• Pasākumi
  • Gada mājbrūvētāju pasākums 2019-apspriešana

Gribu publiski izteikt pateicības vārdus visiem pasākuma dalībniekiem. Par to, ka ieradāties, par to, ka piedalījāties, par to, ka atvedāt alu, Jamesonu un Black Balsam Currant!
Mēs, organizatori, ļoti gaidīsim komentārus par šo pasākumu. Īpaši gribam dzirdēt ieteikumus, ja tādi ir, kā vēl uzlabot pasākuma organizāciju. Uzreiz gan jāsaka, ka no viesu mājas un tās saimnieka "izspiests" tika maximums. Ja man jābalso, tad šajā vietā pasākumu labprāt apmeklētu arī nākamgad. Jā, bija kāzuss ar krampīti, kuru varēja operatīvāk novērst, bet kopumā attieksme no saimnieka puses bija burvīga. Domāju, ka daži no pasākuma dalībniekiem īpaši novērtēja atļauju uzkavēties viesu mājā pēc pasākuma beigām, lai nebūtu jāriskē un jāsēžas pie stūres ar promilēm.
Arī dalībnieku attieksme pret pasākumu bija līmenī. Mildas Laiks gan ir savs viedoklis par to, bet kopumā viss noritēja bez starpgadījumiem, vismaz ja tādi arī bija, tad viņi ir palikuši starp dalībniekiem, organizatorus neinformējot!
Alus. Alus daudzums bija kā nomērīts.... nu labi, mazliet varbūt pietrūka daudzveidība svētdienas rītam, bet to lieliski kompensēja Blac Balsam Currant (sk. pielikumu) . No kopgalda bija ko izvēlēties, arī simpātiju konkursā uzvarēja tas par ko balsoju arī es.
image whatsapp-image-2019-05-20-at-091138.jpeg

Paldies Hopallā un Katrīnai par lekcijām. Rauga lekcija bija īpaši aizraujoša
image whatsapp-image-2019-05-20-at-091136.jpeg

Konkursi.
Es šīs nedēļas laikā apkopošu žūrijas konspektus par NEIPA konkursu, bet "moderējot" viņu šo to ievēroju arī es, un varu iekomentēt, jo daudzi gaida tā saucamo fīdbeku. Es gan esmu slavens ar savu nezināšanu par alus stiliem un to atbilstību, bet centīšos būt gana objektīvs.
Defektu nebija. Nebija NEVIENS no paraugiem, ko vajadzētu spļaut laukā. Bet iesniegto paraugu skaits, deviņi, liecina ka mums beidzot bija izdevies viens diezgan grūts konkurss. Cik zinu, tad daži kas bija pieteikuši savu alu konkursam, pēdējā brīdī atsauca savu pieteikumu, kritiski vērtējot alus atbilstību. Sīkāk tad , kad izskatīšu pierakstus.
Īpaši jāizceļ jaunievedums - Labākā uzkoda pie alus. Domāju, ka šim konkursam jāpaliek pastāvīgajā sortimentā.
Nobeigumā, visiem vēlreiz liels paldies, un uz tikšanos vasarā!

image whatsapp-image-2019-05-20-at-091138-1.jpeg

P.S. ja kāds no tiem kas vieglā reibumā aicināja braukt ciemos uztur šo savu piedāvājumu, tepat forumā var izsludināt pasākumu un uzņemt viesus. Kaut divus, kaut tālākajā Latvijas austrumu punktā... tas jebkurā gadījumā būs vairāk kā nekas.

