Balsojums par 2019.gada mājbrūvētāju saieta Galvenā konkursa alu. 1.kārta
Berliner Weisse skan labi, varbūt paplašināts uz skābajiem
NEIPA arī ir atbalstāms
Lāgeris kā tāds
Lūgums pieturēties pie viena izvirzāmā varianta. Viens mājbrūvētājs - viens izvirzāmais variants. Un neatkārtot jau nosauktos. Ja NEIPA jau 2x pieminēts, nav vajadzīgs to izvirzīt vēl trešo reizi.
Izvirzu IPA.
p.s. Ir bijuši jau šādi konkursa ali:
2018 LV100 alus ar Latvijai raksturīgu augu
2017 Rudzu alus
2016 Augļu alus
2015 IPA
2014 Kviešu alus
2013 Vieglais alus līdz 3.9%
2012 English Best Bitter
West Coast IPA - 6,5-9% ABV, IBU min. 70. Un piedāvāju noteikt ierobežojumu uz apiņiem un iesalu, lai galvenā konkursa mērķis būtu uzbrūvēt stipru, taču sabalansētu IPU, izmantojot jau par klasiku kļuvušas apiņu šķirnes
Belgian Dubbel
Belgian IPA
barleywine
Saison
@janis s#207604 Tas būtu interesanti, bet tad javara būtu janvarī un garšot manuprāt būtu verts uz 2019 ziemassvētku laiku.
Freestyle.
Vienkārši - katrs uzvāra tādu alu, kāds pašam vislabāk garšo......
kurzemnieks priekš tam jau ir konkurss - "Simpātiju galds"
Manuprāt, lielājā konkursā tomēr jāparāda tas, ka māk uzvarīt alu, pēc konkrētiem parametriem
Rīkotājiem vajadzētu nodefinēt konkursa mērķi!?
Viens viedoklis, ka jāmāk uzvārīt alu pēc konkrētiem parametriem. Atstrādāt iemaņas! Tāds mērķis ir Brūvēpats konkursam arī laikam?
Man būtu interesanti gan piedalīties, gan baudīt citu veikumu kādam īpaši unikālam alum, bet tas laikam simpātiju galdam šobrīd domāts, kā Linards minēja. Cienīsm ko paši rakstam! "Pirmajā kārtā katrs foruma dalībnieks var izvirzīt savu variantu"!
Konkursam vajadzētu būt radošam. Visneiedojamāko ideju īstenošana. Tas varētu raksturot šo pasākumu. Tāds mans viedoklis. Kaut ko kopēt sen vairs nav ne interese, ne gribēšana. Tāpēc piekritīšu Kurzemniekam. Šī ir tā reize un vieta, kur izpausties individuāli!
Imperial stout (atlaujot piedevas, piemeram 3)
Vakardienas pasākumā izrunājām, un vairākums ir par to, ka šī lielā konkursa alum jābūt vienkāršam, lai vecie buki parāda klasi un jaunie var mierīgu sirdi piedalīties. Tā kā IPA ir bijusi, tad es piedāvāju Pale Ale... Viegls, dzerams aliņš, kur nevajag uber zināšanas, bet tomēr, lai būtu kvalitatīvi, ir jāpacenšas
- Edited
Papildināšu Daigu.
Tiem, kas brūvē daudzus gadus un ir uzbrūvējuši nu vismaz 50+ brūvējumus, uzbrūvēt NEIPAS, IIPA, Imperiāļus un citus trendīgus alus protams ir izaicinājums un skila pacelšanas process. Taču ir arī tie džeki, kas ir sākuši brūvēt nesen un, iespējams, ieraugot piedāvātos stilus nolemj nepiedalīties konkursā, jo jau startā saprot ka šos stilus neatļauj uzbrūvēt viņu pieredze un/vai iekārtas un kaut kādas tehnoloģiskās nianses.
Ja paskatamies atpakaļ 2012.,2013. gadu galvenā konkursa alus, tad tie bija vienkārši alus stili, jo, pieņemu, tajā laikā nevienam nebija skils uzbrūvēt ko krutāku un parasta west coast IPA toreiz likās ahu*eķ manta.
