• Receptes
  • 10. Mājbrūvētāju saieta uzvarētāju receptes.

Ievadam organizatori vēlas sniegt atgriezenisko saiti cik nu šādā lielā un masīvā pasākumā tas ir iespējams. Sāksim ar NEIPA konkursu. Konkursā pieteikti bija 12 paraugi, bet uz galda žūrijai nonāca 9 paraugi ar Nr. 36; 14; 11; 30; 18; 24; 7; 13; 5.
Tieši šādā secībā paraugi tika arī vērtēti. Žūrijai pirms vērtējuma tika sniegta latviskota BJCP izstrādāta NEIPA vadlīniju versija. Tāds kā špikeris. Visi žūrijas locekļi nogaršoja visus paraugus. Tālāk žūrija tika aicināta izvirzīt labākos. Pēc tam labākie tika sarindoti pa vietām. Izmantojot iepriekš saskaņotu metodi un punktu skaitīšanu, tika noteikts uzvarētājs. Maksimālais punktu skaits kuru varēja iegūt uzvarētājs bija 36. Uzvarētājs saņēma 25 p. Otrā vieta 19 p. Tālāk lai paliek intrigai. Šobrīd varam jums atklāt pirmo sešinieku.
1.v. - rreinis
2.v. - PeterisT
3.v. - OBR
4.v. - Guntars
5.v. - Zelcs
6.v. - MartinsT

NEIPA Tautas vērtējumā piedalījās 42 balsošanas anketas, un par uzvarētāju tika pasludināts - Zelcs

Simpātiju konkursā tika saņemtas 49 balsošanas anketas:
1.v. - ArnisAsaris
2.V. - Zelcs
3.v. - Autoklavs

Uzkodu konkursā tika saņemtas 50 balsošanas anketas:
1.v. - Vidzio
2.v. - iesniedza Juris, bet gatavoja Elīza
3.v. - Guntars

Kā jau katru gadu arī visu konkursu uzvarētājiem tiek lūgta atgriezeniskā saite. Lūgums visu 4 konkursu 1. vietu ieguvējiem publicēt receptes.
Tā pat arī jebkurš foruma dalībnieks izmantojot šo "topiku" var lūgt jebkuru sev ieinteresējušo pasākumā pārstāvēto recepti.

  • CNZ replied to this.

    NEIPA Tautas vērtējums uzvarētājs - paraugs Nr.11

    Batch Size (fermenter): 21,00 l
    OG: 1,066
    FG: 1.023
    ABV: 5,3%
    Brewhouse Efficiency: 86,00 %
    Boil Time: 20 Minutes
    Water Profile: Ca 181 | Mg 32 | SO4 17 | Cl 203


    4,50 kg Pale Malt, Best (Simpsons) (5,0 EBC) Grain 84,9 %
    0,80 kg Wheat, putraimi (3,3 EBC) Grain 15,1 %
    69C@30 min, bez Mash-out
    Putraimi pirms pievienošanas iejavai vārīti 10 minūtes

    5,00 g Enigma [17,00 %] - Boil 15,0 min Hop 4,6 IBUs

    1,0 pkg Juice (Imperial Yeast #A38) Yeast


    15,00 g Mosaic [12,25 %] - Aroma Steep 40,0 min Hop 0,0 IBUs
    15,00 g Enigma [17,00 %] - Aroma Steep 40,0 min Hop 0,0 IBUs
    25,00 g Mosaic [12,25 %] - Aroma Steep 30,0 min Hop 0,0 IBUs
    25,00 g Enigma [17,00 %] - Aroma Steep 30,0 min Hop 0,0 IBUs
    35,00 g Mosaic [12,25 %] - Aroma Steep 20,0 min Hop 0,0 IBUs
    35,00 g Enigma [17,00 %] - Aroma Steep 20,0 min Hop 0,0 IBUs
    Virpuļa apiņi tika pievienoti 80C misai. 40min laikā temperatūra nokrita līdz 65C. Man vecs Beersmith variants - tas vēl nemāk rēķināt virpuļa IBU.

    12,00 g Mosaic [12,25 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 0,0 IBUs
    32,00 g Enigma [17,00 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 0,0 IBUs
    25,00 g Mosaic [12,25 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 0,0 IBUs
    65,00 g Enigma [17,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 0,0 IBUs
    15,00 g Mosaic [12,25 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 0,0 IBUs
    45,00 g Enigma [17,00 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 0,0 IBUs
    Pirmā DH porcija tika pievienota trešajā rūgšanas dienā.

    Būtisks bija cold-crash ilgums un temperatūra. Konkursa alum bija 72h@2C. Garša būtiski uzlabojās, bet krāsā pazuda trakais rauga duļķis. Identiska recepte ar cold-crash 72h@7C – krāsa ļoti, ļoti duļķaina, garšā asums un kaklā cērt (hop burn).

    Linards Uzkodu konkursā tika saņemtas 50 balsošanas anketas:
    1.v. - Vidzio
    2.v. - iesniedza Juris, bet gatavoja Elīza
    3.v. - Guntars

    Kas bija 2. un 3.vietas uzkodas?

      Vai var dalībnieku numurus nosaukt - citādi nav nekādas skaidrības, kurš bija kurš ...

        Te būs mana Kviešu alus recepte uz 50l vārkatlu:
        6kg Pilzene (Staļģene),
        4kg Kvieši (Bestmalz),
        1kg Chit (Bestmalz)
        0,3kg auzu pārslas,
        0,15kg karamele 70 EBC.

        50g Mosaic 40min,
        50g Spalter Select 5min, Kopējais IBU 21,
        50g Kaltētas apelsīnu miziņas, 10min
        40g piestā smalcinātas koriandra sēklas, 10min,
        Raugs M20
        Iejavošana pie 67C, beigās 64C.

        Vārot vai mērcējot garšvielas, īpašu atšķirību nesajutu!
        Apelsīnu miziņas var pievienot arī vairāk.
        Eksperimentējiet un Jums izdosies!

          10 days later

          NEIPA 1.vieta
          uz 19L pirms vārīšanas

          RO ūdens +6g CaCl un 3g ģipsis
          Maris Otter 80%
          Auzu pārslas 10%
          Kviešu pārslas 10%
          Raugs - London ale 3
          Iejavots 66C

          15min:
          Loral 10g,
          Chinook 10g,

          virpūlī pie 82C, 20min:
          Loral 45g
          Chinook 30g
          Mosaic 15g
          Citra 15g
          Sabro 15g

          Dryhop_1 pie ~70% norūguma un dryhop_2 3 dienas pirms coldcrush, katrā no dryhopiem šādi apjomi:
          Loral 22g
          Chinook 7g
          Mosaic 10g
          Citra 10g
          Sabro 10g

          OG1071
          FG1015

          Write a Reply...