Labdien visiem!
Tātad tieši pirms nedēļas ietaisīju sidru- izspiedu sulu no āboliem(Antonovka,mežāboli, un viena nezināmā šķine(kaut kādi pussaldie) un vēl bumbieru sula. Sajaucu visu kopā, un salēju pa stikla baloniem- pieliku klāt raugu-Browin strong un rauga barojošo vidi. Izskatās, ka sidram ir pārstājis rūgšanas process, bet tas taču būtu krietni par ātru.

Kādi būtu jūsu komentāri?

Kur raugu pirki? Cik dienas rūgst?

15 days later

Labdien, jautājums par sidra piedevām- vai ir kādam pieredze pievienot sidram laktozi, lai nav pārāk skābens? Noraudzēju 30L ar Fermentis Safcider, no 1.046, līdz 0.998, bet pagaidām priekš manas mēles liekas mazliet skābāka garša nekā vēlētos

Pats neesmu mēģinājis, bet kad skatījos par raugiem sidram, ir vīna raugi, kas apēd daļu skābes, šoreiz par vēlu, bet nu.

Ja ir nepieciešamība pēc karbonizācijas un ir iespēja uzgāzēt no balona, tad varbūt opcija ir pievienot pēc garšas saldāku ābolu sulu un nobeigt visu raugu ar sulfītiem?

Vēl var ar ar krītu vai sodu, bet es kad mēģināju ar vīnogu sīrupu eksperimentēt man likās, ka lai cik es beru sodu, es varu sagaršot, bet tas varbūt bija vairāk psiholoģiski.

Pie servēšanas ielej glāzē cukura sīrupu un virsū uzlej sidru. "Cukurs pēc garšas". Rezultāts būs baudāmāks nekā ar laktozi un sodu.

25 days later

Pirmais rezultāts ar safcider, tikai nepasterizēta ābolu sula un raugs, diezgan dzerams @ 6,4% 😃
        Vēl rindā uz pudeļošanu 3 spaiņi ar 3 dažādiem raugiem

image 83533059-4e30-423e-8707-0b6843000b3d.jpeg

tomijs nekā, vienīgā metode ko izmantoju - noturēju spaini ārā ap nedēļu, lai pa auksto laiku notiek nosacītais cold crash

antimaniak yes es to pašu daru turot telpā ar āra temperatūru.
            Šodien liešu pudelēs. Dzidruma nav bet cerams ka ar laiku nodzidrināsies.
            Sidru taisu pirmo reiz. 🙂

tomijs Kad pildiju pudelēs- nebija dzidrs, drusku duļķis bija, kristāli dzidrs palika jau pudelēs, pēc +/- divām nedēļām

Write a Reply...