NEIPA Tautas vērtējums uzvarētājs - paraugs Nr.11
Batch Size (fermenter): 21,00 l
OG: 1,066
FG: 1.023
ABV: 5,3%
Brewhouse Efficiency: 86,00 %
Boil Time: 20 Minutes
Water Profile: Ca 181 | Mg 32 | SO4 17 | Cl 203
4,50 kg Pale Malt, Best (Simpsons) (5,0 EBC) Grain 84,9 %
0,80 kg Wheat, putraimi (3,3 EBC) Grain 15,1 %
69C@30 min, bez Mash-out
Putraimi pirms pievienošanas iejavai vārīti 10 minūtes
5,00 g Enigma [17,00 %] - Boil 15,0 min Hop 4,6 IBUs
1,0 pkg Juice (Imperial Yeast #A38) Yeast
15,00 g Mosaic [12,25 %] - Aroma Steep 40,0 min Hop 0,0 IBUs
15,00 g Enigma [17,00 %] - Aroma Steep 40,0 min Hop 0,0 IBUs
25,00 g Mosaic [12,25 %] - Aroma Steep 30,0 min Hop 0,0 IBUs
25,00 g Enigma [17,00 %] - Aroma Steep 30,0 min Hop 0,0 IBUs
35,00 g Mosaic [12,25 %] - Aroma Steep 20,0 min Hop 0,0 IBUs
35,00 g Enigma [17,00 %] - Aroma Steep 20,0 min Hop 0,0 IBUs
Virpuļa apiņi tika pievienoti 80C misai. 40min laikā temperatūra nokrita līdz 65C. Man vecs Beersmith variants - tas vēl nemāk rēķināt virpuļa IBU.
12,00 g Mosaic [12,25 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 0,0 IBUs
32,00 g Enigma [17,00 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 0,0 IBUs
25,00 g Mosaic [12,25 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 0,0 IBUs
65,00 g Enigma [17,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 0,0 IBUs
15,00 g Mosaic [12,25 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 0,0 IBUs
45,00 g Enigma [17,00 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 0,0 IBUs
Pirmā DH porcija tika pievienota trešajā rūgšanas dienā.
Būtisks bija cold-crash ilgums un temperatūra. Konkursa alum bija 72h@2C. Garša būtiski uzlabojās, bet krāsā pazuda trakais rauga duļķis. Identiska recepte ar cold-crash 72h@7C – krāsa ļoti, ļoti duļķaina, garšā asums un kaklā cērt (hop burn).