirku pie spices, apmeeram 18 lati maksaaja 40L emaljeetais tajaa baltkrievu bodee. kastrolis gandriiz netiishaam pasuutija 70L njerzhas katlu no vaacijas ebay. cena bij ok, bet beigaas kopaa ar piegaadi izmaksaaja laikam ap 50 ls un veel vienu 40L emaljeeto pirku pa 10 latgaliitee. kad meegjinu vienaa dienaa izvaariit peec kaartas 2 vai 3 vaariijumus, tad 3 katli ir kaareiz tik cik vajag :)

nu jā, par 70L sanāca 55ls. tas itkā nav baigi dārgi, bet es tēmēju uz 100L par aptuveni to pašu cenu. nu samisējās ar solīšanu :) skatos ka vēl nav beigušies tam tirgonim...

11 days later

kspc said: dibenu gan griezu ar lāzeri. cenu klubā turku nt katliem atlaides, lielākais 65 l: http://www.cenuklubs.lv/lat/produktu_meklesana.html?catalogue_items_search=katls

Alusvedēj, izdevās par to malu valcēšanu kaut ko sarunāt?

principā jā. ceturtdien zvanīju, tad viņš nezināja kad būs taja darbnīcā un vienojāmies ka pirmdien zvanīšu. pirmdien čalis tur bija, bet man nebija katlu tāpēc braucu šodien. normāls kekss, māk pajokot: "nuu veci! kas tev šitos metināja? mani par tādu darbu Kaspars būtu orbītā uzšāvis! viņam vienmēr visu vajag perfekti uztaisīt..." visi grāpji man mašīnā nesalīda. rīt vedīšu atkal. bet čalis teicās ka ir aizņemts un maz laika tāpēc ka ceturtdien viņš uz kādu laiku kaut kur brauc prom bet nu labi tev tur nav ilgi un man vēl nakts priekšā dod šurp uztaisīšu...

atvalcēja man arī atlikušos katlus, bet teica ka tagad gan vairs nekādu "zakazu", jo viņam esot līdz ceturtdienai kaut kas jāpabeidz taisīt un tad viņš laikam kaut kur prom...

starp citu viņš teica ka tā tagad ira viņa darbnīca. tam kantorim kurā viņš pirms tam strādāja banka ņēma visu nost un čalis sarunāja un atpirka visus pričendāļus pirms banka tos dabūja.

taču viņam esot pamatdarbs un viņš ar metālapstrādi nodarbojās tikai kad pamatdarbā ir brīvāks.

2 months later

Bļin, iegrābos - nopirku Latgalītē emaljēto katlu, ķip 20L. Mājās sāku berzt un mazgāt - kautkā baigi liels, salīdzinājumā ar vannu. Pēc tam samērīju - laikam 40L, jo līdz apakšējai rievai 32L saiet.

Kāds negrib pret 20L samainīt ?

Katls_32l_1.JPG

Katls_32l_2.JPG

Vai tad ar atdauzītu emalju neraus klāt?