• Pasākumi
  • Balsojums par 2019.gada mājbrūvētāju saieta Galvenā konkursa alu. 1.kārta

Noteikumi:
1) Pirmajā kārtā katrs foruma dalībnieks var izvirzīt savu variantu
2) Variantu pieteikšana notiek līdz 21.novembrim (pēdējais iesniegšanas termiņš - 20.novembra plkst. 23:59) publicējot savu variantu šajā diskusijā.
3) 21.novembrī apkopojam variantus un uzsākam balsošanu šajā pat diskusijā. Katram foruma dalībniekam viena balss. Balsojam līdz 1.decembrim.

Izvirzītie kandidāti:
1) Alus ar kūpināto iesalu
2) NEIPA
3) Desertu ali
4) Berliner Weisse
5) IPA
6) West Coast IPA
7) Belgian Dubbel
8) Belgian IPA
9) Barleywine
10) Saison
11) Imperial Stout
12) Pale Ale (APA)
13) Golden Ale
14) Brut IPA

Balsošana ir sākusies un turpinās līdz 30.11. plkst 23:59. Katrs foruma dalībnieks var nobalsot šajā diskusijā. 1. decembrī saskaitām balsis un noskaidrojam trīs populārākos variantus. Tie trīs tiek otrajā kārtā un tur balsošana notiek par šiem populārākajiem variantiem.

4) 1. decembrī saskaitām balsis un noskaidrojam trīs populārākos variantus. Tie trīs tiek otrajā kārtā un tur balsošana notiek par šiem populārākajiem variantiem.
5) 15.decembrī saskaitām balsis un noskaidrojam uzvarētāju.

    Alus ar kūpināto iesalu.

    Kūpinājumam jābūt jūtamam (aromātā, garšā), nav svarīgi, cik daudz procentu attiecīgā kūpinātā iesala. Galvenais, lai viss ir balansā. Stils - jebkurš. Grādu ierobežojums - var nebūt. Krāsa - jebkāda.

      NEIPA ar konkrētiem kritērijiem (FG, ABV, u.c)

        NEIPA (var jau teikt, ka tā ir vakardiena, bet joprojām garšo un daudziem problēmas normālu uztaisīt (piem. Pumpurs ''Pērkondārds'' sanācis visai garām) - bieži patīk arī tiem, kas nav apiņgalvas)

          Desertu ali. Omnipollo ice cream sērija būtu uzskatāms piemērs (Maple Truffle Ice Cream Waffle, Blueberry Slab Cake Ice Cream, Texas Pecan Ice Cream utt.).

            Berliner Weisse skan labi, varbūt paplašināts uz skābajiem
            NEIPA arī ir atbalstāms
            Lāgeris kā tāds

              Lūgums pieturēties pie viena izvirzāmā varianta. Viens mājbrūvētājs - viens izvirzāmais variants. Un neatkārtot jau nosauktos. Ja NEIPA jau 2x pieminēts, nav vajadzīgs to izvirzīt vēl trešo reizi.

                Izvirzu IPA.

                p.s. Ir bijuši jau šādi konkursa ali:
                2018 LV100 alus ar Latvijai raksturīgu augu
                2017 Rudzu alus
                2016 Augļu alus
                2015 IPA
                2014 Kviešu alus
                2013 Vieglais alus līdz 3.9%
                2012 English Best Bitter

                  West Coast IPA - 6,5-9% ABV, IBU min. 70. Un piedāvāju noteikt ierobežojumu uz apiņiem un iesalu, lai galvenā konkursa mērķis būtu uzbrūvēt stipru, taču sabalansētu IPU, izmantojot jau par klasiku kļuvušas apiņu šķirnes

                  @janis s#207604 Tas būtu interesanti, bet tad javara būtu janvarī un garšot manuprāt būtu verts uz 2019 ziemassvētku laiku.

                    Freestyle.
                    Vienkārši - katrs uzvāra tādu alu, kāds pašam vislabāk garšo......

                      Rīkotājiem vajadzētu nodefinēt konkursa mērķi!?
                      Viens viedoklis, ka jāmāk uzvārīt alu pēc konkrētiem parametriem. Atstrādāt iemaņas! Tāds mērķis ir Brūvēpats konkursam arī laikam?
                      Man būtu interesanti gan piedalīties, gan baudīt citu veikumu kādam īpaši unikālam alum, bet tas laikam simpātiju galdam šobrīd domāts, kā Linards minēja. Cienīsm ko paši rakstam! "Pirmajā kārtā katrs foruma dalībnieks var izvirzīt savu variantu"!
                      Konkursam vajadzētu būt radošam. Visneiedojamāko ideju īstenošana. Tas varētu raksturot šo pasākumu. Tāds mans viedoklis. Kaut ko kopēt sen vairs nav ne interese, ne gribēšana. Tāpēc piekritīšu Kurzemniekam. Šī ir tā reize un vieta, kur izpausties individuāli!

                        Imperial stout (atlaujot piedevas, piemeram 3)