- Edited
Es esmu iesācējs un iespējams man ir vajadzīga neliela palīdzība.
Iesākumā domāju izmantot "Kit" iesalus un raugu. Uztaisīju 23L maisījumu - 1.5kg iesals, 1kg dekstrozes cukurs, krāna ūdens (Rīga, centrs). Spaiņa un aprīkojuma dezinfekcijai izmantoju hlora tableti, kas nāca līdzi "kitam". Norūga manuprāt OK, 10 dienās process apstājās. gravitāte vairs nemainījās un garšā cukura nebija, bet garša bija izteikti skāba, kas liek domāt par kaut kādu lakto infekciju.
Manuprāt mans dezinfekcijas process bija labs, bet es ūdeni nevārīju un iesala ekstraktu ielēju verdošā ūdenī, bet pašu iesalu nevārīju. Fermentācijas temp 22C +/- 1 grāds. Raugs kas nāca līdzi bundžai.
Kur varētu būt problēma? Novārīt visus ūdeņus? Izmantot 5L ūdens bunduļus no viekala (jo krāna ūdenī varbūt hlors utt). Vārīt tos iesalus? Mainīt dekstrozi pret šķidro iesala ekstraktu? sauso iesala ekstraktu?
Vai kādam ir sanācis labs Coopers Lager no bundžas?
Uztaisīju vēl vienu Coopers Lager spaini (cits spainis, bet process tāds pats) un jau pēc nedēļas tomēr jūtu to skābumu. Varbūt tas ir normāli un saliekot pudelēs garša mainīsies uz labo pusi, bet manuprāt ja alus ir saskābis, tad laiks tam nepalīdzēs.
Kā izvairīties no infekcijas vai skābuma, ja es neizmantoju all-grain procesu, jo tam man nav ne aprīkojuma, ne laika, ne sapratnes.
Tas kas manuprāt var palīdzēt:
1) Man ir Star San dezinfekcija hlora tabletes vietā, izmantošu nākamreiz. Ir arī Chempro OXI, nezinu kas labāk.
2) Novārīt visu ūdeni un atdzesēt. Ekstraktus/cukurus uzvārīt 2-3L ūdens daudzumā un tad liet spainī ar 20L aukstu novārītu ūdeni, tādā veidā strauji atdzesējot.
3) Izmantot citu raugu, US-05 vai W-34.