    Arī es gribu pateikt lielu paldies visiem visiem. Ipaši Mārtiņam un Linardam, ka uzticēja daļu organizēšanas, priekš manis tā bija liela pieredze, un ļoti pozitīva. Lieliski ir strādāt ar cilvēkiem, kam var uzticēties un nav jāstaigā pakaļ 10x atkārtojot vienu un to pašu. Laikam noklusēts tika tas, ka pateicoties Jurim Cinītim varējām izbaudīt pirti un baļļu- paldies par šo prieku! Paldies arī Zelcs, ka uzņēmās visu, lai varētu nolemt galvenā konkursa alu. Paldies Mildas Laiks par to, ka uz glāzēm bija varen smuka bilde. Paldies Edžiņam par lielisko barošanu- tu mums esi zelts, ipaši, jo manis dēļ bija jāparplāno ierašānās diena 😃 Par Vizuļu saimnieku arī tikai labāko varu teikt, jo tomēr ir vajadzīga pacietība uzņemot šo mūsu lielisko kompāniju. Edināšana ar bija ok, galvenais ka visiem pietika. Un pateicoties mūsu saldumu slepenajam rūķim, par tukšiem punčiem sūdzēties nevarēja. Man gan kādā brīdī likās, ka ēdiena ir vairāk, kā alus 😃 Paldies Jurim un Alusvedējam par pasākuma iemūžināšanu- gaidām rezultātu!
    Ideja, ka vajag labu devu nostaļģijas šajā pasākuma, manuprāt, izdevās. Lekcijas bija apmeklētas. Konkursos visi aktīvi piedalījās. Ņemot vērā alkohola daudzumu asinīs, notika mazākais- krampītis kirdik, un kāda čība piesmieta. Dzīves sīkumi! Arī es esmu par to, ka uzkodu konkurss paliek programmā. Var izpausties arī otrās pusītes un tie, kas alu nav izvārījuši.
    Lielum lielais paldies sponsoriem par balvām, domāju, ka uzvarētāji ir varen apmierināti!
    Un visiem dalībniekiem, ka atbraucāt, ka piedalījāties, ka bijāt ar mums, un uzvedāties godīgi.
    Es noteikti kādu esmu piemirsusi, bet paldies visiem visiem. Es jūtos nogurusi, bet tās emocijas- UHHHHH!
    Bučas!

    Linards No manas puses pretenziju nekādu nav, čība jau sen kā izšuvusi, tā, ka viss čill!
    Vēl, ko skaidri atceros, ka uz manas sirdsapziņas ir viena saplēsta glāza, tik kurš bija īpašnieks, nepateikšu.
    Ceru, ka nākamgad uzkodu konkurss arī būs, bet es savukārt apsolos uzrīkot etiķešu konkursu.

    Par dzertajiem aliem vēlāk uzrakstīšu, jo pierakstu nav līdz, bet paldies organizātoriem par pasākumu. Vienīgā skāde, ka lekcijas ievilkās un par kontraktbrūvēšanu sanāca nogulēt.

    Par vietu - ir laba, tik tas lauku aromāts reizēm uzvēdīja un skaņas izolācija pašvaka - otrajā stāvā lieliski var dzirdēt lejā notiekošo, kas traucē miega ritumam.

    Uzkodu konkurss noteikti ir atbalstāms.

    Varbūt tomēr jāmēģina ievākt informācija, ko vedīs uz kopgaldu un Simpātiju konkursu (šoreiz diezgan maz bija), lai var laicīgi saplānot alus sagrupēšanu (centos vismaz nodalīt tumšos, gaišos un kviešus ar skābuļiem). Simpātiju konkursam vajadzēja etiķetēs atstāt vietu stilam, krāsai un alkohola saturam, lai neaizmirstas tos norādīt (pašam tā sanāca).

    Paldies visiem par pasākumu, it īpaši orgkomitejai!

    1. Vieta ļoti laba, atbalstu arī nākamā gada pasākuma organizēšanu turpat.
    2. Uzkodu konkurss - atbalstu. Pats šogad diemžēl nepiedalījos laika trūkuma dēļ.
    3. Kā jau Dainis raksta - uz simpātiju galda būtu labi vairāk info par alu (pats arī aizmirsu kaut ko uzrakstīt uz etiķetes, tikai starta numuru).
    4. Lekcijas lieliskas, it īpaši par raugu - iedvesmoja pieķerties šķidro raugu pasaulei.

    Priekā!

    Daiga, Mārtiņš un Linards noorganizēja lielisku pasākumu! Paldies par to!

