Jā, arī pagaidām vienīgais ko atradu. Foršāk protams, ja varētu apskatīt pirms iegādes, bet ja nobriedīšu un nebūs citu variantu, tad paņemšu tur.
No vietējiem neviens netirgo nost?
Jā, arī pagaidām vienīgais ko atradu. Foršāk protams, ja varētu apskatīt pirms iegādes, bet ja nobriedīšu un nebūs citu variantu, tad paņemšu tur.
No vietējiem neviens netirgo nost?
Redz, kur mani, sūtīti no Pruulikeskus (lietotie), stāvoklis ļoti labs, zem spiediena + līdzi mazās rezerves gumijas.
MME Izskatās ļoti labi! Kam izmantosi? Glabāšanai vai fermentācija?
"Zem spiediena", kegā ir CO2?
Varēsi lūdzu nofotogrāfēt savu setapu? Un linkus uz vekaliem, ja saglabājās?
Es domāju beer gun, vai te uz vietas, vai sūtīji no kurienes?
Un vēl tāds jautājums, vai es pareizi domaju, ka var izdarīt šādi -
Man ļoti iepatikās ideja, ka zem spiediena var fermentēt pie augstākas temperatūras, gan paātrinot procesu gan beigās iegūstot mazākus esterus u.c. rauga blakusproduktus + raugam vajadzētu kompakti nogulties un būt iespējai pārliet uz pudelēm jau super tīru alu.
Vienīgi jautājums par dry hop, kā šajā gadījumā rīkoties, bet domāju tas būtu vienkārši atrisināms pievienojot apiņus pirms fermentācija vēl nav pilnībā beigusies, lai raugs varētu uzdzīt spiedienu atpakaļ.
Hidro aizvads nav problēma, sauso apiņošanu gan vajadzētu veikt ar tīkliņu, jo savienojumi ļoti viegli aizsērē. Pašu kegu iztīrīt nav problēmu, spec atslēgas nav vajadzīgas.
Leiši, Klaipēdā tirgo pa piezmit četri ar pus euro.
dzeruvaru Vai ir jau iekrāta kāda pieredze ar fermentēšanu kegā? Es te pagaidām teorētisko pusi izzinu. Un nonācu pie pārdomām: vai teorētiski būtu iespējams sapildīt tukšā kegā ogļskābo gāzi tādā apjomā, lai ar to vēlāk pietiktu pilna kega izspiešanai sapildīšanai pudelēs?
Es pagaidām apsveru iespēju iegādāties 2 cornelius kegus, bet vēl nemeklēt CO2 balonu. Ir aptuveni skaidrs kā noraudzēt alu kegā (ar hidroaizvaru vai ar spunding valve). Bet kā vislabāk norūgušo alu pēc tam iedabūt pudelēs?
Zelcs Jau iepirku 2 gab cornelius kegus, gaidu vēl dažus atlikušos aksesuārus no aļika - jāsagaida ņeržas burbuļus, kurus uz silikona šļaukas pieliek standarta šķidruma caurules vietā.
Paurbjoties internetā un saliekot visu kopā, mans plāns pagaidām ir tāds:
Ja nelikt apiņus, tad alus skābekli redz tikai pudeļošanas brīdī. Paraugus varu ņemt caur šķidruma savienojumu ar krānu. Kaut vai putu veidā, tas nekas, es varu pagaidīt kamēr saguļās. Alu reāli noleju no augšas, varbūt kādu litru pazaudēšu, bet tas maz uztrauc, ja pārējais viss ir super tīrs.
Ja kādam ir aizdomas, ka tas nestrādās, lūgums neklusēt
Par cold crash pirms dry hop, mērķis ir nosēdināt maksimums rauga, jo 101% raugs paņem ļoti daudz apiņu eļļu nokrītot lejā. Mani vispār neuztrauc kāda apiņu kripata vai necaurspīdīgs alus dēļ liela daudzuma apiņu eļļām pudelē, kā apiņu aromāts rauga slānī pudeles apakšā.
Paldies par informāciju! Ļoti noderīgi. Bet kas ir domāts ar "
dzeruvaru jāsagaida ņeržas burbuļus, kurus uz silikona šļaukas pieliek standarta šķidruma caurules vietā
" ?
Update:
Es laikam sapratu. Ar ņeržas bumbuli bija domāts kaut kas tāds - https://www.themaltmiller.co.uk/product/stainless-steel-float-and-silicone-dip-tube/
Zelcs Jā, šos arī domāju, lai nav jāmokās ar biezumiem. Es gan papildus vēl lielāka diamatera silikona šļaukas pasūtīju, jo cik sapratu, ka esošā iet iekšā metāla caurulēm abos galos, vēl vairāk samazinot caurteces diametru.
Ja izdomātu kā burbuļa galā piestiprināt filtru, varētu apiņus bērt kegā pa tiešo, bez dry hop kapsulām
silikona šļūtenes lētāk ir RĪgā, kā aļikā
es pērku te: http://www.plastena.lv/lv/tehniskas-slutenes-silikona-slutenes
Griež uz metriem
mums ir dažas silikona china šļaukas no ebay/ali - jāskatās sienu biezumi pērkot, jo lētās ir tik plānas kā lupatas un ļoti vēlas aizlocīties ciet......
Paldies