• Pasākumi
  • Mājbrūvētāju seminārs 14.11.2017. plkst. 18:00 ''Burgeru māja Lielais Kristaps''

Būšu ar spontāno fermentāciju un vēl citiem.

P.S. Neaizmirstam uz pudeles uzrakstīt kas tur iekšā un autoru.

Diemzel nebusu, apslimis. 3 harvest eila variacijas paglabasu uz nakoso tiksanos.

jā, pudeles, bez norādes uz autoru un apraksta, tiks atstātas uz pašām beigām

Man būs Polaris IPA

Pienākšu es ar! 🙂

Beidzot arī esmu saņēmies ierasties, tik neesmu pārliecināts ka paspēšu uz 18.
        Līdz paņemšu Saisonu ar dabīgā skābuma defektu (varbūt kāds defektu speciālists varēs pateikt kas tur nogāja greizi), Amerikāņu kviesi un Odulejas IPA.

Tā retā reize, kad cilvēku skaits bija tieši tik perfekts, ka varēja lieliski dzirdēt ko runā cilvēki abos galos, nevajadzēja sabļaustīties.
          No dzertajiem patikās visvairāk mango un riekstu ali. Autorus gan neatminos.

Biju pirmo reizi, tik daudz ko varēja pagaršot ka beigās vairs nesproti kas ir kas. Riekstu bija interesants. Skābie ar bija interesnati gan Brett, gan Voblas mežonīgais.
            Patika objektīva kritika, jo pašam jau liekas ka viss ok bet izrādas ka tomēr tā mana IPA garšo pēc zirgadeķa. Vismaz kaut kāda skaidrība ko dari nepareizi un ko labot. Paldies par ieteikumiem. Brūvēšu vēl un noteikti pievienošos uz nākamajam reizēm. Paldies. 🙂

Dainis droši vien ievietos arī savu aprakstu un vērtējumu, bet nu padalīšos arī ar saviem iespaidiem. Mani subjektīvie vērtējumi par atnestajiem un garšotajiem aliem:
              M.Andžs. Stiprs (9%) bāzes alus plus 3 tā variācijas. Pats bāzes alus man nepatika. Variācijas: anīss - smaržā bija ok, bet garšā likās par daudz anīsa. Bebrs – ir riktīga dziedzeru smarža, Vobla uzstāj, ka tie esot epoksīda sveķi. Nebija tik traki, biju domājis, ka vispār nevarēs iedzert. Viskijs – aromātā un garšā izteikti jūtams viskijs (pat šķiet, ka dzeru viskiju). Šis man vislabāk patīk. Dainis saka, ka vajadzētu lielāku ķermeni. Visos šajos alos lielos grādus (=alkoholu) nejūt.
              Arnis. Ērkšķoga – diezgan puto, izskan frāzes par iespējamiem defektiem, bet neko briesmīgi sliktu nesajūtu. Riekstu stauts – rieksti ir ļoti jūtami gan garšā, gan aromātā. Prasītos lielāks ķermenis, bet vienalga ir ļoti ok.
              Vobla. Spontānās fermentācijas alus – ir diezgan ok. Citiem pat ļoti patīk. Beļģu alus ar aronijām iejavā – diezgan atzīstams beļģu alus, tik aronijas nav ne krāsā, ne garšā (nedaudz skābenums gan ir).
              KatrīnaL. Mango alus – foršs alus, daudz mango (20%?), saldens, likās, ka nav skābenuma. Labs apiņu aromāts. Marshmallow stauts – amerikāņu zefīrs gan nebija jūtams, toties bija gana apiņots – apiņi gan aromātā, gan garšā. Pale Ale ar ozola skaidām – šis mazāk patīk, laikam prasītos vairāk gan apiņi, gan arī ozola skaidas.
              Dainis. Polaris IPA – forša IPA, viegli dzerams, apiņi jūtami gan aromā, gan garšā. Patīkams rūgtums pēcgaršā.
              Jānis Pumpiņš. Latvijas Cascade – nekas no slavenajiem Cascade apiņiem nav sajūtams, citi norāda, ka tā ir kopīga iezīme daudziem aliem, kas darīti ar Latvijas apiņiem. Brett Saison – labs. Pat man patīk, kaut arī neesmu šādu alu cienītājs.
              remerts2. Pats biju paņēmis divus alus: DIPA (ar Ekuanot, HBC 431, Hull Melon apiņiem) un Porteri ar portvīnu, kūpināto iesalu un ozola skaidām. DIPA pašam garšoja vairāk, bet arī porteris šķita diezgan neslikts, kaut arī portvīnu un ozolu just nevarēja.
              Mildas Laiks. Golden Promise 100% - šķiet, šis bija gadu vecs, tomēr jāteic, ka laiks defektus nebija nokāvis.
              Toms. Visi trīs atnestie ali (amerikāņu kviesis, IPA un sezons) bija ar defektiem, varbūt vienīgi kviesim defektu bija nedaudz mazāk.
              Viedu melnā IPA. Man likās tīri okei, apiņi gan bija gājuši mazumā, tāds viegli dzerams alus.

