specialists72 Es šovasar taisīju 2 veidu, viens bija medus, otrs rudzu saizons. Abus uzlēju uz placeņa pēc "normālu" saizonu fermentācijas.
Rudzu uz 23 L:
1 kg Thomas Fawcett Rye
0.5 kg Thomas Fawcett Extra Dark Crystal 160 EBC
200 gr Dry Hop Cascade 6.8% @ 1 min / Alpha 70% utilization
+67C pārcukurošana 60 min
Fermenter #01 / MJ French Saison M29
Estimated / Real OG : 1.014 / 1.012
Estimated / Real FG : 1.002 / 1.001
Estimated / Real ABV : 1.57% / 1.44%
Estimated SRM : 14.62
Estimated IBU : 5.78
Piebēru klat no dry hopa izmantotos apiņus (es apiņoju kapsulās, tapec utilizacija nav kā berot fermentierī un jūtami vel paliek eļļas apiņos) varīšanas beigās, bet lēni nodzeseju tapēc ieguva nu nemaz 5.78 IBU, bet ~ 20 - 25.
Medus, pēc Labieša Vīgriezu Mediņa iedvesmojoties.
1.4 kg Honey
200 gr Dry Hop Mosaic 12.4% 90 min @ +60C' start
Fermenter #01 / Safale Belgian Saison BE-134
Estimated / Real OG : 1.020 / 1.020
Estimated / Real FG : 1.000 / 0.999
Estimated / Real ABV : 2.54% / 2.76%
Estimated SRM : 1.32
P: Pēc sajūtām apiņi deva ap 10 - 15 IBU.
Abi ļoti patika, nākamvasar noteikti atkārtošu ko līdzīgu, karstā laikā vakarā pats tas dzeriens, kad nekāds salds burbuļūdens nelien.