    Es atbalstu ideju, ka mājbrūvētāju gada pasākums katru gadu varētu notikt citā vietā. Tā ir lieliska iespēja apskatīt tādas Latvijas vietas, kuras citādāk varbūt nekad netiktu redzētas. Kraukļos pirmajā gadā bija lieliski, otrajā gadā jau ievērojami vājāk.
    Bet nu par to var domāt, ja ir finansiāli līdzvērtīgi viesu namu piedāvājumi. Ja ar Vizuļiem neviens nespēj konkurēt - paliekam arī citugad Vizuļos.

    Vēl atbalstu ideju, ka Simpātiju konkursa aliem varētu būt vairāk info uz etiķetes. Varētu izsūtīt vienotu sagatavi visiem dalībniekiem, kurā būtu jānorāda stils, alko, krāsa, izmantotās sastāvdaļas, piedevas u.t.t..

    Forši ka beidzot pasākums notika pareizā Daugavas pusē 🙂
    Nez ko tur Dainis par skaņas izloāciju stāsta. Lai arī šoreiz biju kopējā istabā nekādus trokšņus nedzirdēju - abas naktis atsitos pret spilvenu un pazaudēju samaņu līdz rītam.
    Piekrītu Kastrolim - pēc pagāšgada paikas trūkuma šogad varēja sagaidīt paikas pārpilnību. Brokastu zupa un uzkodas bija super!
    Pirtiņa bija labu labā. Baļļā gan prasījās pēc svaigāka ūdens, bet nācās iztikt ar tādu kāds bija.
    Voblas trūkumu lieliski kompensēja atraktīvie latgaļu džeki, kas baļļā sarīkoja veselu koncertu.
    Tiesa tie paši latgaļu džeki arī pielēja pirti ar ūdeni un piešmucēja ar lapām tā ka kādu brīdi sita laukā automātslēdzi un lapas no rīta palika nesavāktas.
    Atzīšos ka -1 vietējā glāze ir arī manā kontā. Jādomā ka to saimnieks jau laicīgi bija ielicis cenā.

    Alus šķietamo trūkumu laikam izraisīja slinkums aiziet uz pagrabu. svētdien no rīta diezgan daudz alu no pagraba iznesu. un vēl arī aukstumsomu pilnu ar paiku.
    Kā jau te minēts saimnieks bija gana labs un prom nedzina. Tāpēc mēs palikām ilgāk un principā pa lielam iznīcinājām visu alu kas netīšām atradās pagrabā 🙂 tā kā pāri nekas nepalika!

    Njā, to baļļas ūdeni no rīta bijām apskatījuši - izskatījās pēc rabarberu kompota 😃

      Tā jau ar tiem smalkajiem rīdziniekiem ir 😛

        Paldies organizētajiem par labu pasākumu. Ta kā tas ir mans otrais apmeklētājs pasākums nav daudz ar ko salīdzināt. Man gan Kraukļos patīka vairāk, bet nu tas ir mans personīgais viedoklis. Bet ēdināšana gan bija labāka Auce, nekā Kraukļos. Atbalstu Uzkodu konkursa turpināšanu arī turpmāk. Par simpātiju konkursu pareizi augstāk izteicās, ka jāuztaisa vienu šablonu kur var norādīt nepieciešamo informaciju par alu. Lekcijas bija izvēlētas tieši mājbrūvētājiem. No mīnusiem tikai aromāti 😁. Mans ieteikums ir jādomā vai jātaisa atkal balsošanu par nakama gada konkursa alu jau tagad. Lai būtu vairāk laika eksperimentiem un uzbrūvēt tieši to kas kļus par pirmo. Vēlreiz paldies visiem. 🍻

