Labvakar visiem. Nesen tik pievērsos alus brūvēšanai. Līdz šim 2 no ekstrakta un nu jau 3 no iesala. Rezultāts necerēti labs. Tagad sieva pieprasa Medalu. Kaut ko līdzīgu Iļģuciema medalum. Pārlasījos forumu krustu šķērsu, taču nevienu recepti neatradu. Vienīgais izlasīju, ka kāds mēģinājis 5 min pirms misas vārīšanās beigām pievienot medu.
Varbūt kādam ir kāda gatava recepte? Vai vismaz kāds ieteikums kā visu nesačakarēt...
Mārtiņš

    Mortimers Iļģuciema medalus.... salds dzēriens, kas garšo meitenēm. Kā tu domā, kā šāds alus vispār var būt salds?

      Sulfīti fermentācijas piebeigšanai vai pasterizācija kā alternatīva un uzgāzēšana no co2 balona, bet nu vai ir vērts?

        dzeruvaru nu ja, tādēļ jau uzsvēru to saldumu... Ja dzēriens sanācis brāķis, tad piemaucam medu un sulfītus! Skuķi dzer, applaudē un prasa vēl! Kautkad pirms gada vienā pasākumā pagaršoju Ilģuciema izstrādājumu, lejamo. Laikam medalus. Fubļa lielākā, garšoja pēc medus, alko, raugiem.

          4 months later

          Tikko parakājos pa pierakstiem un atradu šādu....

          Jāsanāk 15 L
          3.00 KG - Viking Pilsner Miežu iesals EBC: 3,3 – 4,3
          0.10 KG - Simpsons Caramalt Miežu Iesals EBC 30-42
          1 kg meduss – 10 min
          10 gr - Magnum Apiņi Alfa skābe 10%-14% - 70 min
          15 gr - Spalter Select Apiņi Alfa skābe 3%-6.5% - 30 min
          10 gr - Spalter Select Apiņi Alfa skābe 3%-6.5% - 5 min
          5 gr – īru sūnas – 10 min
          Raugs Lallemand LalBrew® Verdant IPA – 11g

          Iejavo 9 l H2O
          65C – 50 min
          72C – 10 min
          77C – 15 min
          Skalo 78C – līdz 18 L
          Vāra 70 min
          2 nedēļas raudzē

          NEATCEROS KAPĒC, BET TURPINĀJUMĀ

          • 5 l H2O + 500 GR MEDUS + Raugs SafAle S-04 11.5g
            1 mēneši raudzējamā traukā pagrabā
            Pudeļojam – 7 dienas siltumā karbonizācija
            Tad aukstumā

          Ja godīgi tad sanāca gards, tik ne salds, bet ar patīkamu vaska smaržu un piegaršu.

            Write a Reply...