Vai kāds ir veicis kādus mēģinājumus bezalkoholiskā vai ar minimāla alko % alus izgatavošanā? Interesētu izmantotais aprīkojums mājas apstākļos un rezultāti. (tūlīt mani apmētās ar tukšām alus pudelēm). starp citu, tēma varētu būt pat ļoti interesanta tiem, kam ir jau lielāki būvēšanas apjomi un bezalkoholiskā alus cenu veikalos, saistībā ar iegūto blakusproduktu. teoriju es zinu

    specialists72 Es šovasar taisīju 2 veidu, viens bija medus, otrs rudzu saizons. Abus uzlēju uz placeņa pēc "normālu" saizonu fermentācijas.

    Rudzu uz 23 L:
    1 kg Thomas Fawcett Rye
    0.5 kg Thomas Fawcett Extra Dark Crystal 160 EBC
    200 gr Dry Hop Cascade 6.8% @ 1 min / Alpha 70% utilization

    +67C pārcukurošana 60 min

    Fermenter #01 / MJ French Saison M29
    Estimated / Real OG : 1.014 / 1.012
    Estimated / Real FG : 1.002 / 1.001
    Estimated / Real ABV : 1.57% / 1.44%
    Estimated SRM : 14.62
    Estimated IBU : 5.78

    Piebēru klat no dry hopa izmantotos apiņus (es apiņoju kapsulās, tapec utilizacija nav kā berot fermentierī un jūtami vel paliek eļļas apiņos) varīšanas beigās, bet lēni nodzeseju tapēc ieguva nu nemaz 5.78 IBU, bet ~ 20 - 25.

    Medus, pēc Labieša Vīgriezu Mediņa iedvesmojoties.
    1.4 kg Honey
    200 gr Dry Hop Mosaic 12.4% 90 min @ +60C' start

    Fermenter #01 / Safale Belgian Saison BE-134
    Estimated / Real OG : 1.020 / 1.020
    Estimated / Real FG : 1.000 / 0.999
    Estimated / Real ABV : 2.54% / 2.76%
    Estimated SRM : 1.32

    P: Pēc sajūtām apiņi deva ap 10 - 15 IBU.

    Abi ļoti patika, nākamvasar noteikti atkārtošu ko līdzīgu, karstā laikā vakarā pats tas dzeriens, kad nekāds salds burbuļūdens nelien.

      Esmu taisījis kaut ko šitādu

      1.20 kg Pale Malt (2 Row) UK (3.0 SRM)
      0.40 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (40.0 SRM)
      7.00 g Citra [12.00 %] - Boil 15.0 min
      7.00 g Citra [12.00 %] - Boil 15.0 min
      Safale American (DCL/Fermentis #US-05)

      Mash in: 66 C (60 min)

      Est Original Gravity: 1.020 SG
      Est Final Gravity: 1.004 SG
      Estimated Alcohol by Vol: 2.1 %
      Bitterness: 16.8 IBUs
      Est Color: 6.1 SRM

      Sanāca tāds padzēriens ar alus garšu un apiņu smaržu. Kaut kā vajadzētu dabūt lielāku ķermeni, bet nezinu cik ļoti tas iespējams nepaceļot alkohola daudzumu. Ja nu ir liela interese, varu mēģināt sazīmēt kādas pudeles un uz kādu saietu atnest.

        tomijs Laktoze un raugs ar zemu norūgšanas speju? Principā skatīies angļu/skotu mazprocentīgo alu virzienā, ja gribi maz %, bet ar ķermeni. Es tagad uzvarīju piena stautu ar laktozi, ja man iepatiksies laktoze kā piedeva, tad uz vasaru atkartošu to pašu, bet ar 2 - 3% abv.

        Vai arī vienmer alternatīva ir saizona raugi, kas ar sausi esot ir ļoti dzerami. Bet nu noēd visu pa tīro, ļoti viegli pāršaut vēlamos %

        Es arī lēnam pētu variantus receptēm vasaras mazprocentīgajiem aliem a lja super sesijas / zāles plaujamajiem uz 1.5 - 3 % ABV

          Es kādreiz probēju apturēt rūgšanu.
          Sanāca granātas.

            Apturētā rūgšana izklausās kā pārtrauktais akts.

              Jesus Gandrīz tas pats jau sanāk, tikai sprādziens viens un pēc 9 mēnešiem.

                image img-2196.jpeg
                Pagājušo vīkendu Berģu alus tirgū sapirku visādus alus un šādu dīvainā 0,7l pudelē ar plastmasas korķīti ar paņēmu.
                Mājās sāku pētīt kas tas ir par "galda alu" un skatos 1,1% abv 😃
                Bet rezumē ir tāds ka alus nebija slikts ja salīdzina ar bezalkoholiskajiem, faktiski ja vakarā esi pie stūres bet vairāk par 2 bezalkoholiskiem iekšā dabūt nevar, tad šo mierīgi varētu lēna garā 3 pudeles izdzert un nebūtu pretīgi! Tam ķermenis bija kā labam alum un nebija pretīgās bezalko alus piegaršas.

                  Vobla Internets stāsta, ka beļģiem šadus tāfeļalus skolās esot devuši vēl salīdzinoši pavisam nesen 🙂

                    Write a Reply...