          Viss bija lieliski! Paldies visiem par kompāniju! Paldies organizatoriem! Man lielais gada pasākums nu jau 4. reizi tā patīk, ka kkādi neizdevušies sīkumi liekas mazsvarīgi. Savā īsajā mājbrūvētāja karjerā esmu iepazinis tik daudz labu cilvēku! Lielu daļu satieku reizi vai divas gadā, bet vienmēr ir interesanti un jautri. Šogad galvenais uzstādījums bija iepazīties vismaz ar pāris jauniem dalībniekiem, kas arī godam izdevās. Ēdiens bija labs, gulēt, kur bija, bērniem vispār ideāli.
          Nesaprotu, kā jūs tos laikapstākļus katru gadu noorganizējat? Droši vien, Mārtiņš pieslēdzis kādu kontrolieri...
          Uzkodu konkursu vajag atstāt konkursu listē. Es piedalīšos, noteikti.
          Neskatoties uz to, ka pametu Latviju uz kādiem gadiem 4, noteikti mēģināšu saorganizēties nākamgad arī. Ja viss izdosies, 6dienas brokastis ņemu uz sevi. Ņemšu vērā arī pamatoto kritiku, ka zupa bija par asu.
          Ja nu kādam nākotnē ir darīšnas Minskā, dodiet ziņu. Ar vīzām, naktsmājām un alu varēšu palīdzēt. Vai arī sludināšu pasākumu Baltkrievijā.

            Nākamo konkiras alu šķiet parasti kādu pusgadu pirms kārtējā maija izsludina.
            Šķiet tam vēl par agru. Vasarā jānodzer kas i un rudenī jāceļ tēma gaisā.

            Nebija zupa par asu. Labulabā zupiņa tieši kā vājag! Gribu vēl!

              Edzins

              Es domāju, ka visa organizatoru komanda labprāt dzirdētu arī par tiem sīkumiem.
              Kā arī cienot tos, kas nav LV, centīsiemies max laicīgi izziņot datumus nākošajam gadam, lai visi var savākties! Tas nekas, ka pēdējā nedēļā piesakās puse dalībnieku, radot pamatīgas galvas sāpes un sirmus matus organizatoriem 😃

              Varētu droši izlemt tagad, kurš būs atbidlīgs par konkursa alus noteikšanu, un septembrī tad uzsākt diskusijas! Manuprāt, Zelcs lieliski tika ar šo pienākumu galā 💯

                Pārdomas par NEIPA dalībniekiem garšošanas kārtībā:

                11N - ➕ labs, tik nedaudz par saldu;
                5N - ➕ labāks, vairāk apinis, nedaudz ass nobeigums;
                24N - OK, zāļaināks un asāks par 5N;
                7N - OK, tik nedaudz pašķidrs;
                14N - 🙅 nav labs apinis un ass;
                36N - OK
                30N - 🙅 liekas atšālējies un nekāds;
                13N - ➕ labs, bet 5N labāks;
                18N - ➕ labs.

                Beigās vēl 4 labākos pa otram lāgam garšoju un palika 5 un 11. Lai gan sākumā 5 patika vairāk, beigās par 11 nobalsoju.

                14S - kviesis - nu tā ...;
                11S - man par skābu, bet stilā labs un apinis tīkams (Enigma ?);
                15S - ➕ tīkams skābums un labs ķirsītis;
                27S - OK, stauts, pasauss, nedaudz pārgāzēts;
                3S - ➕ ITC porteris - kā šokolādes saldējums;
                8S - OK, APA, nedaudz paasi apiņi, bet ir ok;
                30S - ➕ porteris - klasiski labs;
                12S - ➕ kviesis, laba garša, nedaudz saldena, nedaudz koriandrs, bet labākajās nozīmēs;
                5S - ➕ APA, kautkas nedaudz traucē / pietrūkst, bet laba;
                16S - ne pārāk labs tumšais;
                33S - OK, Cascade smash;
                18S - nekāds;

                5 favorītus nogaršoju vēlreiz un fināltrīnniekā iekļuva 12,15 un 30. Izšķirties bija grūti, jo abi vienlīdz labi patika, bet nobalsoju par kviesi (30), jo pats stils man ne visai, bet ja jau patīk, tad stila ietvaros laikam ļoti labs ...

