KalvisK Ņemot vērā šī gada "alus bardaku" 🙂 un citus manus novērojums , mans piedāvājums ir:
1. "Simpātiju alus" konkursam alum jābūt norādītam stilam, ABV, IBU. Lai katrs var viegli atrast sevis mīlēto stilu vai tieši pretēji pagaršot kko jaunu un negaršotu;
2. Simpātīju konkursā jebkurā gadījumā jāapbalvo labākos 3 alus no visa kopuma;
3. Varbūt uz nākamo gadu simpātiju galdu organizēt kur citur, jo lapenē ir baigi maz vietas un dēļ tā uz galda rodas bardaks;
4. Apiņu ošņātāju vajadzētu rīkot iekštelpās - šogad man visi apiņi likās diezgan līdzīgi pretstatā pagājušajam gadam;
5. Ieviest jaunu balvu - labākā konkursa etiķete. Tas noteikti veicinātu skoča nomaiņu uz pašdarītu etiķeti 🙂
P.S. Piesaku sevi kā brīvprātīgo izpalīgos uz nākamo gada pasākuma organizēšanu! 🙂
BOD Jau iepriekš teicu - kam nākamgad nebūs norādīti stils, ABV, IBU un EBC (kā nolikumā bija prasīts) - tos krāmēs kādā pagaldē un konkursā nepiedalīsies. Un kāds sadalījums arī būs - tumšie, apiņotie, kviešu, īpašie un elegantie.
Juris Simpātiju galdu derētu taisīt šauru un garu, lai katrai alus šķirnei sava rinda un vairāk vietas cilvēkiem piekļuvei
Simpātiju konkursa alus ideālā variantā varētu numurēt pēc stiliem, piemēram 1XX IPAS, 2XX stauti/porteri, 3XX kviešinieki, 4XX augļu un garšvielu ali, 5XX skābie utt
Konkursus derētu pakāpeniskāk, ne tik vienlaikus (protams, saprotu arī laika ierobežojumu), esot Rudzu žūrijā diemžēl īsti nepietika laika vairākiem citiem
Piekrītu, ka nevajag censties pasākumu ielikt pārāk dzelžainos rāmjos, ierobežojot alus šķirņu skaitu utt