• Pasākumi
  • Aldara mājbrūvētāju kauss ''Mežpils prove'' 2018

AS "Aldaris" un mazumtirdzniecības uzņēmums "Rimi Latvia" aicina mājbrūvētājus līdz 5.jūlijam pieteikties konkursam "Mežpils prove" 2018, kuram šogad jāiesniedz līdz diviem kviešu alus veidu paraugiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Konkursa uzvarētājs iegūs iespēju brūvēt savu alu "Aldara" alus darītavā 9500 litru apjomā, pārdot to "Rimi" lielveikalos, kā arī 1000 eiro dāvanu karti no veikalu tīkla "Rimi".

Uzņēmumā informēja, ka konkursa finālistus un uzvarētāju 9.jūlijā noteiks ekspertu komisija, kurā piedalīsies sertificētais alus someljē Andris Rasiņš, "Rimi Latvia" kvalitātes vadītāja Māra Tamane un citi žūrijas dalībnieki.

Kompānijā informēja, ka šā gada konkursa tēma ir "Kviešu alus", tāpēc šogad konkursam līdz 5.jūlijam jāsniedz ne vairāk par diviem kviešu jeb Vācijas stila "Hefeweizen" alus veidu paraugiem. "Kviešu jeb baltais alus ir tradicionāla Vācijas alus šķirne, kura brūvēšanā izmanto vismaz 50% kviešu iesalu, kas sniedz alum gan gaišāku krāsu, gan vieglāku un baudāmāku garšu. Kviešu alus popularitāte strauji pieaug gan Latvijā, gan arī visur pasaulē," teica Rasiņš.

www.mezpilsalus.lv/prove2018 - "alus sastāvā drīkst būt tikai kviešu iesals, miežu iesals, apiņu iesals un raugs".
    Būs jābliež "100% apiņu iesala" alus. Sākšu jau diedzēt apiņu čiekurus, lai varu pats taisīt apiņu iesalu. Raivo netirgojot.

Pašā nolikumā nedaudz precīzāk, bet par krāsu nepareizi"

''6.2. Katrs Pretendents var pieteikt konkursam ne vairāk par 2 (diviem) kviešu (Vācijas stila Hefeweizen) alus veidiem, kuri atbilst šādiem kritērijiem:
    6.2.1. alus krāsas koeficients nedrīkst būt mazāks par 3-9 SRM;
    6.2.2. alus rūgtuma koeficients no 10-20 IBU;
    6.2.3. alus nedrīkst saturēt vairāk par 5,8 % ABV, turpmāk - Paraugs.
    6.2.4. alus sastāvdaļas drīkst būt tikai: kviešu iesals, miežu iesals, apiņu un raugs. Papildus garšvielas nav atļautas.''

Jautājums - vai tikai un vienīgi tikai Hefeweizen stila alu var iesniegt konkursam??? Jo kviešu alus stili (ievērojot nolikumu) var sanākt vairāki 🙂

tas jau kā parasti ...

Nolikumā arī varēja ierakstīt, ka vismaz 50% jābūt kviesim

KalvisK Vispār jau tur skaidri rakstīts par Hefeweizen stilu, tā ka tas arī ir domāts, ka tikai Hefeweizen.

a month later

Vai varētu būt tā, ka es šodien biju pirmais, kas iesniedz savus paraugus "Mežpils prove 2018" konkursam? Jo meitene "Aldara" vestibilā bija izbrīnīta, ka es esmu atstiepies ar kaut kādiem pašbrūvētiem aliem. Un kas tas tāds par konkursu vispār esot?!

Ja trāpīsi IBU apgabalā - easy money, kā itāļi saka 🙂

Zelcs Tā tiešām varētu būt. Gan jau, ka nākamnedēļ visi sāks stiept savus brūvējumus.

gan jau vairums Rasiņam nodod, nenvis uz rūpnīcu peras

šogad bija ļoti maz laika savārīt, šķiet, ka aptuveni 2 mēnešu laukā viss bija jāsadara. pats sapirku sastāvdaļas, bet no plānotajiem vārījumiem esmu paspējis uzvārīt tikai vienu un ne to veiksmīgāko.

es divus paspēju, bet prasītos vēl trešo

6 days later

Jautāju Rasiņam vai var Alus Cellē ievest alu, lai nav jābrauc uz Aldari - no šodienas 19:00 var.

6 days later

Jums epastā atnāca kāds papīrs jeb ar pudelēm tāpat jādodas uz Celli un tur tad jānoformē kāds PN akts
                          Un jāpievieno:

"7.2.2 katram Parauga iepakojumam alus blīvumu (Plato), alus aprakstu/raksturojumu, kurā ir izklāstīta informācija par Parauga ražošanu un tā īpatnībām, nesniedzot detalizētu Parauga receptūru;

Rīt, 5.jūlijs pl.16.00, termiņš

Man nekas neatnāca. It kā būtu loģiski, ja vienotā formā jāsniedz info, bet nekā nav.

formu mājaslapā aizpildi - pie nodošanas - P/N aktu

šodien cellē bija biku uzlidojums. 2 konkurentus satiku :-D

Mājaslapas nolikumā izlabots, bet Alus Cellē parakstītajā tika teikts, ka degustācija 10. jūlijā, uzvarētāju paziņošana 9. jūlijā 😃

5 days later

Ir zināmi uzvarētāji vai kas ar tiem datumiem sajaukts?