                Uzkodas:

                36U - ➕ BBQ bekons - prīmā, tik nedaudz par saldu - viens no pirmajiem nozuda;
                15U - OK, drabiņu cepumi (vairāk gan siera, kā jau tas ar drabiņu cepumiem parasti ir);
                6U - OK, vistu astītes. Kraukšķi vairāk gribējās.
                30U - ➕ siera cepumi ar garneli, smēriņu un vēl kautko. Cepenē grauzdēts siers vienmēr laba lieta un pārējās lietas arī smuki garšoja.
                9U - ➕ garneles ar tomātu mērci (paštaisītu) - garneles, kā jau garneles - bezgaršīgas, bet mērcīte ierullēja;
                35U - OK, maizīte ar ķimenēm - siltā veidā nedaudz labāka, bet arī auksta OK, tik nedaudz par sausu;
                21U - OK - siera (?) cepums ar čili, sīpolu un vēl kautko (speķa gabalu) - arī labs;

                No trim favorītiem izvēlējos 30U, jo tam vienīgajam nebija kur piesieties.

                  Daiga
                  Šogad tādu sīkumu pat nebija. Staļļa aromāts un dažādās toņkārtās krācoši istabas biedri gluži nav organizatoru atbildība un galu galā padarīja pasākumu tikai interesantāku.

                  Vidzido Mans ieteikums ir jādomā vai jātaisa atkal balsošanu par nakama gada konkursa alu jau tagad.

                  Vasara paliek pārdomām un diskusijām, bet septembra sākumā jau var aktualizēt diskusiju tā, lai uz oktobri jau var sākt gatavoties.

                  Paldies organizatoriem par pasākumu un dalībniekiem par labu kompāniju! Bijām pirmo reizi, nav ar ko salīdzināt, tāpēc šis pasākums bija pats labākais! 🙂
                  Tagad - ar vēsu prātu īsumā manas pārdomas.
                  Simpātiju konkurss. Līdz šim nepatika kvieši to specifiskās garšas dēļ. Autoklavs ar savu Nr.12 apgrieza manu pasaulīti ar kājām gaisā. Tas bija fantastisks! Jau izdīcu receptīti....
                  Uzkodu konkurss. Guntara sivēnu vēderiņiem tikai 3. vieta??? Droši vien visi nemaz nedabūja nogaršot...Nu labi - manai gaumei pietrūka čili asumiņam, bet kādu 1/2 spaini vienalga tovakar izēstu... Protams- visa cieņa uzvarētājam. Viņa 4 gadalaiki bija ideāli, bet tā jau nebija uzkoda pie alus, bet gan restorāna cienīgs ēdiens, kur Mārtiņš Rītiņš var tikai pienest ūdeni. Man uzkoda vairāk asociējas ar čipsiem, grauzdiņiem, voblām, siermaizītēm un citiem vienkāršiem graužamajiem. Nākošgad jārīko atsevišķi uzkodu un gastranomisko izvirtību konkursi. 🙂
                  Galvenais konkurss. Nevērtēju, jo mans līmenis pagaidām ir garšo - negaršo. Neesmu stilu speciālists. Dažus pagaršoju, un visi patika.
                  Rezumē. Patika. Brauksim vēl. Kaut uz Balviem vai Atašieni. (Atašienes Nokia - sivēnu bizness...)
                  P.S. Sienu biezums ir proporcionāls izdzertā alus daudzumam.
                  P.P.S. Speciāls paldies Autoklavam un Juris A ar otrajām pusītēm par kompāniju!

                    kurzemnieks Simpātiju konkurss. Līdz šim nepatika kvieši to specifiskās garšas dēļ. Autoklavs ar savu Nr.12 apgrieza manu pasaulīti ar kājām gaisā. Tas bija fantastisks! Jau izdīcu receptīti....

                    Kādreiz gāju garām kviešiniekiem, pēdējā laikā sāk iepatikties. Gribas uzbrūvēt pirmo kviešinieku, bet bailes, ka nebūs dzerams. Ja nav noslēpums, vai vari padalīties ar šo recepti? 🙂

                      neimets132
                      Nebūs smuki, ja es te bez Autoklava ziņas ar viņa receptēm mētāšos. Paprasi viņam pašam.

                        Uzkodu konkursa uzvarētāji- jums e-pastā ir nosūtīta informatīva ziņa. Lūgums izlasīt un ņemt vērā!