Linards Ja katram nopietni jāšausta sevi vai drīkst piedalīties konkursā ar savu alu un pirms iesniegšanas jādabū atzinums no alus profiņiem, tad diez vai te kāds konkurss sanāktu - ja šogad kopumā iesniegti tikai 17 paraugi :-)
Konkurss paliek konkurss un jāļauj cilvēkiem piedalīties. Ja žūrijai nepatīk, tad neko darīt un nevajadzētu nonievāt, tos kuri ir centušies, bet alus nav sanācis tik labs ka gribētos. Es šo konkursu vispār uztvēru vairāk kā vispārēju kviešu alus konkursu (kā tas arī saucās), kuram jāatbilst uzskaitītajiem kritērijiem. Hefeweizen stils bija maziem burtiem iekavās bija pieminēts, kas lika domāt ka tā ir norāde uz vēlamo grašu. Par skābumu Hefeweizen stila vadlīnijās nav nekādas noliedzošas atsauces, tāpēc, ja skāba nots ir sajūtama, tad viennozīmīgi nevarētu teikt, ka alus neatbilst stilam (Protams, ja vien skābums nav dominējošs un pārējās stilā aprakstītās garšās nianses nav sagaršojamas). Mans iesniegtais paraugs arī bija ar skābu noti, tāpēc pieļauju ka es varētu būt tas sliktais cilvēks, kas iesniedza skābo alu :-) Pašam un citiem garšotājiem alus likās pat ļoti ok. Brūvējumu pildīju gan pudelēs sagāzējot ar cukuru, gan kegā - sagāzējot ar CO2. Sagāzēšana cukuru skābumu mazliet paaugstināja, tāpēc šis variants bija mazliet skābāks. Konkursam iesniedzu ar cukuru sagāzēto versiju.