Man riktīgi patika Remerta DIPA, noteikti vislabākā vakar. Vēl kā labos atceros Katrīnas mango un Daiņa polaris. Par mango alu biju viena no tiem, kam varēja vēl vairāk mango garšas, tik, kā jau teicu, man būtu žēl tik daudz tos pirkt.

Piekrītu par cilvēku skaitu, šķita tieši optimāls. Un mūzika arī nebija par skaļu, ja neskaita pasākuma beigas 😃

Sākumā bija 8 cilvēki un 11L, tad pieradās līdz 13 un 13.5L alus.

1. Vobla - Zemābeļu spontānais - smirdoņā briesmīgs acetons, bet garša ir OK
                  2. Pumpiņš - #93 Latvijas Cascade - viegls, patīkams citrusiņš ir jūtams. Pļaujamais alus. OK.
                  3. Katrīna - Wai-iti / Rakau - ļoti labs Pale Ale sanācis - viegls smaržā-garšā, bet apiņš jūtams. ++
                  4. Ērkšķogu - fiens fontanēja, bet nebija sabojājies - nedaudz ūdeņains, skābens.
                  5. Katrīna - Par daudz mango - 20% otreizējā. Laba smarža (vairāk no apiņiem - likās ka Amarillo/Mosaic un bija ar) un garša 9tur gan mango un man arī vairāk netraucētu). ++
                  6. Vobla - Aronija - liktas pie iejavošanas (0.8kg uz 5.5kg). Kautkāda piegarša nojaušama, bet drīzāk no beļģu rauga. Labs. +
                  7. Dainis - Polaris IPA - man pašam patīk - viena no labā gala. Gan ķermenis sanācis, gan smuks apiņš smaržā-garšā. +
                  8. Pumpiņš - Saisons - skāba smarža. Garšā uz dučesi velk. Smuks ķermenis priekš FG1.010. +
                  9. Riekstu Stauts - 5.2%. 30g/l drupināti-grauzdēti rieksti. Ir labs. +
                  10. Remerts - DIPA 7.2%, WL007 Ekuanot, HBC431, Huell Melon - nedaudz pārgāzēts, bet labs ķermenis un īpatnēja, laba garša.+

''Ekuanot™, pronounced Ee-kwa-not, is actually the replacement name for Equinox™ brand HBC 366 hops.''

1. Remerts - Prteris 2 ar portvīnu un kūpināto iesalu, 7.2%, WLP007. r Labs. +
                  2. Katrīna - Marshmallow - zefīru nejūt, bet ir labi apiņi, tikai nedaudz paass . OK
                  3. Mildas Laiks - #14 29.10.2016. Golden promise - zelts palicis solījumu līmenī - raksturīgā defektīvu apiņu zāļainā garša + zaļi āboli (nedaudz sidrīgs, no ilgās uzglabāšanas). Nav īsti ārā lejams, garša visai īpatnēja, var pačāpstināt, bet pēc 3-4 malkiem vairāk negribas izgaršot. -
                  4. Mandžs - Imperiālais Anīss 9.2% - Briesmīgas klepuszāles ar beigtu bebru vezumā. --
                  5. Mandžs - ImperiālaisBāze 9.2% - pašķidrs, ar ābolu sēklām. -
                  6. Amerikano Kviesis - šķiet nenogatavojies un nedaudz ūdeņaisn, bet tā ir OK.
                  7. Tomijs - Odulejas IPA 53IBU, 7% - garšo pēc goašu krāsām --
                  8. Tomijs - pārgāzēts skābulis. Smaržā terpentīns, bet garšā dučese.
                  9. Balzams Dvēselei - pirmais vārījums ( ~gadu vecs). ļoti labs. +
                  10. Mandžs - Viskija. Laikam 80g uz pudeli ? Labs. +
                  11. Mandžs - bebrinieks (3g/L) - smaržā goša. Izturēta garša, savelkoša, spēcīga.

:p

BOD Mandžs - bebrinieks (3g/L) - smaržā goša. Izturēta garša, savelkoša, spēcīga.

:p

Mans piedāvājums tika ignorēts nu jau 2 gadus- 1 BEBRINIEKU piešaut kaķī uz 28 litriem un būtu ideāli!!!

Write a Reply...