Labvakar visiem. Nesen tik pievērsos alus brūvēšanai. Līdz šim 2 no ekstrakta un nu jau 3 no iesala. Rezultāts necerēti labs. Tagad sieva pieprasa Medalu. Kaut ko līdzīgu Iļģuciema medalum. Pārlasījos forumu krustu šķērsu, taču nevienu recepti neatradu. Vienīgais izlasīju, ka kāds mēģinājis 5 min pirms misas vārīšanās beigām pievienot medu.
Varbūt kādam ir kāda gatava recepte? Vai vismaz kāds ieteikums kā visu nesačakarēt...
Mārtiņš
Medalus
Mortimers Prasās precizēt kas tiek domāts zem vārda "medalus" ja kkas līdzīgs Iļģuciema, nu hz..
Šeit ir labs raksts ar medus izmantošanu dažādos veidos: https://labietis.lv/lv/sleja/13-medus-medalus-un-miestins/
Un meklējot forumā pēc keyword "medalus" daudz uzpeldēja
Sulfīti fermentācijas piebeigšanai vai pasterizācija kā alternatīva un uzgāzēšana no co2 balona, bet nu vai ir vērts?
Tikko parakājos pa pierakstiem un atradu šādu....
Jāsanāk 15 L
3.00 KG - Viking Pilsner Miežu iesals EBC: 3,3 – 4,3
0.10 KG - Simpsons Caramalt Miežu Iesals EBC 30-42
1 kg meduss – 10 min
10 gr - Magnum Apiņi Alfa skābe 10%-14% - 70 min
15 gr - Spalter Select Apiņi Alfa skābe 3%-6.5% - 30 min
10 gr - Spalter Select Apiņi Alfa skābe 3%-6.5% - 5 min
5 gr – īru sūnas – 10 min
Raugs Lallemand LalBrew® Verdant IPA – 11g
Iejavo 9 l H2O
65C – 50 min
72C – 10 min
77C – 15 min
Skalo 78C – līdz 18 L
Vāra 70 min
2 nedēļas raudzē
NEATCEROS KAPĒC, BET TURPINĀJUMĀ
- 5 l H2O + 500 GR MEDUS + Raugs SafAle S-04 11.5g
1 mēneši raudzējamā traukā pagrabā
Pudeļojam – 7 dienas siltumā karbonizācija
Tad aukstumā
Ja godīgi tad sanāca gards, tik ne salds, bet ar patīkamu vaska smaržu un piegaršu.