Tādēļ aicinu šogad un turpmākos gadus galvenā konkursa alus stilus noteikt tādus, kur jaunajiem ir vēlme piedalīties un arī vecajiem ir izaicinājums uzbrūvēt kvalitatīvu mantu. (jo kā zinām, tad visgrūtāk (t.i. bez defektiem) ir uzbrūvēt vienkāršu alu nevis dryhop piešaut klāt tik, cik nav žēl)
Savukārt visus fantāziju lidojumus piedāvāju likt uz simpātiju galda un neierobežot aldari ar vienu iesniedzamo konkursa alu (jo zinu, ka daži māk un gribētu iesniegt gan NEIPA gan Imperiāļus gan citus brīnumus). Lai vienkāršāk vērtēt- piedāvāju simpātiju konkursu organizēt pa kontinentiem- pa lielam Eiropa un ASV. Un ja kāda fantāzijas lidojums un māka ļauj izstrādāt jaunatklātus alus stilus ( nu piem. - SHIPA (second hand IPA- atvemta vakardienas IPA blendēta ar svaigu), tad taisām arī šādu kategoriju.
Nu kaut kā tā
Rezumējot - galvenais konkurs vienmēr paliek demokrātisks un atbilst postulātiem, ka KUPLAS f-ja ir veicināt jaunu un jaunu mājbrūvētāju rašanos, savukārt simpātiju galds tad ir maksimālo prasmju demonstrēšana
es gan teiktu, ka uz Simpātiju konkursu vajag atstāt 1 ala ierobežojumu un visu pārējo var krāmēt uz random galda (tāpat šogad tik pāris alus no tā sanāca pagaršot, jo konkursu alos bija ar kaudzi ko degustēt)
"Rezumējot - galvenais konkurs vienmēr paliek demokrātisks un atbilst postulātiem, ka KUPLAS f-ja ir veicināt jaunu un jaunu mājbrūvētāju rašanos, savukārt simpātiju galds tad ir maksimālo prasmju demonstrēšana"
Ja tā, tad tas būtu arī atbilstoši jāvirza KUPLAS mārketinga nodaļai - jau iepriekš paziņot, ka galvenais konkurss ir Simpātiju galds un Galvenais konkurss tiek pārsaukts kaut kā savādāk. Lai visi saprot kas ir kas......un kurā virzienā jāvelta galvenie spēki.
Pievienojos viedoklim, ka uz simpātiju galda katrs liek tikai 1gab alu.
- Edited
Par "Simpātiju galdu" .
Tajos pašos Kraukļos bija galds uz kura bija viss, kaut kas, un viss kaut kas!
Abnormāls bardaks, un nekas vairāk!
Kā es to zinu? Tāpēc, ka es tur biju, liku, dzēru un skaitīju balsis! Tiem kam nav slinkums, atradīsiet manu ierakstu par uzvarētāju tajā gadā un ieguvušo balsu skaitu! Ja manā pirmajā Blomē @aivo ar @zintis balsis dalīja 15 pret 16, tad augstāk minētajos Kraukļos uzvarētājs "ašpadsmit" otrās vietas apsteidza par vienu (!!!) balsi.
Par galveno konkursu.
Tiem kas ir uzbruvējuši 50 un mazāk alus, šis pasākums ir pasākums kur saprast to KA var ... un labi var!
Tiem kas ir uzbrūvējuši 50 un vairāk, tas nu ir pasākums kur parādīt KO var!
Pietiek vienreiz devalvēt šīs Kustības Par Labu Au idejas! Pietiek dzīties pēc atzinības un 16-26 konkursa dalībniekiem!
Nevajag
KalvisK Ja paskatamies atpakaļ 2012.,2013. gadu galvenā konkursa alus, tad tie bija vienkārši alus stili, jo, pieņemu, tajā laikā nevienam nebija skils uzbrūvēt ko krutāku un parasta west coast IPA toreiz likās ahu*eķ manta.
Ja paskatamies atpakaļ, tad ESB un "pirts" stila ali tajā laikā bija tik pat liels izaicinājums, kā šobrīd visas duļķainās IPA's un tie ali ko 2013. sauktu par saskābušu nevis skābeno vai skābo!
Nopietni?! "Darīšanas" kultūru gribat atgriezt "divi iesali, columbus rūgtumam un citra aromātam, un US-05" līmenī?
Daiga lai vecie buki parāda klasi un jaunie var mierīgu sirdi piedalīties.
Nūūū , uz mērīšanos vajadzēs žūriju!