karlis81 Spainis citā spainī/bļodā ar ūdeni un ar ledus pakām no saldētavas regulēt.

Visu aprīkojumu, kam saskare ar atdzesētu misu sākumā ar Chemipro OXY, lai iespējamo bacili, kas jau dzīvo fermentierī nolikvidēt, tad izskalot ar vārītu ūdeni un apstrādāt ar star san pirms svaigas misas pārliešanas uz šo fermentieri. Varbūt izdosies tikt vaļā.

Desktrozi noteikti labāk samainīt ar sauso/sķidro iesala ekstraktu, un pamēģini pievienot vairāk apiņu izmantojot aprēķinam online kalkulātorus, teiksim šo: https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/calculator lai varētu sarēķināt rūgtumu, laktobaktērijām nepatīk apiņoti ali.

Un pieraksti visu ko dari, būs pēc tam atskaites punkts, lai saprastu ko citreiz darītu savādāk.

    Var arī gadīties, ka vēl ir ļoti zaļš alus, patestē pēc divām nedēļām kā garšo.

    Ar ekstraktu, process ir ļoti vienkāršs, iemērc bundžu verdošā ūdenī - dezinfekcijai un, lai vieglāk līst. Spainī iekšā ar ūdeni, kontrolējot, lai ir aptuveni 20C, un liec raudzēties.
    Dekstrozes vietā vari izmantot sauso iesalu ekstraktu, labākai garšai.
    Ar apiņiem neiesaku aizrauties, viņiem jau viņi ir apiņoti.

    Kit piedāvātais raugs ir ale raugs, un ir gana līdzīgs US-05.

    P.S Manuprāt, alus vēl ir zaļš, un skābums ir radies, lielā cukura apjoma dēļ.

      Pamēģināju uztaisīt to pašu Coopers Lager zem spiediena ar FermZilla 27L. Spiediens palīdz cīņā pret pārāk augstu fermentācijas temperatūru. Mēģināju W34 lager raugu, bet tas tikai godīgi nogrima tā arī neko neiestartējot. 24h vēlāk pievienoju US-05 un process aizgāja lieliski.

      Rezultāts ir ideāls, trīs dienas vēlāk fermentācija ir pabeigusies, alus ir gāzēts un es to varu jau dzert no fermentācijas trauka.

      Un kas pats svarīgākais, alus ir arī garšīgs. 🙂

      Plastmasas spaiņus izmantošu mistkastei. 🙂 🙂

      PS - ja interesē FermZillas fermenteri, tad iesaku 30L vai 60L "all rounder" bez tā konusa apakšā, tikai lieka ņemšanās, iespēja kaut kam tecēt un visa tā uzparikte ir pārāk ļodzīga, lai fermentācijas laikā baigi skrūvētu to apakšu nost. Plus vajag silikona smēri visām gumijām un plastmasas vītnēm, citādi gumijas laiž garām, bet plastmasas vītnes nevar vēlāk atskrūvēt.

      Protams var no aļika pasūtīt 4 collu triclamp savienojumu un kega augšu pārmetināt, bet tas tā, papildus izdevumi. Man tāds kegs ir, tikai citiem mērķiem.

        10 days later

        Ir pagājušas dažas nedēļas un super skābais, nedzeramais alus pudelēs ir kļuvis par dzeramu alu, tik pat kā ne miņas no skābuma. Cooper Lager ekstrakta alu var uzbrūvēt spainī un viņš ir diezgan ok.

        chris1 bija taisnība.

          Write a Reply...