labdien iesaku bruvet alu, var but kads bruve no latraps iesala (pilsener)?
kadas pauzes iztur? meginaju uizturet 65-67 gradus un pec tam 70-72 tada sajuta ka lidz galam neapcukurojas
interesants pieredze ar latraps iesalu
paldies par uzmanibu

    Jautājums varbūt kādam ir aizķērušies 90kg latraps minhenes?

      Igorj1983 Raivo šeit ir stāstjis, ka Latrapsim iejavojot vajagot arī proteīna pauzi (~45-60 grādi).

        Igorj1983 eeee, kā tā sajūta izpaudās ? Cik bija plānotais misas blīvums un cik reālais ?

          kad taisu joda testu, krasa biskin mainas, bet raugs pec tam darbojas redzesim kas sanaks

            8 days later

            es diezgan daudz izmantoju latraps pilzeni un vīni, parasti ir ļoti laba efektivitāte. nesen vārīju beļģu kviesi ar 50% neiesalētiem kviešiem un enzīmu aktivitāte arī nepievīla. man ar viņu nav problēmu, ar vai bez proteīna pauzes. katrā ziņā es neteiktu ka proteīna pauze ir obligāta visiem aliem no latraps iesala.

            un tiem kas nezin pastāstīšu ka joda testam labāk izmantot stipri atšķaidītu joda tinktūru. kādu 1-2 piles aptiekas 5% uz 10ml ūdens. nu tā lai dzeltenīgs šķīdums. tad daudz labāk var redzēt.

              2 years later

              Kāda ir pieredze ar īsajiem vārīšanas laikiem ar latraps/latmalt? 30min 45min. Nav problemas?

                man nav bijušas problēmas. 45min laikam nav gadījies. 30min šad un tad vāru, neko sliktu neesmu manījis.

                  Esmu taisījis ‘raw’ eilus un viss ļoti labi. Uzkarsēju misu līdz 80 grādiem, piebēru apiņus un nodzesēju. Bija gards, apiņains, miglains eils

                    Paldies par atbildēm. Droši mēģināšu arī pats tad

                      Write a Reply...