Zviedrijā tāds 2.2% ir novērots pusdienu galdā https://untappd.com/b/carlsberg-sverige-pripps-bla-2-2/108937
Fināla balsojums par 2019.gada mājbrūvētāju saieta Galvenā konkursa alu
3.5% bija vēl dzerams, bet tie, kam 2.8% gan bija jau pilnīgi ūdeņi.
Manuprāt, šajā diskusijā bija jābalso
Atvainojos, sajuka tabi, padzēsiet kāds, lūdzu!
Zelcs ņe prokaķilo
NE IPA. Bet sezōns (saison) laikam jāņem nost no balsošanas, ne?
Vai ir pamatots iemesls saison ņemt nost no balsošanas?
Balsojums turpinās kā nolikumā rakstīts. Ārējie apstākļi to nedrīkst ietekmēt.
NEIPA
Balsošana beigsies piektdien, 14.decembrī, plkst.23:59
Rezultāts šobrīd:
NEIPA - 16
Saison - 12
Imperial Stout - 3
NEIPA
Ar 17 balsīm ir uzvarējusi NEIPA.
Vai nolikums tiks sagatavots?
- Edited
Manuprāt, NEIPA ir pietiekoši specifisks alus stils. Tāpēc kaut kādi ierobežojumi nav vajadzīgi. Diezin vai kāds iesniegs 12% ABV alu, vai melnu alu, vai skābu alu. Tāpēc nolikums, ņemot par paraugu pērnā gada nolikumu, varētu būt šāds:
Galvenais konkurss 2019 – „NEIPA”
NOLIKUMS
1. Konkursam „NEIPA” katrs aldaris drīkst iesniegt tikai vienu nosacījumiem atbilstošu alu.
2. Alus iesniedzams xx. maijā pasākuma norises vietā līdz pulksten hh:mm organizatoru
norādītai personai. Ja aldaris nevar ierasties konkursa norises vietā xx. maijā līdz pulksten
hh:mm, tad vienojoties ar organizatoriem, alu drīkst iesniegt iepriekš.
3. Vērtēšanai iesniedzamais apjoms ir 3 litri (vēlamais, +/- 1L).
4. Alu var iesniegt tikai pudelēs (vēlams puslitra). Tām jābūt marķētām ar speciālo iepriekš
izsniegto kārtas numura uzlīmi, bez uzrakstiem uz korķiem vai citādām aldara
atpazīstamības zīmēm.
5. Konkursa „NEIPA” alum jāatbilst alus stilam - NEIPA (New England IPA)
6. Konkursanta dalības numura uzlīmes tiks izsūtītas iepriekš katram norādītajā e-pastā,
dalībniekam pašam jāmarķē pudeles ar šīm uzlīmēm un konkursam jāiesniedz jau marķētas
pudeles.
7. Konkursa alus vērtēšanu veiks žūrija. Žūrijas dalībnieki no interesentiem tiks izvēlēti īsi
pirms konkursa vērtēšanas sākuma. Žūrijas dalībnieku skaits būs atkarīgs no
iesniegto konkursa alus skaita. Liela konkursa dalībnieku skaita gadījumā žūrija dalīsies
vairākās daļās, kur katra daļa izvērtēs konkursa alus un izvēlēsies 2 labākos. Otrajā kārtā no
visu žūrijas daļu izvērtētajiem labākajiem aliem kopīgi tiks izvēlēti 3 konkursa labākie.
- Edited
Negribu neko kasīties, bet jautājums par 5.punktu - definīcija šeit (http://dev.bjcp.org/beer-styles/21b-specialty-ipa-new-england-ipa/)? Tur arī rakstīts: "Noticeable additions of fruit, lactose, or other materials to increase the fruity, smooth character should be entered in another category defined by the additive (e.g., Fruit Beer, Specialty Beer)." Kā šo ņemt vērā - vai nevajadzētu regulēt, cik daudz drīkst likt laktozi vai augļus?
Es neizvirzīju NEIPU un par to nemaz nebalsoju. Varbūt izvirzītāji (Linards, BOD) tad lai arī nosaka 5.punkta parametrus. Es uzņēmos sakompilēt nolikumu, jo neviens cits to, visticamāk, negrasījās darīt.
ideja jau tur vienkārša - ja biezeni piesper tik daudz, ka jūt tikai augļus, nevis apiņus, tad tām jāiet pie ''Fruit Beer''. Konkrētu daudzumu jau nav iespējams definēt - garšu ietekmēs pārējie parametri (vienam alum jutīs, ka mango ir 30g/L, citam to noraks apiņi).